hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > کرمان| قالی کرمان نیازمند احیا

کرمان| قالی کرمان نیازمند احیا

اگرچه قالی کرمان شهرت ملی و حتی جهانی دارد اما این روزها روزگار ناخوشی را سپری می‌کند و فعالان این حوزه ضعف بازاریابی، ورود غیرحرفه‌ای ها و سودجویی دلالان را از جمله مهم‌ترین مشکلات صنعت فرش این خطه می‌دانند.

به گزارش مهر، فرش دستباف کرمان همچنان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و یکی از مشهورترین برندهای صادراتی این خطه به شمار می‌آید و در سال رونق تولید باید این ظرفیت عظیم موردتوجه ویژه قرار گیرد تا با رفع چالش‌های تولید زمینه برای صادرات فرش کرمان به بازارهای هدف بیش از گذشته مهیا شود.

لازمه رونق تولید فرش ایجاد زمینه صادرات است

نبود بازاریابی مناسب، فعالیت افراد ناآشنا به صنعت فرش در این حوزه و سرازیر شدن حاصل دست رنج بافندگان فرش به جیب دلالان از جمله مشکلات فعالان این حوزه به شمار می‌رود.

یکی از فروشندگان فرش دستباف گفت: سه نسل است که در زمینه طراحی، تولید و عرضه فرش دستباف کرمان مشغول به فعالیت هستیم. باید در زمینه فروش و ایجاد بازار هدف برای فرش دستباف چاره‌اندیشی شود.

او حمایت‌های دولت در بحث تولید فرش را خوب ذکر کرد و گفت: مهم‌ترین مسئله بازاریابی فرش کرمان است؛ چراکه لازمه رونق تولید ایجاد زمینه صادرات است و نیاز است که مسئولان در بخش صادرات اقدامات جدی‌تری انجام دهند.

مریم ابراهیمی که بافنده فرش است هم گفت: ما بعد از بافت فرش برای فروش باید تولیداتمان را به دلالان بفروشیم و تمام سود این کار نصیب دلالان می‌شود و فردی که تمام هنر، انرژی و وقت خود را صرف بافت فرش کرده است کمترین بهره را می‌برد. از مسئولان می‌خواهیم در این زمینه ورود کرده و اجازه ندهند حق ما نصیب دلالان شود.

تحریم‌ها صادرات فرش کرمان را کاهش داده است

رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان اظهار کرد: فرش کرمان در اقصی نقاط دنیا به‌ویژه کشورهای آمریکایی و اروپایی زبانزد عام و خاص بوده و هست.

روح ا... اسلامی ادامه داد: صادرات فرش کرمان در حدود دهه ۶۰ به‌ویژه در سال ۷۴ به اوج خود رسید و در این دوره طلایی حدود یک‌میلیون دلار فرش صادر شد؛ بعد از نفت، اولین سهم صادرات مربوط به فرش دستباف است.

او در ادامه به ذکر شرح‌حال فرش کرمان در سالیان گذشته پرداخت و گفت: از سال ۷۴ تا ۸۲ با توجه به قیمت بالای فرش اکثر تجار کشورهای هدف خواستار ارائه فرش‌ها با قیمت مناسب‌تر شدند که برای این منظور کیفیت فرش‌های مقداری کاهش پیدا کرد و این مسئله تأثیر منفی به دنبال داشت. در آن زمان کشورهایی نظیر آلمان فرش کرمان را به‌عنوان سرمایه خریداری می‌کردند و به همین دلیل قیمت فرش بالا رفته بود. اسلامی عنوان کرد: در پی این شرایط با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده کیفیت فرش از سال ۸۲ تا ۹۴ افزایش یافت اما روند صادرات همچنان نزولی بود. با پذیرش برجام از سال ۹۴ تا ۹۷ صادرات فرش سیر صعودی پیدا کرد.

او با اشاره به اینکه فرش بعد از نفت اولین کالایی است که مورد تحریم ناجوانمردانه از سوی آمریکا قرار گرفت، افزود: تا آبان و آذر سال گذشته صادرات سیر صعودی داشت و اخیرا کم شده که دلیل آن تحریم هاست. اسلامی گفت: ۳۵ درصد فرش ایران به‌ویژه فرش کرمان به‌صورت مستقیم به آمریکا صادر می‌شد که بعد از تحریم‌ها این بازار مهم را ازدست‌داده‌ایم. فرش کرمان تقریبا به ۶۶ کشور صادر می‌شود که مهم‌ترین کشورهای واردکننده فرش دستباف کرمان به ترتیب اولویت آمریکا، آلمان، امارات، ژاپن، استرالیا، کانادا، پاکستان، قطر، لبنان، کویت، ایتالیا و انگلستان هستند. تقریبا ۸۵ درصد فرش‌های صادراتی ما به این ۱۲ کشور صادر می‌شود.

او با اشاره به اینکه معمولا گران‌ترین فرش‌های کرمان به کشورهای عربی صادر می‌شود، افزود: پروژه‌هایی از طریق شرکت ملی فرش ایران در حال انجام است که تولیدات بر اساس طرح‌ها و سلایق کشورهای هدف انجام شود. باید توجه داشت که همه فرش‌های تولیدی دارای کیفیت صادراتی نیستند؛ برای رونق صادرات ابتدا باید فرش‌ها کیفیت صادراتی پیدا کنند.

اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر برخی برای استفاده از بیمه قالیبافان یک دار قالی در خانه‌هایشان برپا کرده‌اند اما فاقد مهارت کافی برای بافت فرش هستند و تولیدات آن‌ها معمولا در داخل کشور مصرف می‌شود، افزود: تاجران فرش خودبه‌خود این تولیدات فاقد کیفیت را از گردونه صادرات خارج می‌کند.

دست دلالان از صنعت فرش کوتاه می‌شود

او در خصوص اینکه سود اصلی فروش فرش به جیب دلالان سرازیر می‌شود، گفت: اواخر سال ۹۷ مقرر شد فروشگاهی در کرمان دایر کرده و فرش‌های تولیدی را به‌صورت ضمانتی خریداری شود. در واقع با پول و بودجه بافنده‌ها و تسهیلات دولتی فرش‌های تولیدی خریداری و در اختیار بخش صادرات قرار داده می‌شود ضمن اینکه از این طریق دلالان از این چرخه حذف می‌شوند.

اسلامی تأکید کرد: بافندگان فرش تا زمان تحقق این مسئله می‌توانند با مراجعه به اداره فرش در رابطه با صادرات و خرید فرش از کارشناسان مشاوره بگیرند؛ همچنین اتحادیه‌ها و تشکل‌های فرش بهتر از افراد عادی می‌توانند فرش‌ها را خریداری کرده و در اختیار بخش صادرات قرار دهند.

او همچنین در خصوص ورود افراد فاقد مهارت کافی به حوزه تولید فرش گفت: یکی از برنامه‌های ما در سال ۹۸ این است که بافندگان فرش را تحت پوشش یک تشکل قوی شامل همه عوامل مؤثر در فرش دستباف قرار دهیم و بر این اساس نظارت بر تولید فرش بالا می‌رود و با افزایش کیفیت فرش‌ها وارد بخش صادرات می‌شوند.

اسلامی در زمینه بیمه قالیبافان هم عنوان کرد: بیمه تأمین اجتماعی پوشش بیمه‌ای خوبی است و متقاضیان زیادی در این زمینه‌داریم ضمن اینکه با پیگیری‌های انجام‌شده در سال ۹۸ سهمیه بسیار خوبی برای برقراری بیمه‌های جدید داده می‌شود.

از مسیر درست فرش منحرف شدیم

چندی پیش هم رئیس سابق اتاق ایران در اظهارنظری از شرایط نامساعد فرش کرمان سخن به میان آورد و گفت: امروز فرش شرایط خوبی ندارد. او ادامه داد: در خصوص حال بدی که در صنعت فرش ایجادشده دو مسئله دخیل هستند؛ یک‌طرف حاکمیت و دولت است در هر زمینه‌ای که دولت ورود می‌کند مشکلاتی ایجاد می‌شود که در مورد صنعت فرش هم صادق است. رئیس سابق اتاق کرمان گفت: مسئله دوم خود فرش بافتن است که از ۵۰ سال گذشته تابه‌حال از مسیر درست فرش منحرف شدیم و باید برگردیم به رنگ و پشم اصیل و بافت اصیل و آنچه بافته می‌شود به‌عنوان شخصیت فرش کرمان در جهان دوباره مطرح شود.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام