hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > پیگیری در زمینه کاهش ساعت کاری نانوایی‌ها/ برخی کارگران ماهر به "زباله‌گردی" روی آورده‌اند

پیگیری در زمینه کاهش ساعت کاری نانوایی‌ها/ برخی کارگران ماهر به "زباله‌گردی" روی آورده‌اند

کاهش ساعت کاری نانوایی‌ها و تعطیلی خودسرانه آن‌ها در یکماه گذشته در کرمانشاه به وفور مشاهده می‌شود و سبب ایجاد صف‌های طولانی شده است.
در طول یک‌ماه گذشته صف‌های طولانی در مقابل نانوایی‌های کرمانشاه به معضلی جدی تبدیل شده که ناشی از کاهش ساعت کاری نانوایان و تعطیلی خودسرانه آن‌ها است و به این موضوع توسط خبرگزاری تسنیم در قالب گزارش‌هایی پرداخته شده است.
نانوایی‌ها به شدت از سهمیه محدود آرد و قیمت پایین نان گلایه دارند به همین دلیل برخی نانوایی‌ها کاهش کیفیت نان، آرد فروشی و کاهش ساعت کاری و تعطیلی خودسرانه را موجه می‌دانند.
برخی نانوایی‌ها نیز نانی که در طول روز پخت می‌کنند ترجیح می‌دهند به عنوان نان خشکه بفروشند یا آرد سهمیه‌ای خود را در بازار آزاد بفروشند و از این طریق سود بیشتری عاید خود کنند.
این درحالی است که مسئولان اتحادیه بازرسی و نظارت را بی‌فایده می‌دانند و تنها راهکار را در اجابت خواسته نانوایان در افزایش قیمت نان جست‌وجو می‌کنند.
از طرف دیگر در گذشته نانوایی‌ها قبل از طلوع آفتاب برای به عمل آمدن خمیر کار خود را شروع می‌کردند اما اکنون ساعت 7 صبح در نانوایی‌ها حاضر می‌شوند و خمیر می‌زنند و همین موضوع سبب کاهش کیفیت نان می‌شود.
در این میان باز هم مردم بازنده اصلی هستند که باید با هزینه‌ای بالا و به زحمت نان بی کیفیت را تهیه کنند و نظاره‌گر پاس‌کاری مشکلات این حوزه توسط مسئولان باشند. 
سهیلی از شهروندان کرمانشاهی با اشاره به اینکه بیشتر نان‌های پخت شده در نانوایی‌ها خمیر هستند اظهار داشت: نان پخت شده به نوع نان و خمیر بستگی دارد و نانوایی‌ها هم زمان زیادی برای عمل آمدن خمیر صرف نمی‌کنند و سبب کاهش ماندگاری نان می‌شود.
وی با اشاره به اینکه ضخامت نان حتی در یک نانوایی هم در روزهای مختلف متفاوت است گفت: نظارت بر فعالیت نانوایی‌ها وجود ندارد و همین سبب شده هر گونه تخلفی در نانوایی‌ها مشاهده شود.
"فرصتی" از دیگر شهروندان با بیان اینکه کیفیت نان هر روز در حال کاهش است گفت: اندازه نان هم هر روز کوتاه‌تر می‌شود و یک طرف آن سوخته و طرف دیگر خمیر است و این موضوع در نان سنگک بیشتر مشاهده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه نظارتی روی نانوایی‌های آزادپز وجود ندارد افزود: خمیری که باید به درستی عمل آید در نانوایی‌ها مشاهده نمی‌شود و نانوایی‌ها برای پخت نان تعجیل می‌کنند.
فرصتی بیان کرد: در گذشته که با دست نان پخت می‌شد کیفیت بهتر بود اما اکنون که از دستگاه استفاده می‌شود مشتری از کیفیت نان ناراضی است.
مرادی نیز که برای خرید نان به نانوایی مراجعه کرده کاهش کیفیت نان را ناشی از ضعف در مدیریت نانوایی و عملکرد شاطر نانوا می‌داند و می‌گوید: خمیری که باید حداقل یک یا دو ساعت استراحت کند بعد از 10 دقیقه استراحت به نام تبدیل می‌شود و این به طور قطع کیفیت نان را کاهش می‌دهد.
وی افزود: یک نانوایی در ساعت‌هایی از روز نان خوب و باکیفیت پخت می‌کند اما در ساعت‌هایی از روز نیز نان غیرقابل استفاده پخت می‌کند و این نشان می‌دهد شاطر توانایی پخت نان باکیفیت را دارد اما این کار را انجام نمی‌دهد.
خسروی نیز از دیگر شهروندانی است که نسبت به کیفیت نان گلایه دارد و می‌گوید: مردم فرصت چندانی ندارند که گلایه خود از کیفیت پایین نان و وزن کم آن را به دستگاه‌های نظارتی انتقال دهند و ناظر هم به نانوایی‌ها مراجعه نمی‌کند.
وی افزود: از طرف دیگر گاهی هر فردی بدون هیچگونه تخصصی شاطر نانوایی می‌شود در صورتی که وجدان کاری و رعایت نکات بهداشتی برای این شغل بسیار مطرح است.
خسروی با بیان اینکه نظارتی روی کیفیت و وزن نان نیست گفت: از صبح تا ساعت 12 که ساعت اداری است وزن نان استاندارد و بعدازظهر وزن نان کاهش پیدا می‌کند و این موضوع در نانوایی لواش تبریز و زنجانی‌ها بیشتر مشاهده می‌شود.
وی افزود: توجیه نانوایی‌ها برای کاهش وزن و کیفیت نان گرانی آرد، دستمزد کارگر و به صرفه نبودن است.
نوکانی با چنانچه مشتری برای نان نباشد نانوایی نان را به نان خشکه یا دامدار می‌فروشد زیرا به صرفه‌تر است یا از طرف دیگر آرد را به صورت آزاد می‌فروشند که سود بیشتری عاید آن‌ها شود.
وی تأکید کرد: برخی نانوایی‌ها عمده نانی که در طول روز پخت می‌کنند در انتهای روز به نان خشکه می‌فروشند چون صرفه بیشتری برای آن‌ها دارد. 
تنها راهکار رفع مشکلات نان برآورده کردن خواسته معقول نانوایی‌ها است
علیزاده رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه اظهار داشت: کیفیت نان کرمانشاه بد نیست و جزو استان‌های برتر کشور است اما تمام مسئولان مرتبط با این موضوع باید همکاری خود را برای کار بهتر، بیشتر کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای بهبود کیفیت نان توجه به خواسته نانوایان است عنوان کرد: قیمت نان به صورت چند سال یکبار افزایش می‌یابد در حالی که چنانچه هر سال درصدی کمی افزایش یابد انباشته نمی‌شود و این موضوع مورد کم‌لطفی مسئولان قرار گرفته و باید به صورت ریشه‌ای رفع شود.
علیزاده گفت: براساس تصمیم شورای عالی کار باید هر ساله دستمزد کارگر افزایش یابد اما در نانوایی‌ها اجرا نمی‌شود زیرا افزایش دستمزد کارگران منوط به افزایش قیمت نان است اما مسئولان به دلیل حفظ موقعیت خود نسبت به آن بی‌توجه هستند.
وی افزود: کمتر از 11 میلیون تومان زیر خط فقر محسوب می‌شود اما حقوق کارگران نانوایی که روزمزد هم هستند حداکثر به سه میلیون و 500 هزار تومان می‌رسد زیرا چهار روز در ماه را هم تعطیل هستند.
علیزاده با اشاره به اینکه 1200 نانوایی در شهر کرمانشاه وجود دارد عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون 6000 پرونده تخلف برای نانوایی‌های شهر کرمانشاه تشکیل شده و متحمل جریمه‌های سنگینی شده‌اند که ناحق و غیرقابل پذیرش است.
وی گفت: تعداد ناظر و بازرس کافی و نظارت هم جدی است و گشت‌های مشترکی نیز وجود دارد و هر واحد نانوایی دو بار در هفته بازرسی می‌شود اما بازرسی بازخورد خوبی ندارد و نتیجه درستی از آن نگرفته‌ایم.
علیزاده با بیان اینکه باید ساختار غلط موجود اصلاح شود سپس در مرحله بعد به بازرسی و نظارت بپردازیم افزود: عمر بخشنامه، آیین‌نامه و مصوبات کوتاه و در نهایت سه ماه است و بعد از مدتی توسط یک مسئول باطل می‌شود و این سبب سردرگمی نانوایی‌ها شده است. 
وی با اشاره به اینکه هزینه‌های نانوایی ثانیه‌ای تغییر می‌کند گفت: خلأیی که اکنون در قوانین وجود دارد باید توسط مسئولان در شود.
رئیس اتحادیه نانوایی‌های کرمانشاه با اشاره به اینکه عمل‌آوری خمیر کاری تخصصی و ضروری است عنوان کرد: اکنون کارگرانی غیرماهر در نانوایی‌ها فعالیت می‌کنند و متأسفانه کارگران ماهر به دلیل دستمزد پایین به زباله‌گردی روی آورده‌اند.
وی با اشاره به اینکه تنها راهکار برآورد خواسته نانوایی‌ها یعنی افزایش معقول قیمت نان است گفت: نان خشک از نان تازه گران‌تر است و خوراک دام می‌شود و اکنون نه تنها نانوایی‌ها بلکه مردم عادی نیز نان تازه را به عنوان نان خشک برای کسب درآمد می‌فروشند.
علیزاده بیان کرد: سهمیه آرد نانوایان آزادپز یا نوع دو بسیار کم است و ساعت کار آن‌ها را پوشش نمی‌دهد. 
خروج آرد از شبکه توسط برخی نانوایی‌ها
ارویسی مدیرعامل شرکت غله استان کرمانشاه اظهار داشت: سهمیه آرد استان براساس استانداردها و همچون سال های گذشته است و نه‌تنها کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه میزان سهمیه آرد در نظر گرفته شده برای استان براساس سرانه مصرف است و هیچ کمبودی از این نظر وجود ندارد عنوان کرد: در یکی دو سال گذشته بعد از آزادسازی قیمت‌ها و ایجاد نانوایی‌های آزادپز تعداد نانوایی‌ها افزایش یافته به طوری که اکنون 2200 نانوایی در استان وجود دارد که براساس سرانه استاندارد جمعیتی 200 واحد مازاد بر نیاز است.
ارویسی گفت: در یک‌ماه گذشته صف‌های طولانی در برخی نانوایی‌ها ایجاد شده که ناشی از عدم رعایت ساعت کار توسط خبازی‌ها است و کمبود سهمیه آرد نیز تنها یک توجیه است.
وی افزود: وقتی وزن نان از 120 گرم به 85 گرم برسد عملاً 25 درصد از وزن نان کاهش یافته و به همین میزان گران‌فروشی نیز رخ می‌دهد و کیفیت نان نیز کاهش می‌یابد.
ارویسی با تأیید فروش آرد توسط نانوایی‌ها افزود: گزارشی مبنی بر خروج آرد از کشور وجود نداشته اما موارد متعددی از خروج آرد از شبکه وجود داشته است و تعدادی از خبازی‌ها که تعطیلی غیرمجاز دارند سهمیه خود را می‌فروشند.
وی گفت: تفاوت قیمت بین آراد یارانه‌ای و آزاد 120 هزار تومان است و این انگیزه‌ای برای افراد سودجو شده که از این وضعیت سوءاستفاده کنند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو