hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > زاینده رود باید برای کشت پاییزه بازگشایی می شود

زاینده رود باید برای کشت پاییزه بازگشایی می شود

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: در جلسه اخیر ستاد سازگاری با کم آبی استان اصفهان کشاورزان درخواست جریان زاینده رود برای کشت پاییزه را مطرح کردند و امیدواریم با برنامه ریزی این خواسته بحق کشاورزان محقق شود.
اسفندیار امینی در گفت‌وگو با خبرآنلاین اظهار کرد: تا به حال کشاورزان اصفهان صحبت های پرحرارت و احساسی کم نشنیده اند؛ چه سخنان پرشور کاندیداهای ریاست جمهوری و چه دیگر مسئولان و همه هم حق را به کشاورزان داده اند اما کشاورزان تاکنون عمل ندیده اند.
 
وی افزود: امیدواریم صحبت های اخیر که با قاطعیت بیشتری درباره زاینده رود مطرح شده به زودی عملیاتی شود؛ آن وقت کشاورزان و مردم اصفهان راضی خواهند بود. چراکه همه امیدواریم در دولت جدید پیگیری ها جدی دنبال شود و نتیجه آن را مشاهده کنیم.  
 
راه حل های بحران زاینده رود؛ پمپاژها قطع و حوضه زاینده رود از لگام گسیختگی خارج شود

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان اصفهان با اشاره به اینکه راه حل بحران حوضه آبریز زاینده رود بسیار ساده است، تصریح کرد: مشکل زاینده رود را می توان در دوبخش واکاوی و آسیب شناسی کرد. در درجه نخست وزارت نیرو بدون تامین منبع، آب زاینده رود را فروخته است که این وزارت موظف است درباره چرایی این عمل پاسخ دهد چراکه قرار نیست معجزه ای اتفاق بیفتد و این مساله باید در پایتخت حل شود. 
 
وی بیان کرد: بخش دوم آسیب شناسی، به لگام گسیختگی حوضه زاینده رود برمی گردد که بخش زیاد این آب، به علت برداشت های غیرقانونی و حفر چاه های غیرقانونی در حریم و بستر رودخانه، دچار هدررفت می شود که در استان قابل حل است. اگر این دو مساله حل شود، معضل بحران زاینده رود برطرف می شود.
 
وزارت نیرو منابع آب فروخته شده را تامین کند

امینی با اشاره به مصوبات جلسه ۲۴ شورای عالی آب گفت: وزارت نیرو دو راه دارد یا منابع آب فروخته شده را تامین کند و برای رفع لگام گسیختگی رودخانه، با پرداخت خسارت به سرمایه گذران، پمپاژ آنها را از حوضه زاینده رود جمع آوری کند. قانونگذاران هم متوجه شده اند که دولت به تنهایی نمی تواند از آبراهه ها محافظت و نظارت کند بنابراین با تعیین مصوبه، بهره برداران بر ساماندهی رودخانه ها و مجاری آب نظارت داشته باشند.
 
اجرای نادرست طرح های آبخیزداری حوضه گاوخونی را نابود کرد

وی گفت: اصلی ترین مشکل حوضه زاینده رود، پمپاژها برای کشاورزی و باغات در طول رودخانه از بالادست، سرشاخه ها و آبراهه ها و مسیل ها و ... است. اجرای نادرست مدیریت های آبخیزداری در حوضه گاوخونی هم از دیگر مسائل این حوضه آبریز است چراکه احداث سازه های بتونی در تمام سرشاخه ها و آبراهه های حوضه گاوخونی در استان اصفهان و چهارمحال بختیاری پدیدآورنده این مصیبت است.
 
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان اصفهان بیان کرد: از ۲۸ رودخانه ای که به زاینده رود سرریز می شدند تنها رودخانه پلاسجان با حداقل آبی که به این رودخانه می ریزد، هنوز باقی است و بقیه  رودخانه ها با طرح های آبخیزداری خشک شده اند.
 
وی به چاه های حریمی به عنوان سومین عامل ایجادکننده بحران حوضه زاینده رود اشاره ای کرد و توضیح داد: شرکت آب منطقه ای در مناطق حریم رودخانه که حفر چاه ممنوع بوده است، مجوز احداث چاه های حریمی را صادر کرده است.
 
امینی با اشاره به اینکه به بهانه تامین آب شرب استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد آب به صنایع فروخته می شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه امروزه می توان با تکنولوژی و فناوری، آب مورد نیاز صنایع را از طریق آبهای خاکستری و یا تکنولوژی های خنک کننده تامین کرد اما شاهد این هستیم که آب خام از محل انشعابات آب شرب به صنایع فروخته می شود که این مورد شفاف سازی هم نمی شود.
 
وی اضافه کرد: قرار بود آب تخصیص یافته از حوضه زاینده رود به استان مجاور در راستای کیفی سازی آب شرب باشد اما متاسفانه امروزه تامین آب این استان از اصفهان است.
 
زاینده رود در آبان بازگشایی می شود
 
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان اصفهان در پایان گفت: چاره ای جز بازگشایی زاینده رود در آبان ماه برای انجام کشت پاییزه نیست چراکه کشاورزان پارسال کشت نکردند و اگر امسال هم کشت نداشته باشند و به امید سال آینده باشند هیچ منطقی ندارد و شدنی نیست!
 
وی افزود: با توجه به اینکه زمستان در پیش رو است و هنوز بارندگی ها آغاز نشده است؛ اینکه میزان ذخیره سد زاینده رود، بهانه ای باشد تا کشت پاییزه کشاورزان انجام نشود پذیرفتنی نیست. در جلسه اخیر ستاد سازگاری با کم آبی استان اصفهان، کشاورزان درخواست جریان زاینده رود برای کشت پاییزه را مطرح کردند و امیدواریم با برنامه ریزی این خواسته به حق کشاورزان محقق شود.
 
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام