hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > مازندران| دردسر زباله‌ها

مازندران| دردسر زباله‌ها

مازندران با داشتن ظرفیت‌های متعدد گردشگری از جمله دریا، کوه و جنگل همه‌ساله پذیرای گردشگران از تمامی نقاط کشور است به‌طوری‌که هر نقطه‌ای از این استان سرسبز به‌تنهایی حرفی برای گفتن دارد.باوجود داشتن این استان از ظرفیت‌های طبیعی و خدادادی می‌بینیم هنوز معضل زباله به‌عنوان کلاف سردرگم و معما حل‌نشده و حتی این معضل زیبایی مناطق گردشگری و جذابیت‌های آن را پنهان کرده است؛ گویی محرومیت بر روی این استان همچنان سایه افکنده است و هنوز زباله به روش سنتی دفن می‌شود.

به گزارش فارس، اگر بخواهیم در ارتباط با حل معضل زباله در استان مازندران به روش سنتی فکر می‌کنیم می‌بینیم از یک‌سو این استان به دریا، از یک‌سو به جنگل و از سویی دیگر به کوه ختم شده که دفن زباله در هر نقطه پیامدهای مخرب زیست‌محیطی را به همراه خواهد داشت.

اکنون اگر به گوشه گوشه طبیعت مازندران سفر کنیم می‌بینیم به‌راحتی این زباله است که در اطراف رودخانه‌ها، کنار دریا و یا حتی در عمق جنگل رهاشده که ادامه این روند طبیعت مازندران را به محلی برای دپوی زباله تبدیل خواهد کرد که نه‌تنها دیگر هیچ جذابیتی برای حضور مسافران نخواهد داشت بلکه حضور در این اماکن برایشان آزاردهنده است.

مدیریت نامطلوب پسماند

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران بابیان اینکه مدیریت بحث زباله در کشور نامطلوب است که در مازندران نیز از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، افزود: باید بحث پسماند در کشور مدیریت شود که اصلی‌ترین حلقه مدیریت پسماند خود مردم هستند که باید الگوی مصرف خود را تغییر دهند و بیش‌ازاندازه مصرف می‌کنیم.

حسینعلی ابراهیمی‌کارنامی با اعلام اینکه سرانه تولید زباله نسبت به متوسط در مازندران نسبت به کشور بالا است، اضافه کرد: سرانه تولید زباله در مازندران بسیار بالا است و با وجود همه هشدارهای داده‌شده مصرف پلاستیک رو به افزایش است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی جامع در زمینه پسماند، خاطرنشان کرد: همه این‌ها نیاز به برنامه‌ریزی دارد که به‌دوراز نگاه بخشی‌نگری باشد و باید این نگاه را از محیط‌زیست برداریم.

سایت بهداشتی زباله نداریم

این مسئول بابیان اینکه قوانین سفت و سختی در زمینه مدیریت پسماند نداریم، اظهار کرد: با توجه به اینکه مازندران خدمات عمومی به کل کشور ارائه می‌دهد ولی اعتباراتی که به این استان اختصاص می‌یابد استانی بوده و باید در این زمینه تمهیدات جدی اندیشیده شود به این دلیل که محیط‌زیست متعلق به همه است.

ابراهیمی‌کارنامی با اشاره به اینکه هنوز سایت زباله بهداشتی در مازندران نداریم، تصریح کرد: باوجوداینکه با شهرداران شهرهای استان اتمام‌حجت شد اما می‌بینیم اقدامی اساسی در این زمینه صورت نگرفت و حل معضل زباله همچنان به اولویت اصلی تبدیل نشده است.

وی بابیان اینکه همه باید دست‌به‌دست هم دهند تا مسئله پسماند در مازندران حل شود، افزود: در سیاست‌گذاری کلان نیز در استان باید تجدیدنظر صورت گیرد؛ در سال گذشته 1.3 میلیارد دلار اعتبار و امسال 1000 میلیارد تومان اعتبار برای حل معضل پسماند پیشنهاد داده‌شده که در اختیار محیط‌زیست قرار گیرد ولی با توجه به نظر نمایندگان در کمیسیون تلفیق این اعتبار به وزارت کشور برگشت که نیاز است نمایندگان مازندران در این زمینه ورود پیدا کنند تا برای همیشه به معضل زباله در استان پایان داده شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران بیان کرد: مشکلات و راهکارها در زمینه حل معضلات پسماند کاملا مشخص است که باید گام‌های اساسی د این زمینه برداریم و شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و مردم باید محیط‌زیست را از آن خود بدانند.

این مسئول خاطرنشان کرد: در روز زمین پاک این عنوان اتفاقی نمی‌افتد مگر اینکه از آن به‌عنوان فرصت استفاده شود ولی متأسفانه تاکنون اقدامی اساسی در این زمینه صورت نگرفت.

ابراهیمی‌کارنامی گفت: با توجه به شرایط خاص مازندران در زمان سیل شیرابه‌ها وارد رودخانه‌ها و دریا شده که نگران وضعیت این استان سرسبز هستیم.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد