hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > چرا لثه ورم می کند ؟ علت تورم لثه چیست؟

چرا لثه ورم می کند ؟ علت تورم لثه چیست؟

سیگار کشیدن و دندان مصنوعی و بارداری از علل تورم لثه هستند که با روش های ساده ای مانند مصرف چای سبز و لیمو ترش درمان می شود.

رایج ترین و شناخته شده ترین نوع بیماری لثه،ورم لثه است ، شرایطی شامل التهاب در لثه و اطراف طوق دندان که در نیتجه پیشرفت و تجمع پلاک در خط لثه به وجود آمده است که علائم آن، شامل لثه قرمز و ورم کرده و همچنین خونریزی لثه است، که ممکن روی مسواک شما طی یک تست دندانپزشکی مشاهده شود ،می باشد.

ورم لثه

اغلب اوقات بوی بد دهان قابل توجه است، ورم لثه همچنین براثر برخی از شرایط سلامتی و تغییر در دارو نیز به تنهایی به وجود می آید. تغییرات هورمونی مانند دوران بلوغ و حاملگی در صورت وجود باکتری در پلاک دندان،بیماری را شدت میدهند دندان پزشکان این نوع از بیماری را ورم لثه بلوغی یا ورم لثه حاملگی می نامند.

زنان باردار ریسک بالاتری دارند که در طول دوران بارداری مبتلا به بیماری پریودنتال شوند،بنابراین باید بر لزوم تمیزی متناوب در طول این دوران آگاه باشند ، در ادامه این بخش از سلامت دندان در نمناک به علل ، علائم و راههای درمان این مشکل لثه ای خواهیم پرداخت.

ورم لثه ها

درمان ورم لثه فوری در خانه

چرا لثه ورم می کند ؟ علت تورم لثه چیست؟

  • بارداری، قاعدگی و بلوغ
  • اتصالات ضعیف پروتز دندان (دندان مصنوعی)
  • ژنژیویت یا همان التهاب لثه:این مشکل دردناک لثه به حالتی گفته می شود که پلاک های دندانی در خط لثه جمع شده و موجب تحریک لثه و حساس شدن آن می شود که بعضی اوقات خونریزی هم پیدا می کند.
  • عفونت ویروسی : اغلب دلیل تورم ها عفونتی است جدی که باید رفع شود ، در مورد تورم لثه هم یکی از علل عفونت است که باعث تشکیل پلاک دندانی می شود. پلاک دندانی، مایع و گلبول های سفید خون را در آن منطقه زیاد می کند و باعث ورم لثه می گردد.
  • سوء تغذیه
  • حساسیت به خمیردندان و یا دهانشویه
  • عوارض برخی از داروهامثل:مسکن قبل از جراحی دیلانتین (فنوتوئین) داروی ضدصرع و یا فنوباربیتال داروی ضدصرع، داروهای خواب آور
  • کمبود ویتامین ث، کمبود ویتامین های گروه ب و کلسیم
  • نوعی بیماری قارچی به نام کاندیدیازیس
  • خراب شدن دندان

درمان ورم لثه دندان

علت ورم لثه چیست؟

راههای درمان خانگی برای رفع تورم لثه

روغن نعناع

برای رفع طبیعی تورم لثه کافیست 10 قطره روغن نعناع را با آب گرم ترکیب کنید و با محلول بدست امده روزانه دهان خود را شست و شو دهید.

دمنوش نعناع

دمنوش نعناع نیز موجب بهبود درد و التهاب لثه می شود ، کافیست برای این منظور داخل لیوانی از آب جوش مقداری برگ نعنای تازه و یا خشک بریزید. سپس بعد از گذشت چند دقیقه آن را میل کنید.

چای سبز

مقداری چای سبز را جوشانده و بعد از خنک شدن، لثه ها را با آن شست و شو دهید و بعد با دقت مسواک بزنید.

آب نمک

در یک لیوان آب گرم مقداری نمک بریزید و دهان خود را چندین بار در روز با این محلول بشویید تا تورم، التهاب و حتی خونریزی لثه ها کاهش یابند.

روغن گل میخک

برای کاهش تورم لثه کافیست مقداری روغن گل میخک را به لثه بمالید. ترکیبات این روغن التهاب، تورم و درد ناشی از عفونت لثه را بسیار کم می کند. البته ممکن است با کمی سوزش همراه باشد.

آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا تاثیر فوق العاده ای در درمان ورم لثه دارد لثه های متورم را با پالپ آلوئه ورا ماساژ داده و بعد از گذشت چند دقیقه دهان را بشویید.

جویدن سبزیجات و میوه های تازه

جویدن انواع سبزیجات و میوه های تازه موجب از بین رفتن عفونت و باکتری های دهان و لثه شده و دندان ها را نیز تمیز می کنند. بیشتر از مواد غذایی حاوی ویتامین C و فیبر مثل کلم بروکلی، فلفل دلمه و هویج استفاده کنید.

آب لیموترش تازه

استفاده از ترکیب آب گرم و آب لیموترش تازه، ورم لثه را کاهش و حتی علت بوی بد دهان را هم رفع می کند فقط کافی است روزانه دو بار با این محلول غرغره کنید.

جوش شیرین

به یک لیوان آب گرم مقدری جوش شیرین اضافه کنید و پس از مسواک کردن با این محلول دهان را شست و شو دهید.

گل رز و آب لیمو ترش

برای رفع سریع ورم لثه کافیست کمی آب لیموترش تازه را با عصاره گل رز مخلوط کنیدو با آن غرغره کرده و آن را برای چند دقیقه در دهان نگه داشته و بعد دور بریزید. برای تاثیر کامل روزانه سه بار این کار را تکرار کنید. 

درمان ورم لثه و دندان

راههای درمان ورم لثه

جلوگیری از تورم لثه :

یک مسواک نرم ،با کیفیت، مخصوصا مدل شارژی آن دوبار در روز باید استفاده شود که ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. کشیدن نخ دندان نیز همانند سایر کارهایی که برای بهداشت دهان میتوان انجام داد مانند، دهانشویه ها و دستگاه تمیز کننده بین دندانی ،شانس ابتلا به ورم لثه را می کاهد.

اشخاصی که این بیماری را تجربه کرده اند ممکن است بخواهند تا قدرت دفاعی لثه های خود را با استفاده از خمیر دندان قوی تر بهبود ببخشند.

بهترین راه برای جلوگیری از ورم لثه ملاقات یک دندان پزشک یا متخصص بهداشت دهان برای داشتن نظافت منظم دوبار در سال است.

التهاب لثه مرحله ی پیشرفته ای از تورم لثه است:

دومین بیماری شایع لثه ای "التهاب لثه" است.همانند ورم لثه دلیل آن پلاک باکتریایی است ولی این بیماری باعث از دست رفتن حمایت استخوانی بین دندانها میشود. این بیماری میتواند درمان یا پیشگیری شود ولی آسیبی که می رساند به ندرت جبران پذیر است. اگر ورم لثه بدون درمان بماند التهاب لثه به وجود می آید.

نشانه های التهاب لثه مانند :ورم لثه ، شامل لثه قرمز و ورم کرده و خونریزی است. تشکیل حفره های لثه ای در اطراف لثه هم ممکن است اتفاق بیفتد که به صورت باز در اطراف آن، دور دندان است ، این کمک میکند که باکتری و رسوب به عمق خط لثه نفوذ کند. این گود شدن لثه ها باعث آسیب استخوانی میشود و اگر درمان نشود باعث از دست دادن دندان می شود.

عادات و بیماری هایی که خطر ورم و التهاب لثه را بیشتر می کنند:

همه افرادی که مبتلا به ورم لثه هستند لزوما به این فرم از بیماری لثه مبتلا نمیشوند ولی عواملی وجود دارد که ممکن است افراد خاصی را بیشتر در معرض پیشرفت این بیماری قرار دهد.
سیگار کشیدن دلیل عمده خطر است و می تواند درمان را سخت کند ، همچنین دیابت کنترل نشده،چاقی،حساسیت ژنتیکی و بهداشت دهانی پایین ریسک ابتلا به التهاب لثه ای را بالا می برد.التهاب لثه درمان نشده نه تنها ممکن است موجب از دست دادن دندانها شود بلکه ممکن است باعث به وجود آمدن مشکلات اساسی مانند افزایش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی نیز می شود.
خوابیدن سریع ورم لثه

درمان لثه ملتهب و علل آن

توصیه های کلی و کاربردی برای جلوگیری از التهاب لثه و تورم آن

یک مسواک مخصوص دندانهای حساس همیشه اولین قدم است و بهداشت دندانی منظم ، باید به منظور جلوگیری از التهاب لثه باشد.
اگر شما سیگاری هستید،ترک کردن آن شدیدا توصیه میشود.
درمان التهاب لثه توسط دندان پزشک و متخصص بهداشتتان،شامل یک نظافت عمقی،که جرم گیری و ریشه ساوی (جرم گیری زیر لثه ای)نامیده میشود،است. ولی خسارات استخوانی جدی تر اطراف دندان شما احتیاج به جراحی لثه دارد که شامل پیوند لثه و استخوان است.
همیشه به یاد داشته باشید که بعد از اینکه التهاب لثه کنترل شد ،هیچ وقت به طور کامل درمان نشده است.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام