مهدی باغچقی افزود: علاوه بر این، ساختوسازها تحت تأثیر تورم مصالح ساختمانی قرارگرفته و شاهد رکود بیسابقه در حوزه ساختمان هستیم که این خود بر مشکلات کارگران افزوده است.
باغچقی با بیان اینکه اغلب کارگران ساختمانی شهرستان بجنورد به دلیل نبود کار به استانهای مجاور مهاجرت کردهاند تصریح کرد: این باعث شده تا بیمه کارگران قطع شود. توجیه تأمین اجتماعی در این خصوص این است که نبود کارگران در شهر محل کار منجر به قطعی بیمه آنان میشود، این در شرایطی است که اگر کارگران بهمنظور کسب درآمد و اشتغال به استانهای مجاور نروند، زندگی بسیار مشکلی خواهند داشت.
گلایه از قدیمی بودن قانون کار کشور و وجود فاصله زیاد بین سبد معیشتی کارگران و دستمزد، بخش دیگری از صحبتهای رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی بود که دراینباره افزود: قانون کار فعلی کشور مربوط به خیلی سالهای گذشته است و پاسخگوی نیازهای فعلی کشور نیست و در حال حاضر شاهد این هستیم که بسیاری از مسائل کشور دستخوش تغییراتی زیادی شده است. او با تأکید بر اینکه اینطور تصور نشود که کارگران درخواست دارند که کارفرما بهطور کامل قلعوقمع شوند افزود: انتظار ما این است دولت تدابیری بیندیشد که نه به ضرر کارفرما باشد و نه به ضرر کارگران. متأسفانه در حال حاضر شاهد آن هستیم که دولت جانب کارفرما را بیشتر از کارگر میگیرد. باغچقی خطاب به دولت و وزارت کار تصریح کرد: دولت باید با اعطای وامهای کمبهره به کارفرمایان کشور علاوه بر چرخاندن چرخ تولید باعث ایجاد امنیت شغلی در بین کارگران شود و صاحبان کارخانهها و کارگاهها را ملزم کند تا با بستن قراردادهای بیش از سه سال شرایط خوبی را برای کارگران فراهم کنند. باغچقی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا حقوق 1 میلیون و 500 هزارتومانی کارگران کفاف زندگی آنان را میدهد یاخیر گفت: بسیاری از خانوادههایی را که با کارگری زندگی خود را گذران میکنند میشناسیم که به گفته خودشان 3 ماه است رنگ گوشت قرمز را ندیدهاند. او افزود: با یک حساب سرانگشتی اگر در ماه فقط نان و ماست برای یک خانواده 4 نفره بگیریم و کنار آن هزینههای آب، برق و گاز را نیز پرداخت کنیم مبلغ 1 میلیون 500 تمام میشود، حال آیا میتوان با این مبلغ به دیگر نیازهای خانواده پاسخ داد.