دکتر سید محمد جمالیان ۱۷ مهرماه ۱۴۰۰ در صد و دهمین جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی، با اشاره به اینکه متاسفانه شیب نزولی که در استان شکل گرفته بود کمی کاهش یافته و نگرانیم که پیک افزایشی را شاهد باشیم، اظهار کرد: سفرهای روزهای اخیر این پیش بینی را بدنبال دارد که در هفته های اول آبان میزان بستری افزایش یابد و آمار مرگ و میر نیز بالا برود.
وی افزود: تا زمانی که دو دوز واکسن تزریق نشود و سه هفته از تزریق دوز دوم نگذرد، ایمنی کامل ایجاد نمی شود، واکسیناسیون در یک دوز فقط شدت بیماری را کاهش می دهد و با توجه به خستگی کادر درمان می طلبد که تصمیمات جدی اتخاذ شود.
استقبال دانش آموزان از واکسیناسیون بالا نیست/۳۳ درصد جمعیت استان دو دوز واکسن گرفته اند
جمالیان تصریح کرد:جمعیت هدف واکسیناسیون بالای ۱۲ سال استان ۸۰۴ هزار نفر است که تاکنون ۲۷ هزار و ۵۹ نفر معادل ۳۳ درصد از جمعیت دو دوز را دریافت کرده اند و تا ایمنی کامل راه زیادی باقی مانده است.
وی اضافه کرد: واکسیناسیون دانش آموزان در حال انجام است و در روزهای تعطیل مراکز واکسیناسیون فعال بودند، اما هنوز استقبال بالا نیست. جمعیت هدف دانش آموزان، ۸۲ هزار و ۷۹۷ نفر است که تاکنون ۳۸ هزار و ۸۹۸ نفر معادل ۴۷ درصد جمعیت هدف، واکسن دریافت کرده اند و پیش بینی می شود که تا ۲۰ مهر دوز اول تزریق شود. معلمین و مدارس باید دانش آموزان را به تزریق واکسن تشویق کنند.
استقبال کم مادران باردار از واکسیناسیون
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره استقبال نه چندان بالای مادران باردار از واکسیناسیون، گفت: تنها ۳۸ درصد مادران باردار برای واکسیناسیون مراجعه کرده اند و مراجعه بیماران دیابتی و فشار خون نیز بالا نیست به طوری که طی ۱۰ روز اخیر برای جلب نظر بیماران تماس تلفنی با آنها صورت می گیرد و حتی آمادگی داریم که برای ترغیب آنها به درب منازل بیماران خاص مراجعه شود، از طرفی باید چهره شهر به شکلی باشد که مردم با خروج از خانه به تزریق واکسن تشویق شوند.
وی گفت: دانشگاه آمادگی دارد که در پیاده راه امیرکبیر اقدام به اقناع سازی مردم و حتی تزریق واکسن کند و با توجه به حضور سالمندان در این نقطه از شهر می توان روند واکسیناسیون را در مرکز شهر با قدرت دنبال کرد و لازم است که شهرداری در این راستا زیرساخت ها را فراهم کند.
جمالیان با اشاره به آغاز جشن ها، فعالیت تالارها و آرایشگاه ها و ... و لزوم مراقبت بیشتر، بیان کرد: تاکنون طبق پرسش نامه ها بیشترین عامل انتقال بیماری باید زندگی کردن با کرونا را یاد بگیریم، امروز در تالارها و باشگاه های ورزشی فاصله اجتماعی اصلا رعایت نمی شود، این روش زندگی کردن با کرونا نیست و باید همچنان پروتکل ها را با جدیت رعایت کرد.
نگرانی برای وقوع پیک شدید آنفلوانزا/کاهش ایمنی در برابر این بیماری
وی تصیح کرد: امسال از آنفلوآنزا نیز نگران هستیم، ایمنی مردم نسبت به این بیماری کاهش یافته و ممکن است در کنار کرونا با پیک شدید آنفلوآنزا مواجه شویم چراکه واکسن مشخصی در اختیار نیست. سال گذشته این بیماری به خوبی مدیریت شد، اما با توجه به کاهش ایمنی مردم باید شدت مراقبت ها ورعایت پروتکل ها را افزایش داد.
وی گفت: اصناف باید از امروز رعایت پروتکل ها را جدی بگیرند تا در روزهایی آینده با تعطیلی مجدد مواجه نشوند، سطح رعایت پروتکل ها در ادارات نسبت به بخش های خصوصی بسیار بالاتر است و نسبت به مراجعان و رعایت پروتکل ها حساس تر هستند و صنوف نیز باید به افرادی که ماسک نمی زنند ارائه خدمت نداشته باشند.
به گزارش ایسنا، در این جلسه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹ در هفته دوم مهرماه و مقایسه آن با هفته اول مهرماه در استان مرکزی، بیان کرد: ۳۲۲۵ موارد مثبت هفته اول مهرماه به ۳۲۶۹ مورد رسیده است که حاکی از افزایش یک درصدی موارد ابتلا در استان است.
دکتر علی علیمحمدی با اشاره به به کاهش ۹ درصدی موارد بستری در استان، گفت: ۳۰۴ مورد بستری در هفته اول مهرماه به ۲۷۷ مورد در هفته دوم رسیده است، همچنین موارد سرپایی از ۲۹۲۱ مورد به ۲۹۹۹ مورد رسیده است که نشان از رشد ۲ درصدی موارد بیماران سرپایی دارد.
وی موارد مرگ و میر در استان را با کاهش ۱۱ درصدی همراه دانست و افزود: ۴۴ مورد مرگ در هفته اول مهرماه به ۳۹ مورد در هفته دوم رسیده است.
علیمحمدی اضافه کرد: از آذرماه سال گذشته تا امروز ۲۵۵ هزار و ۴۱۶ مورد تست رپید در استان انجام شده که ۲۰ درصد تست ها مثبت بوده است.
ورود روزانه حدود ۱۲ هزار مرسوله به استان
در این جلسه مدیرکل پست استان مرکزی با اشاره به افزایش فعالیت های این اداره کل در دوران کرونا افزود: روزانه حدود ۱۲ هزار مرسوله وارد استان مرکزی می شود و در طول یک سال اخیر ۲۵۰ هزار مرسوله خرید اینترنتی وارد استان شده است و مرسوله های صادراتی نیز ۲۵۰ درصد رشد داشته است.
۶۷درصد جمعیت هدف استان مرکزی هنوز واکسن نگرفتهاند/نگرانی برای وقوع پیک شدید آنفلوانزا
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: با توجه به سفرهای انجام شده نگرانیم که در اوایل آبانماه موارد بستری در استان افزایش یابد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران