مهدی محمدی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم با انتقاد از سیاستهای محمد بنا درخصوص انتخاب ملیپوشان اظهار داشت: بیشترین کسی که از این نوع انتخاب ضربه خورد، من بودم. این مسائلی هم که این روزها عنوان میشود هرگز بحث شخصی نیست، دوره کشتی همه ما تمام شده و فقط نگران آینده هستیم. هیچ کدام از ما هم مدعی نیستیم که اشتباهی نکردهایم، خودم دهها اشتباه داشتم اما سعی کردم در دوره مربیگریام همیشه صادقانه کار کنم. اهل سیاسی بازی هم نیستم، وگرنه تا امروز شاید بارها به سرمربیگری تیم ملی در ردههای مختلف رسیده بودم.
وی که در این سالها عضو کادرفنی تیمهای ملی بوده، با تاکید بر اینکه آخرین جهانیای که رفت، همراه با مسعود هاشمزاده در تیم ملی نوجوانان بود، عنوان کرد: همه این بچههایی که امروز در تیم ملی بزرگسالان میدرخشند، مثل گراییها، محسننژاد، امین میرزازاده و... نسلی هستند که با ما مطرح شدند. زمانی هم که در تیمهای ملی نبودم، کار سازندگی را در باشگاه دنبال کردهام. اکنون هم در کرج تمرین میدهم. صددرصد مخالف تفکرات محمد بنا در خصوص انتخابی تیم ملی هستم. چرخهای که او مدعی است دارد انجام میدهد هیچ ربطی به چرخه واقعی ندارد. آن چرخه را حسن یوسفیافشار نوشت، علیرضا دبیر هم میداند و او را قبول دارد. روی آن چرخه 25 سال کار تحقیقاتی انجام شده و هیچ کسی نمیتواند از آن ایراد بگیرد، مو لای درزش نمیرود. کشتی آزاد 80 درصد آن چرخه را اجرا میکند اما این چیزی که در کشتی فرنگی میبینیم، هیچ ربطی به چرخه ندارد و اصلا اسمش چرخه نیست.
این مربی کشتی فرنگی با اشاره به اینکه پژمان درستکار و تقی اکبرنژاد براساس چرخه ملیپوشان اعزامی به جهانیهای 2021 را انتخاب کردند، گفت: با اسم چرخه دارند همه را در کشتی فرنگی فریب میدهند. آن چرخه امتیازبندی داشت و همین باعث میشد عدالت اجرا شود. یک سال در آن چرخه بودم، تقی اکبرنژاد و پژمان درستکار براساس همان چرخه تیمهای اعزامی خود به جهانی صربستان و نروژ را انتخاب کردند که حرف و حدیثی باقی نماند. آن چیزی که دیدیم گلیج و شعبانی مقابل هم کشتی گرفتند، این از دل چرخه درآمده بود ولی محمد بنا چنین کاری را انجام نداد. حسن یوسفیافشار که مربی سازنده محمد فقیری، فرشاد علیزاده و صدها کشتیگیر دیگر است، روی این چرخه کار تحقیقی زیادی انجام داده، اما اکنون از اسم چرخه استفاده ابزاری شده است.
ملیپوش سابق کشتی فرنگی، محمد بنا را به خودمحوری متهم کرد و گفت: خیلی از بچهها به خاطر مسابقه انتخابی که در کشتی فرنگی برگزار نمیشود، کشتی را کنار گذاشتند یا از ایران رفتند. عدهای افسرده شدند، برخی هم مسیر زندگیشان متاسفانه به شکل غمانگیزی عوض شد. چیزهای زیادی در اردوهای تیم ملی دیدهام. محسن قاسمی حریف خودم بود، یک بار هم من را برد، فکر نمیکردم اینقدر خوب باشد، خیلی بااستعداد بود، قهرمان آسیا هم شد. اگر انتخابی منسجمی بود، شاید زندگیاش به اینجا نمیکشید. شما یک کلیپ آموزشی دو دقیقهای از سرمربی تیم ملی دیدهاید؟ یا یک جا مدرس شده؟ چون علم تمرین نمیداند.
محمدی یادآور شد: میگویند بنا کاریزما دارد که آن هم زوری است. انتخابی نمیگذارد، محمدرضا گرایی را از تیم ملی خط میزند، بعد میگوید از 72 به 67 کیلو بیا. این وسط حق یک عده را میخورد و بعد کشتیگیر وامدار او میشود. شما کجای دنیا دیدید یک کشتیگیر دو سال پشت سر هم بدون انتخابی به مسابقه برود. روال کار در روسیه و آمریکا که اینقدر در المپیکها مدال طلا میگیرند به چه شکل است؟ آنها این همه قهرمان بنام و مدالدار دارند، همهشان هم هر سال لااقل یک انتخابی میدهند. وقتی این همه مدال میگیرند، یعنی کارشان درست است. کشتیشان ساختار و سیستم دارد.
مربی سابق تیم ملی نوجوانان با اشاره به اینکه چرا امروز هیچ کدام از ملیپوشان از بنا دفاع نمیکنند، تصریح کرد: دو هفته است صدای همه بابت عدم عدالت محوری در کشتی درآمده و خیلیها انتقاد کردهاند. چرا یکی از ملیپوشان مصاحبه نکرده؟ امروز مربیانی از بنا دفاع میکنند که یک دقیقه هم در باشگاه کار نکردند، فقط مسافرتش را میروند. مربی سازندهای چون حسن حسینزاده در آمل، که علی ارسلان و هادی ساروی را معرفی کرده، رنگ المپیک و جهانی را نمیبیند، یا حسن یوسفی افشار که کشتی این مملکت را متحول کرد، او جایی در المپیک ندارد، آن وقت مربیانی که هرگز در باشگاهها تمرین ندادهاند، چندین المپیک و جهانی میروند. حمید سوریان را خیلی دوست دارم اما مگر کشتی فرنگی ارثیه پدری محمد بناست که تعیین کند بعد از او، چه کسی سرمربی تیم ملی شود؟ همه جای دنیا برای انتخاب سرمربی و مربی شاخصههایی وجود دارد. کسی نمیتواند جانشینی برای خود تعیین کند.
عضو سابق تیم ملی فرنگی تاکید کرد: نسل ما، طلایی بود. خدا بیامرزد بابک قربانی را، وقتی او و امیر علیاکبری دوپینگشان درآمد، بنا دنبال قاسم رضایی فرستاد که پیش از آن اعتقادی به او نداشت. مردم از شکم خودشان میزنند که بچههایشان رشد کنند، آن وقت با عدم برگزاری مسابقه انتخابی، حق خیلی از بچههای مردم ضایع میشود. با عدم برگزاری مسابقه انتخابی، جمیعت کشتی کم شده، اگر بعد از جام تختی و مسابقات کشوری؛ مرحله آخر انتخابی تیم ملی نباشد طرف با چه انگیزهای تمرین کند. محمد بنا در 12 سال یک انتخابی برای حمید سوریان نگذاشت. اگر انتخابی میگذاشت مدالهای ستارهای چون سوریان به جای 7 طلا، 10 طلا میشد. اگر او در داخل کشور تحت فشار قرار میگرفت، همین انگیزهای میشد که دو- سه طلای دیگر هم بگیرد. هدف انتخابی همین است.
محمدی گفت: قهرمانان جهان و المپیک سرمایههای یک کشور هستند و باید به نظرات آنها احترام گذاشت. اگر امروز امید نوروزی، قاسم رضایی، سعید عبدولی، طالب نعمتپور و مربیانی چون جمشید خیرآبادی، ملکمحمد بویری، ناصر نوربخش و... حرف و اعتراضی به شیوه انتخابی تیم ملی دارند، برای این است که دلشان برای کشتی میسوزد. همیشه که نمیشود حاضریخوری کرد. قبل ازآمدن محمد بنا هم کشتی فرنگی ما حسن رنگرز را داشت که قهرمان جهان بود. تیمی که با حمید سوریان و علی اشکانی در جهانی 2005 مدال گرفت هم سرمربیاش حسن بابک بود. ما با رضا سیمخواه و احد پازاچ و بقیه هم در این سالها نتیجه گرفتهایم. حمید سوریان در دوره مربیگری همه اینها قهرمان جهان شده است. حرف مشترک همه منتقدان، برگزاری مسابقه انتخابی است، برای آنکه مربیان و قهرمانان سرخورده نشوند.