مرجان شاکری با اشاره به حالوروز جازموریان گفت: بر اساس نقشههای هوایی از منطقه تا یک هفته قبل 80 درصد هامون جازموریان آبگیری شده و نکته قابلتوجه این موضوع در این است که حتی قسمتهای عمیق جازموریان نیز آبگیری شده است.
او با بیان این مطلب که امسال حالوروز اکثر تالابهای کشور خوب است، ادامه داد: با توجه به بارندگیهای چند روز اخیر اکنون تالاب جازموریان پس از دو دهه خشکسالی صد در صد آبگیری شده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان کرمان هشدار داد، گونههای مرتعی بهویژه گونههای گیاهی علف رشد بسیار خوبی دارند و با توجه به بارندگیهای فروردینماه این گونهها در جازموریان حیات یافتهاند، لذا اگر در فصل گرم به خشکی بخوریم که قطعا این مورد رخ خواهد داد، امکان بروز آتش در این منطقه زیاد است که از هماکنون باید تدابیری برای این موضوع اتخاذ شود.
او از هشدارهای سازمان حفاظت محیطزیست استان به مسئولین مربوطه در خصوص احتمال وقوع آتشسوزی در جازموریان سخن گفت و افزود: هشدار لازم به مسئولین جنوب استان دادیم تا اگر اتفاقی در این حوزه رخ دهد بتوانیم بهموقع ورود و مدیریت کنیم.
شاکری با ابراز خرسندی از جان گرفتن دوباره جازموریان اظهار کرد: در سال جاری بارندگی در دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان مطلوب بود و تالاب جازموریان پس از سالیان سال آبگیری شده است.
او از تأثیر مشارکتهای مردمی در حفاظت محیطزیست سخن به میان آورد و عنوان کرد: قانون، حفاظت از محیطزیست را یک وظیفه عمومی دانسته است لذا انتظار داریم مردم به ما در حفاظت از محیطزیست کمک کنند؛ اگر مردم نباشند، سازمان محیطزیست با این امکانات اندک امکان محافظت از محیطزیست را ندارد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان کرمان با تأکید بر مشارکت مردمی در حفظ محیطزیست تصریح کرد: در سیل اخیر متوجه شدیم که دستاندازی به طبیعت چه تبعاتی دارد، همانگونه که مشاهده کردیم یک محدوده گردشگری در اهواز که وسط بستر کارون ساختهشده بود، کاملا زیر آب رفت، بنابراین دستاندازی به طبیعت همواره تبعات دارد.
او با بیان این مطلب که ما دستتنها در حفاظت از محیطزیست، هیچ هستیم؛ افزود: واقعا تمامی اتفاقات یک ماه اخیر نشان داد که اگر در مواقعی سازمان محیطزیست با طرحی به دلایل زیستمحیطی مخالفت میکند، مدیران و مردم آن موضوع را بپذیرند زیرا گاهی تبعات ناشی از یک طرح در زیست محیط، سالیان بعد خود را نشان میدهد که همه مردم ایران این موارد را در روزهای اخیر به چشم خود دیدند.
شاکری در پاسخ به این سؤال که بارندگیهای اخیر در استان کرمان خسارات زیادی به بار نیاورد، آیا این بدان معناست که مردم کرمان کمتر به طبیعت دستاندازی کردهاند؟ گفت: بارندگیهای که در استان کرمان رخ داد بهشدت بارندگی سایر مناطق کشور نبود؛ اما باید قبول کنیم که استان کرمان یک استان کاملا کویری است و متأسفانه در برخی نقاط کویر را تغییر دادهایم و دیگر آن نقاط شرایط کویری را ندارند، اما باید دستبهدست یکدیگر دهیم و سازگاری با طبیعت را یاد بگیریم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان کرمان به آمادهباش استان کرمان برای وقوع سیل در چند روز اخیر اشاره کرد و افزود: امروز در یک مقطعی قرارگرفتهایم که مسئولین استان کارشناس هستند و به مسائل بهصورت عمقی وارد میشوند. اینکه اکنون با کار کارشناسی و آیندهنگری اقدام میکنند واقعا جای خوشحالی دارد، اما برای آنکه به سرنوشت دروازه قرآن شیراز دچار نشویم باید مسئولین استانی برنامههای 6 ماهه و یکساله تدوین کنند که خوشبختانه این موضوع در حال اجرا و به دنبال اصلاح موارد هستند که یک اتفاق خوب و میمون بوده و نشاندهنده تغییرات خوب است و حتما بر اساس کارهای کارشناسی به نتایج بهتری دست پیدا خواهیم کرد.