hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > بوشهر| آغاز موج دوم مبارزه با ملخ‌های مهاجم

بوشهر| آغاز موج دوم مبارزه با ملخ‌های مهاجم

این روزها عمده اخبار جنوب کشور تحت تأثیر هجوم ملخ‌ها به این مناطق قرارگرفته و حالا مسئولین می‌گویند این مهمانان ناخوانده چند سال در کشور می‌مانند. 

 در پی هجوم آفت ملخ به ۶ استان جنوبی کشور و هجوم به زمین‌های کشاورزی، گستره وسیعی از خاک این مناطق را تحت هجوم خود درآوردند. این ملخ‌ها از شبه‌جزیره عربستان وارد کشور شده‌اند و روزانه تا چند برابر وزن خود علوفه، غلات، صیفی‌جات و حتی علف‌های هرز می‌خورند.

ملخ‌های صحرایی که از مضرترین انواع ملخ‌ها هستند، در دسته‌های چند صد هزار تایی، میهمان ناخوانده استان‌هایی چون فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان شده‌اند و در سر راه خود هرگونه سرسبزی را خورده و پیشروی می‌کنند.

پیش‌بینی حضور ملخ‌ها تا پنج سال آینده در کشور

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به ورود ملخ‌ها از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و شبه‌جزیره عربستان، تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی حضور ملخ‌ها تا پنج سال آینده در کشور و اینکه تنها موجب آسیب و ضرر می‌شوند باید برنامه‌ریزی دقیق و مدونی برای مبارزه با آن‌ها داشته باشیم.

خسرو عمرانی با اشاره به سم‌پاشی زمینی و هوایی در نقاط مختلف استان، عنوان کرد: در بهمن‌ماه سال گذشته موج اول مبارزه با ملخ‌های صحرایی با سم‌پاشی حدود ۲۱۰۰ هکتار در کل استان انجام‌شده است.

او افزود: مرحله دوم مبارزه که مبارزه با پوره ملخ‌ها (بچه ملخ‌ها) است را از شنبه و یکشنبه هفته جاری آغازشده است.

او تأکید کرد: پیش‌بینی می‌شود موج دوم ورود ملخ‌های مهاجر به کشور نیز از اواسط اردیبهشت باشد که در این مرحله پیش‌بینی مبارزه در سطح ۶ هزار هکتار داشتیم اما اکنون می‌بینیم که نیاز به سم‌پاشی حدود ۸ تا ۱۰ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: چهار دستگاه ماشین سم‌پاش ULV پاش (حجم بسیار کم یا سم خالص) و همچنین هفت باند فرودگاه و یک دستگاه هواپیمای سم‌پاش برای مبارزه با ملخ‌ها در سطح استان مستقرشده است.

عمرانی با بیان اینکه ۳۶ اکیپ ردیابی، پایش و مبارزه در استان فعال هستند، گفت: بیش از یک میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی برای آماده‌سازی امکانات، خرید سم‌پاش‌ها و مصارف سم‌ها هزینه شده که دستگاه‌های مختلف در این زمینه کمک کرده‌اند.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: این ملخ‌ها تمام گیاهان سر راه خود را می‌خورند و اگر کنترل نشوند روزانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر قدرت پروازی و در صورت عدم مبارزه تا ۳۵۰۰ کیلومتر قدرت جابجایی دارند؛ یعنی اگر در استان بوشهر با ملخ‌ها مبارزه نشود به استان فارس و پس‌ازآن به نقاط دیگر هدف می‌روند.

خسرو عمرانی اظهار داشت: در صورت تأخیر در مبارزه، پوره‌ها می‌توانند روزانه بین ۴ تا ۸ کیلومتر جابجا شوند یعنی در صورت مشاهده ملخ بالغ در هر مکانی باید طی سه روز مبارزه انجام شود. مبارزه با پوره‌ها نیز باید ظرف یک هفته حتماً انجام شود و اگر بالغ شد بلافاصله پس‌ازآن مهاجر می‌شود.

او با اشاره به شناسایی کانال‌های پوره ملخ‌ها گفت: این کانال‌ها در حال پایش بوده و عملیات سم‌پاشی علیه ملخ‌های صحرایی در اراضی کشاورزی شهرستان‌های دشتستان، دیلم، گناوه، تنگستان و دشتی تا اواخر خردادماه انجام می‌شود.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود مردم در هر مکانی ملخ بالغ و یا پوره‌های این ملخ‌ها را مشاهده کردند حتماً به مرکز جهاد کشاورزی اطلاع دهند، نیروهای ما در مدت‌زمان کمتر از ۴۸ ساعت در محل حضور یافته و در صورت نیاز به ردیابی و مبارزه این کار را انجام خواهند داد.

در حالت خوش‌بینانه ملخ‌ها تا ۴ سال آینده مهمان ما هستند

رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: طبق اعلام فائو در حالت خوش‌بینانه ملخ‌ها تا ۴ سال آینده مهمان ما هستند، بنابراین وقتی می‌دانیم که تا چندین سال میزبان این ملخ‌ها هستیم باید برنامه‌ریزی خوبی برای مبارزه با آن انجام دهیم.

محمدتقی منوچهری با بیان اینکه استان بوشهر بهترین عملکرد را در مبارزه با ملخ داشته است، اذعان کرد: این ملخ‌های صحرایی امکان مهاجرت دارند و با توجه به این موضوع شهرستان‌ها و استان‌های مختلف باید به همدیگر کمک کنند.

پیش‌بینی هجوم ملخ‌هایی که تمام گیاهان سر راه خود را می‌خورند

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دشتستان نیز با اشاره به تشکیل ۹ اکیپ برای مبارزه با ملخ‌ها گفت: در ارتباط با هجوم ملخ‌های مهاجر به دشتستان حدود ۷۰۰ هکتار سم‌پاشی زمینی و هوایی انجام‌شده است.

منصور نوذری با بیان اینکه در ایام نوروز هم وضعیت رصد می‌شده است، گفت: از ۱۷ فروردین‌ماه پوره‌های ملخ در منطقه دیده‌شده و با گرم‌تر شدن هوا قطعاً رشد آن‌ها بیشتر می‌شود و همچنین خطر گسترده شدن ملخ‌ها در منطقه وجود دارد.

او با اشاره به تشکیل ۹ اکیپ برای مبارزه با ملخ‌ها خاطرنشان کرد: در ارتباط با هجوم ملخ‌های مهاجر به دشتستان در مرحله اول مبارزه حدود ۷۰۰ هکتار سم‌پاشی زمینی و هوایی انجام‌شده است.

رئیس جهاد کشاورزی دشتستان تصریح کرد: مشکل اساسی در این بخش، رطوبت بالای گندم‌ها است که ممکن است سبب بروز مشکلاتی شود. همچنین پس از برداشت گندم پوره‌های ملخ باقی‌مانده و سم‌پاشی نیز بر روی آن اثری نخواهد داشت.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام