رسول فرخی میکال در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، درباره پیگیری مجلس برای نظارت بر عملکرد شوراها اظهار داشت: مجلس پیگیر نظارت بر عملکرد شوراها است و این مهم در برنامههای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس قرار گرفته است.
دبیر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با تأکید بر ضرورت نظارت چندجانبه بر عملکرد شوراها تصریح کرد: این نظارت نباید تنها به مجلس ختم شود و سیستمهای دیگر هم باید نظارت پیشین و پسین خود را بر شوراهای اسلامی شهر و روستا اعمال کنند.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس نظارت بر فعالیت شورا در طول 4 سال را مورد تأکید قرار داد و افزود: این نظارت نباید تنها مختص به زمان انتخابات باشد و لازم است که مسیر عملکرد 4 ساله شوراها در طول کار زیر ذرهبین سیستمهای مربوطه باشد.
وی در پاسخ به سئوال پیگیری مجلس برای اجرای طرحهای مربوط به ساماندهی کودکان کار و زنان سرپرست خانوار این دو موضوع را یکی از دغدغههای مجلس خواند و عنوان داشت: ما باید به گونهای مسیر را طی کنیم که از آسیبهای اجتماعی جلوگیری شود.
فرخی اذعان کرد: برای این مهم ابتدا باید جامعه هدف را بشناسیم چرا که اگر امروز جامعه هدف را نشناخته و بر اساس شناخت از آن برنامه مدونی طراحی نکنیم نمیتوانیم درک درستی از مشکلات مربوط به این حوزه و همچنین هدفگذاری صحیح برای حل این مشکلات داشته باشیم.
وی گفت: برای حل مشکلات مربوط به جامعه هدف کودکان کار و زنان سرپرست خانوار باید ابتدا شناخت درستی از جمعیت جامعه هدف، نوع مشکلات و میزان اعتبار مورد نیاز برای حل آنان داشته باشیم زیرا این دو گروه اکنون نیازمند کمک دولت هستند و باید هرچه سریعتر ساماندهی شود.
فرخی افزود: در تعاریف اقتصاد اسلامی فقیر به کسی گفته میشود که تمام تلاش خود را انجام داده اما تلاش وی پاسخگوی هزینههای زندگی نیست از این رو دولت نظام جمهوری اسلامی باید به کمک این افراد بیاید و این اهداف را با کمک کمیته امداد و نهادهای دیگر دنبال کند.
دبیر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با پیگیری مجلس برای ریلگذاری صحیح در این حوزه و اتفاق نظر دولت آیتالله رییسی برای اجرای درست قوانین مربوطه امیدواریم شاهد آسیبهای اجتماعی کمتری باشیم.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس درباره پیگیریهای انجام شده جهت تکمیل پروژه فاضلاب لاهیجان گفت: مشکل پسماند و فاضلاب دو معضل اساسی در شهرستانهای گیلان است که در نشست مجمع نمایندگان گیلان با رییس جمهور این موضوع را به آیتالله رییسی عنوان کردیم.
وی با بیان اینکه پروژه فاضلاب لاهیجان 27 سال پیش آغاز شده است و اکنون حدود 60 و خوردهای درصد پیشرفت دارد ابراز داشت: برای تکمیل این پروژه نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم که بنده با مدیرعامل آبفای گیلان نیز مطرح کردم که باید از ماده 56 برای تکمیل پروژه بهرهگیری کنیم.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با اشاره به اینکه همچنین میتوانیم بخش خصوصی را هم در این پروژه مشارکت دهیم بیان کرد: با اعتبارات کنونی تکمیل این پروژه امکانپذیر نیست و هر سال به دلیل مشکلات اعتباری و عدم تأمین آن رقم اعتبار مورد نیاز بیشتر میشود.
فرخی با اشاره به اینکه این مشکل را در شهرستان سیاهکل هم شاهد هستیم تصریح کرد: پروژه فاضلاب سیاهکل بعد از 27 سال تنها 9 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که عملاً تعطیل به حساب میآید؛ پیگیریها در این راستا در حال انجام است و با رییس جمهور نیز مکاتبه کردیم.
وی گفت: از رئیس جمهور خواستیم تا عنوان کند چه میزان اعتبار میتوان برای تکمیل پروژههای فاضلاب تخصیص داد تا پروژه را گام به گام جلو ببریم؛ اکنون تخصیص 50 الی 70 میلیارد تومان را درخواست کردیم و امیدواریم با تخصیص اعتبارات بتوانیم گام به گام مشکل را حل کنیم.