hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > آموزش چگونگی کاشت و پرورش اسفناج

آموزش چگونگی کاشت و پرورش اسفناج

طول دوره رشد این سبزی بسیار کم می باشد به همین خاطر شما می توانید با صرف انرژی و هزینه کم به سادگی به پرورش این سبزی بپردازید.

چگونگی پرورش اسفناج 

یکی از مهم ترین فواید سبزیجات در فصل های سرد این است که حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند. همچنین طعم و بوی خوشایندی دارند و می توانید آن را در تمام سال بکارید. دانه های اسفناج معمولاً در اوایل بهار شروع به جوانه زدن می کنند و تا اواخر تابستان کامل می شوند و می توان آن را برداشت کرد و البته ممکن است برداشت آن ها تا زمستان نیز به طول بیانجامد.

به طور میانگین تقریباً در هر فصل می توان این گیاه را برداشت کرد. اسفناج انواع مختلفی دارد و یکی از آن ها اسفناج ساوی است که بسیار تکثیر پیدا می کند، قد کوتاهی دارد و برگ های آن پیچش عمیقی دارند و شاخه آن ها صاف بوده و به راحتی می توان تمیزشان کرد. 

معرفی سبزی پرخاصیت اسفناج 

نام علمی این گیاه spinacia oleracea 
این روزها بزرگترین تولید کننده اسفناج در جهان کشور چین می باشد که 85 درصد از اسفناج های جهان را تولید می کند و در طول 10 سال گذشته تولید اسفناج در کشورهایی مثل آمریکا نیز افزایش داشته است. 
این سبزیجات حاوی ویتامینc، ویتامین b2، b6، فولات، ویتامین e و ویتامین k بسیار بالایی هستند. همچنین کالری آن ها کم است و برای کاهش وزن مناسب می باشند. 
در حالی که منبع سرشاری از آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و منگنز است. حاوی مقدار زیادی آهن و کلسیم نیز می باشد و بدن می تواند اکسالیک اسید آن را به مقدار زیادی از آن جذب کند و در کل این ماده یک ماده معدنی بسیار ارزشمند است.
پرورش اسفناج

نکات مهم در پرورش اسفناج 

" نحوه کاشت اسفناج " 

همیشه باید دانه های تازه از این گیاه را بخرید زیرا انواع قدیمی آن گیاه خوبی را به شما تحویل نمی دهد و همچنین آن ها را باید مستقیماً در باغچه بکارید. زمین کاشت این گیاه نیز باید مرطوب و حاوی نیتروژن باشد. اسفناج خود را 6 هفته قبل از آخرین سرما بکارید. 
142 گرم از کود را در هر متر مربع یک هفته قبل از کاشت اضافه کنید و بعد از این که زمین را به طور مناسب آماده کردید، می توانید دانه ها را همزمان با فرا رسیدن فصل بهار بکارید. 
در پاسخ به برخی از سوالات شما از بخش باغبانی نمناک باید بگوییم که اگر در مناطقی زندگی می کنید که سرمای فصل بهار بیشتر از سه ماه طول می کشد، می توانید اسفناج خود را دقیقا در وسط بهار بکارید و اواسط اردیبهشت هم بسیار مناسب این کار می باشد اما برای مناطقی که گرم تر هستند، بهترین راه این است که اوایل بهار این کار را انجام دهند.
باید در هر 30 سانتی متر حدود 12 تا 15 اسفناج بکارید. و عمق زمین باید حدود یک و نیم تا دو نیم سانتی متر باشد. هر گیاه نیز با یکدیگر باید حدود 7 تا 13 سانتی متر فاصله داشته باشند و اگر دمای محل زندگی شما بیش از حد کم نمی شود و یا بالاتر از 70 درجه فارنهایت نمی رود، احتمالاً این دانه ها در 5 الی 10 روز جوانه می زند.

نکات مهم و قابل توجه در پرورش اسفناج

- نور مناسب برای اسفناج 
گیاهان برای رشد باید نور کافی داشته باشند اما معمولاً گیاهان تابستانی بیش از حد به نور نیاز دارند. اما از آن جایی که این گیاهان را در زمستان می کاریم، پس باید سعی کنیم که آن ها را در قسمت هایی بکاریم که بیشترین حد ممکن نور به آن ها برسد.
- خاک مناسب اسفناج
خاک عمیق برای این گیاه باید حاوی رس و شن بوده و قادر به جذب آب باشد وهمچنین باید مواد ارگانیک داشته باشد. 
PH- مناسب 
معمولاً ph موجود برای چنین گیاهی زیر هفت است و بین شیش و نیم تا هفت بسیار مناسب می باشد. به یاد داشته باشید که گیاهان باید حداقل 15 تا 30 سانتیمتر از یک دیگر فاصله داشته باشند تا هوا به اندازه کافی به آنها برسد و برگ ها بتوانند سایز مناسب خود را پیدا کنند.
تحمل سرما:
قادر به تحمل سرمای زیاد
- کود مناسب اسفناج
زمین شما باید به اندازه کافی کود داشته باشد تا رطوبت خود را حفظ کند.
کاشت اسفناج

پرورش گیاه اسفناج

- دمای مناسب برای پرورش اسفناج 

از آنجایی که گیاهان سردسیری در هوای سرد رشد بهتری دارند و روز های کوتاه برای آن ها مناسب تر است، پس دمای آنها می تواند بین 35 تا 75 درجه فارنهایت باشد و بهتر است که این گیاهان را در پاییز بکارید.
قبلا این گیاهان را در آب می کاشتند اما اکنون مطالعات نشان می دهد که کاشتن گیاهان در خاک مناسب تر است و به یاد داشته باشید که این سبزیجات تا حد زیادی بلند می شوند و بعد شروع به شکوفه زدن می کنند. اگر روز های مناطق زندگی شما بیشتر از 13 تا 14 ساعت طول می کشد، از کاشت این گیاهان صرف نظر کنید. 
اگر در نواحی شمالی زندگی می کنید، می توانید دو بار در سال اسفناج بکارید و یکی در اوایل بهار و دیگری در در اواخر تابستان. 
در نواحی جنوبی معمولاً این گیاهان باید در دما های 28 درجه فارنهایت کاشته شوند و حتماً باید این محصولات را در فصل زمستان برداشت کرد. 
کاشت اسفناج

کاشت و پرورش اسفناج

- نحوه آب دادن به گیاه اسفناج

اسفناج گیاهی است که به آب زیادی نیاز دارد. بعد از کاشت دانه های آن باید 1.3 سانتی متر از خاک آن را با آب مرطوب کنید و تا زمانی که گیاهان شکوفه نزده اند به طور منظم به آن آب دهید. 
به یاد داشته باشید که اسفناج نیاز به رطوبت دارد اما نباید بیش از حد خیس بماند. زمانی که دما به بالای 80 درجه فارنهایت می رسد، باید پوششی را روی گیاهان قرار دهید تا رطوبت معمول خود را حفظ کنند.
- مواد بارور کننده 
از آنجایی که اسفناج یک ماده غذایی سنگین می باشد، باید 5 تا 10 سانتی متر مواد معدنی بارور کننده را در هر 9 متر مربع به آن ها اضافه کنید. گیاهان را با باور کننده های غنی از نیتروژن هر دو هفته یک بار تغذیه کنید تا تولید آن ها بالاتر برود. حداقل 10 تا 15 سانتی متر گیاهان باید داخل زمین فرو رفته باشد تا کمتر در معرض خطر قرار بگیرد و حتماً بعد از مواد بارور کننده باید خاک گیاه را مرطوب کنید.
- وجین کردن اسفناج 
می توانید حداقل 7 و نیم تا 13 سانتی متر این گیاهان را وجین کنید و اجازه دهید که رونق گیاه افزایش پیدا کند. 
به جای این که گیاهان علف های هرز بکشید و باعث شوید که ریشه آسیب ببیند، بهتر است که با قیچی این کار را انجام دهید که باعث می شود رشد گیاه افزایش پیدا کند.
- بهترین همراهان این گیاه 
کاهو، بادمجان، پیاز، فلفل، گوجه فرنگی، توت فرنگی، کلم، نخود فرنگی، تربچه و کرفس
- بدترین همراهان 
هیچ نوع سبزی و گیاهی نیست که با اسفناج ناهم خوانی داشته باشد. 

" چگونگی برداشت اسفناج "

می توانید بعد از 6 تا 8 هفته برداشت کردن را شروع کنید که گیاهان در چنین زمانی حدود 7 تا 10 سانتی متر ارتفاع دارند.
روش های زیادی برای برداشت این گیاهان وجود دارد : 
می توانید تمام برگ های آن را حدود دو و نیم سانتی متر از بالا جدا کنید و اجازه دهید که اسفناج دوباره به رشد خود ادامه دهد که در چنین روشی دوباره این گیاه شروع به جوانه زدن می کند. 
اما از طرف دیگر می توانید فقط بزرگ ترین برگ ها را جدا کنید : 
آن ها را بیرون بکشید و اجازه دهید که ساقه سر جای خود باقی بماند و این کار باعث می شود که سبزیجات جدید تر تازه تر باشند و علاوه بر این که تولید کنندگی اسفناج نیز افزایش پیدا می کند. 
چنانچه در نمناک گفته ایم اگر گیاه خود را در تابستان کاشته اید، احتمالا در اواخر اردیبهشت تا مرداد سال بعد می توانید آن را برداشت کنید. برای گیاهانی که در زمستان کاشته شده اند نیز مرداد تا فروردین زمان مناسبی برای برداشت است.
گیاه اسفناج

اصول پرورش اسفناج

" چگونگی ذخیره کردن و نگهداری اسفناج " 

اسفناج گیاهی نیست که بخواهید در مدت زمان طولانی آن را ذخیره کنید. 
تنها یکی دو روز خارج از فریزر می توانید آن را درون یک کیسه پلاستیکی نگه دارید. 
اگر می خواهید که تا مدت طولانی تری برای شما باقی بماند، بهتر است که آن را خشک کنید و از پودر آن استفاده کنید و البته افراد می توانند با فریزر های بسیار خنک ، مدت زمان نگهداری از اسفناج را تا چند ماه افزایش دهند.
" آفت ها و بیماری ها "
گاهی اوقات ممکن است که اسفناج بیشتر از سبزی گل بدهد و دلیل آن این است که هوای آن منطقه بسیار گرم است و یا به اندازه کافی آب نخورده است و این کار را باید با برنامه ریزی دقیق تر اصلاح کنید و سعی کنید که زمین خود را مرطوب تر از همیشه نگه دارید.
- ویروس موزاییک 
این بیماری توسط شته های گیاهی پخش می شود و زمانی که این عفونت ایجاد می شود، احتمالاً لکه هایی روی گیاه مشاهده می کنید که کم کم شروع به زرد شدن می کنند و اسفناج شما خشک و پلاسیده می شود که برای جلوگیری از این بیماری بهتر است به طور منظم گیاه خود را وجین کنید.
- قارچ گیاهی
این قارچ ها باعث زرد شدن برگ های قدیمی می شوند و تولید و باروررپذیری گیاه را کاهش می دهند. همچنین ریشه آن را سیاه می کند تا سبزی از بین برود و تا زمانی که این قارچ ها زنده هستند، در سراسر زمین پخش می شوند و اتفاقا تا فصل بعد ادامه دار خواهد بود. چنانچه در نمناک اشاره کرده ایم بهترین راه این است که دانه ها را چند وقت یک بار به طور منظم بچرخانیم و جای آن را ثابت نگه داریم. 
- کپک
کپک گیاهی فقط به اسفناج در مناطق مرطوب حمله می کند. 
می توانید با فاصله دادن گیاهان از یکدیگر از این اتفاق جلوگیری کنید تا هوا به اندازه کافی به آن برسد. 
کپک زمانی به گیاه حمله می کند که هوا بیش از حد مرطوب باشد. 
این موضوع را چگونه حل کنیم؟ می توانید گیاهان را با فاصله بیشتری از هم بکارید و فقط به خاک آب بدهید و از آب دادن به برگ ها صرف نظر کنید.
 - کرم لوله ای
هیچ راهی نیست که از آسیب این کرم ها در امان ماند و تنها باید سعی کنید که جای گیاه را به مراتب عوض کنید و آن را در جای خود بچرخانید تا گیاه در یک مکان پایدار نباشد. 
- پرندگان
این پرندگان دانه ها و جوانه های گیاه را می خورند.
با کشیدن یک پوشش توری روی این گیاهان از آن ها محافظت کنید و همچنین می توانید از مکانیزم های جدیدی استفاده کنید که پرندگان را از دور و بر گیاه دور کند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو