دکتر حمید رمضانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماری مشترک میان انسان و حیوانات است، اظهار کرد: با توجه به اینکه هم اکنون در فصل مهاجرت پرندگان به داخل کشورمان قرار داریم در برخی از نقاط کشور با بروز این بیماری مواجه شده ایم.
وی با تاکید بر اینکه این اداره کل به منظور پیگشیری از این بیماری تدابیر لازم را اتخاذ کرده است، افزود: پایش کارشناسان این اداره کل به همراه کارشناسان محیط زیست از آبگیرها و سایر مناطق محل سکونت پرندگان مهاجر به صورت مداوم ادامه دارد.
رمضانی به تشدید اقدامات کنترلی در واحدهای صنعتی پرورشی و کشتارگاه های طیور، اطلاع رسانی به متصدیان واحدها، رصد و پایش زیستگاه های پرندگان با همکاری ادارات حفاظت محیط زیست و مواردی از این دست اشاره کرد و ادامه داد: مرغداران هم لازم است ضمن تشدید اقدامات قرنطینه ای و ضوابط امنیت زیستی، هر گونه تلفات غیرمتعارف در واحدهای پرورشی را بلافاصله به دامپزشکی اطلاع دهند.
وی اضافه کرد: از روستاییان به ویژه دهیاران و مسئولان خانه های بهداشت هم انتظار داریم با مشاهده هر گونه تلفات سریع و غیرعادی در طیور بومی روستاها بلافاصله با شماره تلفن ۱۵۱۲ تماس بگیرند و شبکه های دامپزشکی را مطلع کنند تا اقدامات تشخیصی و کنترلی انجام شود.
ادامه پایش و مراقبت زیستگاه های پرندگان آبزی در خراسان شمالی
دکتر فرزین حسینی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، از اقدامات مراقبتی و رصد و پایش زیستگاه های پرندگان آبزی و کنارآبزی به منظور پیشگیری از بروز آنفلوانزای فوق حاد خبر داد.
وی گفت: تیم های نظارتی دامپزشکی استان به همراه کارشناسان حفاظت محیط زیست با حضور در زیستگاه های عمده پرندگان مهاجر به ویژه سدهای شیرین دره در مانه و سملقان، بارزو در شیروان، بیدواز در اسفراین، چندیر و غلامان در شهرستان رازو جرگلان و دیگر سدها و آبگیرها و گشت زنی در حاشیه رودخانه ها، هرگونه تلفات احتمالی پرندگان را مورد رصد و پایش قرار می دهند.
دکتر حسینی به همگان به ویژه روستاییان ساکن مناطق مجاور این زیستگاه ها توصیه کرد: از تماس طیور بومی خود با پرندگان مهاجر و آزادپرواز و دسترسی پرندگان وحشی به منابع آب و دان طیور خود جلوگیری کنند.
پرهیز از شکار پرندگان مهاجر و آبزی، دیگر توصیه وی به شکارچیان و اهالی این مناطق بود و افزود: از مردم درخواست داریم به محض مشاهده تلفات غیرعادی در پرندگان زیستگاه ها یا طیور بومی خود، در تماس با خط ارتباطی ۱۵۱۲ دامپزشکی در سراسر استان موضوع را اطلاع دهند تا اقدامات کنترلی و تشخیصی در کوتاه ترین زمان انجام گیرد.
تاکنون هیچ کانونی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در خراسان شمالی مشاهده نشده است
مدیر کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: تاکنون هیچ کانونی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این استان مشاهده نشده است.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران