hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > وادار کردن کودکان به تکدی‌گری مجازات کیفری دارد

وادار کردن کودکان به تکدی‌گری مجازات کیفری دارد

یک وکیل دادگستری اصفهان، گفت: تکدی‌گری افراد بالای این سنین دارای مسئولیت کیفری است و ماده ۷۱۲ قانون مجازات اسلامی شامل حال آنها می‌شود و افراد سوءاستفاده کننده از این کودکان در صورت شناسایی مجازات کیفری دارند.

محمود مالمیر در خصوص مجازات مقرر در قانون مجازت اسلامی برای تکدی‌ گری کودکان در برنامه مجازی، اظهار کرد: ماده ۷۱۲ قانون مجازات اسلامی تکدی‌گری را جرم می‌داند و این قانون شامل اطفال و نوجوانان هم می‌شود، از سویی بحث در مورد کودکان بزه دیده و بزهکار را هم داریم، این اتفاق وابسته به سن و سال کودکان دارد و زیر ۹ سال برای دختران و زیر ۱۵ سال برای پسران مسئولیت کیفری (مجازات حدی، قصاص، دیه) ندارد.

وی اضافه کرد: تکدی‌گری افراد بالای این سنین دارای مسئولیت کیفری است و ماده ۷۱۲ قانون مجازات اسلامی شامل حال آنها می‌شود و افراد سوءاستفاده کننده از این کودکان در صورت شناسایی مجازات کیفری دارند.

این صاحب نظر در حقوق جزا، تاکید کرد: کودکانی (دختران زیر ۹ سال و پسران زیر ۱۵ سال) که از آنها برای تکدی‌گری استفاده می‌شود، مجازات کیفری ندارند، اما در کودکان بزه دیده قانون به حمایت از این کودکان می‌پردازند و متأسفانه بسیاری از این قوانین به دلایل زیادی مانند حاشیه نشینی، مهاجرت اتباع هنوز اجرایی نشده است.

پیشگیری از وقوع جرم تنها کار قوه قضائیه نیست

مالمیر، تصریح کرد: در مورد کودکان بزهکار جرم خاصی وجود ندارد که مختص اتباع یا نوجوانان باشد، برای افراد زیر ۹ سال دختران و پسران زیر ۱۵ سال مسئولیت کیفری ندارند، در مورد اطفال و نوجوانان بزهکار نیز مجازات خاصی مختص این افراد وجود ندارد.

این وکیل دادگستری، افزود: دو ماده ۲۳ و ۲۴ قانون مجازات اسلامی به عنوان قانون مجازات اسلامی تکمیلی است و دادگاه‌ها می‌توانند از مجازات‌های تکمیلی در کنار مجازات اصلی استفاده کنند برای کارفرمایی که از کودکان سو استفاده می‌کنند.

وی اظهار کرد: قوانین متعدد قانون کار، مجازات اسلامی، کودک آزاری و موارد متعدد را در جهت حمایت از کودکان به عمل آورده است، اما پیشگیری از وقوع جرم بهتر از مجازات بزهکار در جامعه است.

این صاحب نظر در حقوق جزا، گفت: پیشگیری از وقوع جرم تنها کار قوه قضائیه نیست و بر عهده همه نهادها و ngoهای دولتی است، متأسفانه در جامعه در این زمینه چندان موفق عمل نکرده‌ایم.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد