به گزارش ایرنا، محمد حاتمی در نشستی با فرماندار خلخال افزود: از مجموع 12 هزار و 900 واحد مسکونی روستایی در 142 روستای دارای سکنه این شهرستان پنج هزار و 871 واحد با پرداخت تسهیلات 5 درصدی مقاوم سازی از سوی بنیاد مسکن خلخال و با نظارت مستقیم این نهاد در مقابل حوادث قهری همچون زلزله مقاوم سازی شده است.
او گفت: با احتساب چهار درصد واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده غیر تسهیلاتی بنیاد مسکن که از سوی اهالی روستاهای خلخال اجرا شده مجموع واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده در برابر زلزله به بیش از 50 درصد می رسد.
وی اظهار داشت: آمار ارائه شده در زمینه واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده روستای بر اساس آمار گواهی پایان کار صادر شده بوده و واحدهای مسکونی در حال اجرای طرح ، معرفی شده به بانک و یا واحدهایی که موفق به عقد قرارداد و دریافت تسهیلات بانکی شده اند را شامل نمی شود.
او با بیان اینکه از 202 واحد مسکونی روستایی معرفی شده برای دریافت تسهیلات بانکی 119 واحد موفق به عقد قرار داد با بانک عامل شدند، افزود: ادامه اجرای طرح مقاوم سازی در این شهرستان با جدیت دنبال می شود.
حاتمی اظهار کرد: بنیاد مسکن خلخال در سال گذشته اقدام به بهسازی کامل 43 واحد مسکونی در حال تخریب روستای ترازوچ این شهرستان با پرداخت 80 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض به صاحبان این واحدها کرد.
او با بیان اینکه هشت میلیارد اعتبارات ملی پروژه های عمران و بهسازی معابر روستایی در سال گذشته محقق شده ، افزود: این در حالی است که از مجموع 16 میلیارد ریال اعتبارات استانی اجرای طرح های هادی فقط سه میلیارد و 670 میلیون ریال تخصیص یافت.
وی از افزایش میزان مشارکت های مردمی برای اجرای طرح های هادی روستایی این شهرستان خبر داد و گفت: این امر موجب شتاب در اجرای پروژه های بهسازی معابر روستایی شده است.
او بیان کرد: امسال هشت تفاهم نامه مشارکتی اجرای طرح های هادی روستایی با دهیاران شهرستان به امضا رسیده و پروژه های سنگفرش و آسفالت معابر هشت روستا بصورت مشارکتی اجرا خواهد شد.
حاتمی از صدور بیش از هشت هزار جلد سند مالکیت روستایی در این شهرستان خبر داد و افزود: دلیل کندی در روند صدور اسناد مالکیت روستایی نبود همکاری لازم از سوی اهالی برخی از روستاهای شهرستان و یا فقدان مدارک لازم برای این کار در دست صاحبان واحدهای مسکونی روستایی خلخال است.
وی گفت: در حالی که بنیاد مسکن خلخال با کمبود نیروی انسانی مواجه و تعداد کارکنان آن از 17 نفر به پنج نفر کاهش یافته ولی این امر تاثیری در روند خدمت رسانی به مناطق محروم روستایی با توجه به وظایف ذاتی این نهاد دستاورد انقلاب اسلامی نداشته است.
فرماندار خلخال نیز در این نشست گفت: اجرای طرح مقام سازی مسکن روستایی موجب افزایش استحکام بنای این واحدها در مقابل بلایای طبیعی همچون زلزله و کاهش تلفات انسانی و خسارت مالی در زمان وقوع حوادث قهری خواهد شد.
فریدون بابایی با بیان اینکه در سال گذشته 43 واحد مسکونی از مجموع 45 واحد مسکونی تخریب شده بر اثر بارش های تند باران روستای ترازوج این شهرستان به کمک دولت نوسازی شد، اظهار داشت: بازسازی و نوسازی 71 واحد مسکونی در حال تخریب و آسیب پذیر در مقابل حوادث طبیعی روستای مصطفی لو نیز در دستور کار مدیریت بحران این شهرستان قرار گرفته و از اول اردیبهشت توسط بنیاد مسکن اجرا می شود.
مقاوم سازی 50 درصد واحدهای مسکونی روستایی خلخال
مدیر بنیاد مسکن خلخال گفت: از زمان اجرای طرح مقاوم سازی مسکن روستایی در کشور تاکنون بیش از 50 درصد از مجموع واحدهای مسکونی روستاهای بالای 20 خانوار این شهرستان بهسازی ، نوسازی و مقاوم سازی شده است.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران