hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > شهرستان‌های جنوبی استان مرکزی نیازمند توسعه زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری

شهرستان‌های جنوبی استان مرکزی نیازمند توسعه زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری

ایسنا/مرکزی سرپرست معاونت اقتصادی استانداری مرکزی گفت: اراک، شازند و خمین نیازمند توسعه زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری هستند.

حسن میرزاخانی در جریان بازدید از خبرگزاری ایسنا، چالش اصلی کشور و استان را بحث آب دانست و گفت: خشکسالی‌های اخیرا در حوزه صنعت و کشاورزی تاثیراتی داشته است و باید در سطح کلان در این خصوص بحث شود. آنچه باید مدنظر قرار گیرد، کنترل شرایط و نوع برخورد سازمان‌های ذیربط در حوزه آب است که بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: در بحث صنایع، عمده مشکل استان در صنایع بزرگ است که شرایط فعلی آنها نه خیلی بد است و نه خیلی خوب، البته در واگن پارس با حضور مپنا آرامشی رقم خورده است و حقوق معوقی نیز شاهد نیستیم و شاید نهایتا یک ماه حقوق معوق در این صنعت داشته باشیم.

میرزاخانی بیان کرد: در هپکو نیز دغدغه اصلی جلب مشتری و سفارش است و باید سیاست‌گذاری وزارت صمت در حوزه تولید ماشین‌آلات معدنی به سمتی حرکت کند که از ظرفیت صنایع موجود در استان از جمله هپکو استفاده شود. در دیگر صنایع نیز شاهد برخی مشکلات هستیم که میراث سوءمدیریت‌های دوره‌های قبل است و به صورت موردی مورد بررسی و رسیدگی قرار می گیرد تا محدودیت‌های قانونی ایجاد شده توسط مدیریت‌های ناصواب قبلی است، رفع شود.

وی اظهار کرد: تلاش جهت اخذ مجوزهایی برای آذرآب به منظور دریافت دست چک تا بتوانند پروژه‌هایی بزرگی را با حل این مشکل به انجام برسانند.

میرزاخانی در خصوص پیش‌بینی‌های سرمایه‌گذاری در استان تا پایان سال گفت: در شش ماهه نخست سال جاری ۴ طرح سرمایه‌گذاری خارجی در استان مصوب شده است و بخشی از سرمایه‌های مصوب برای قبل از سال ۱۴۰۰، در قالب ارز و دانش فنی وارد استان شده است.

وی یکی از الزامات برای سرمایه‌گذاری خارجی را مباحث مرتبط با سیاست دانست و افزود: به هر حال سرمایه ترسو و سرمایه‌گذار نیز باهوش است و مسلما هر جایی سرمایه‌گذاری انجام نمی دهد. سرمایه‌گذاری‌هایی که این روزها انجام می‌گیرد به شکلی است که مشمول تحریم نشوند. ولی ظرفیت استان مرکزی به گونه ای است که اگر مسائل و مشکلات موجود در انتقال ارز و تکنولوژی رفع شود، قطعا می‌توان رشد بالایی را شاهد بود، این استان در شاهراه مواصلاتی کشور قرار دارد، ساوه و زرندیه به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) و پایتخت نزدیک هستند و این امر جذابیت‌های این مناطق را بالا برده است، اما باید زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری را در تمامی شهرستان‌ها توسعه داد.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری مرکزی اضافه کرد: در حال حاضر خمین به دلیل معافیت‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاران می‌تواند جذاب باشد، اما از نظر زیرساخت‌های توسعه‌ای و سرمایه گذاری ضعیف است، متاسفانه در اراک، شازند و خمین نرخ بیکاری هم بالاست، اما در ساوه و زرندیه نرخ بیکاری نزدیک به صفر شدن است به همین دلیل باید در شهرستان های با نرخ بیکاری بالا توسعه زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری را از جمله در حوزه آب و راه داشته باشیم.

محمود نعمتی مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این جلسه در خصوص پروژه‌های نیمه‌تمام اقتصادی استان مرکزی اظهار کرد: استان دارای تعدادی پروژه‌های نیمه تمام از جمله پتروشیمی خمین، پتروشمی الوند در شازند، فولاد امیرکبیر و نخ و سایپا خمین و ... است، البته برخی از پروژه‌ها مانند پتروشیمی خمین بیش از ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تنها مباحث نرم‌افزاری آن باقی مانده است، شرکت ساپیا به دنبال عقد قرارداد با شرکت‌های خارجی است چراکه باید تحت لیسانس یک شرکت معتبر خارجی فعال باشد و به نظر می‌رسد با حل مشکلات مربوط به تحریم می‌توان با یک شرکت کره‌ای فعال همکاری و تولید خودرو را آغاز کرد.

وی افزود: شرکت نخ خمین در زمان واگذاری به نظر می‌رسید که فعال می‌شود و انتظار مشکلات را نداشتیم ولی پیش‌بینی‌ها در خصوص این صنعت محقق نشد. در خصوص پروژه پتروشیمی الوند نیز مسیر کار در حال پیگیری است و حتی تیمی از مجلس شورای اسلامی برای تحقیق و تفحص درخصوص روال کاری این شرکت در استان مستقر شده اند و باید منتظر نتیجه این تحقیقات بود.

وی با بیان اینکه برای برخی از پروژه‌ها که نیمه تمام باقی مانده است، با چالش‌های مختلفی چون عدم اختصاص زمین، تعویق در پرداخت تسهیلات، مشکلات سرمایه گذار، تغییر قوانین و مقررات و ... روبرو هستیم، گفت: در حال حاضر مشکلات صنایع به صورت موردی بررسی می‌شود چراکه هر واحد تولیدی مشکلات خاص خود را دارد.



امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام