قرص اسپیداکتون و اطلاعاتی درباره آن
قرص اسپیداکتون زمانی مفید واقع می شود که فرد برای بیماری های مرتبط از آن استفاده کند در غیر این صورت ممکن است عوارض شدیدی را تجربه کنند بنابراین به شما توصیه می کنیم غیر از تجویز پزشک و بر اثر خود درمانی از این داروی خاص استفاده نکنید. اسپیداکتون را می توان در رده دارو های مدر دسته بندی کرد زیرا می تواند با افزایش ادرار میزان ادم موجود در بدن را کاهش دهد.موارد استفاده از اسپیداکتون
اسپیداکتون یکی از دارو هایی می باشد که موارد استفاده بسیار زیادی دارد که عبارت اند از :- پرمویی زنان و درمان اختلالات هورمونی
- حفاظت از پتاسیم در بدن
- بیماری های کلیوی
- بیماری های کبدی
- نارسایی های قلبی
نکات مهم قبل از استفاده
قبل از این که از دارو های خاص مانند اسپیداکتون استفاده کنید سعی کنید نکات مهمی که در رابطه با آن گفته شده است را بخوانید زیرا این نکات به شما کمک می کند تا از بروز شرایط بحرانی پیشگیری کنید.- در صورتی که باردار هستید نباید بدون تجویز پزشک متخصص زنان از این دارو استفاده کنید زیرا ممکن است تاثیرات این دارو بر روی جنین دردسر ساز باشد.
- اگر نسبت به این نوع دارو ها حساسیت دارید قبل از استفاده پزشک خود را با خبر کنید تا دارویی دیگر را برای بیماری شما در نظر بگیرد.
- بهتر است اطلاعات کامل و جامعی در رابطه با تداخلی های دارو داشته باشید تا زمان استفاده از دارو مشکلی برایتان ایجاد نشود و بتوانید به راحتی این دارو را استفاده کنید.
نحوه مصرف
نحوه استفاده و همچنین دوز مصرفی اسپیداکتون را پزشک برایتان تجویز می کند و بهتر است مطابق با دستور پزشک پیش بروید زیرا نحوه مصرف این دارو بستگی به شرایط پزشکی شما دارد و نمی توانید خارج از دستور پزشک از آن استفاده کنید زیرا ممکن است مشکلات بسیاری مانند اور دوز برایتان ایجاد شود و زندگی شما به خطر می افتد. البته نکاتی وجود دارد که بیمار در حین استفاده از دارو باید بداند که این نکات عبارت اند از :- دارو را حتما بعد از غذا میل کنید تا آسیبی به معده شما وارد نشود.
- این دارو مدر است بنابراین سعی کنید زمان استفاده از آن را به ساعت هایی بیندازید که مشکلی در خوابتان ایجاد نشود.
- اگر یک دوز را فراموش کردید و نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی هستید بهتر است دوز مصرفی را افزایش ندهید و اگر زمان کمی گذشته باشد می توانید قرص را میل کرده و دوز بعدی را در ساعت مشخص خود میل کنید.
توصیه های دارویی
قرص اسپیداکتون یکی از دارو هایی می باشد که باید با احتیاط بسیار زیادی آن را استفاده کنید و توصیه هایی وجود دارد که پزشک آن ها را برایتان عنوان می کند با این حال ما نیز آن ها را می نویسیم تا فراموش نکنید.- درمان با این دارو طولانی می باشد و ممکن است پزشک از شما بخواهد آزمایشات دوره ای انجام بدهید بنابراین بهتر است در خوردن دارو و انجام آزمایشات کوتاهی نکنید.
- این دارو به خارج شدن آب اضافی بدن شما کمک می کند و می تواند منجر به بهبودی تنفس و حرکات شما شود.
- یکی از مشکلاتی که این دارو می تواند برای افراد ایجاد کند این است که آب بدن را به شدت کاهش می دهد. زمانی که با خشکی دهان و تشنگی بیش از حد مواجه شدید بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا در صورت نیاز داروی شما تغییر کند.
- این دارو از پتاسیم در بدن محافظت می کند بنابراین زمانی که از این دارو استفاده می کنید نباید از غذا های حاوی پتاسیم استفاده کنید زیرا منجر به تجمع این ماده معدنی در بدن می شود.
- این دارو می تواند منجر به خواب آلودگی شود بنابراین بعد از استفاده از آن باید از رانندگی کردن و انجام کار های سخت و خطرناک بپرهیزید زیرا هوشیاری شما کاهش می یابد.
عوارض
هر دارویی می تواند عوارض جدی، عوارض شایع و عوارض نسبتا شایعی داشته باشد بنابراین قبل از استفاده از دارو بهتر است آن ها را بشناسید تا در صورت وقوع این علائم سریعا به پزشک مراجعه کنید. عوارض قرص اسپیداکتون عبارت است از :- التهاب عروق خونی
- آتاکسی، سرگیجه، خواب آلودگی، سردرد و درد در پستان ها
- ریزش مو
- ایجاد لک های حاملگی
- خارش
- سندروم استیونس جانسون
- کهیر
- آمنوره
- کاهش میل جنسی
- نقرس
- افزایش قند خون
- افزایش پتاسیم
- کاهش کلسیم خون
- کرامپ شکمی
- اسهال
- گاستریت
- خونریزی گوارشی شدید
- زخم های معده و روده ای
- تهوع
- استفراغ
- قاعدگی نامنظم
- خونریزی شدید بعد از یائسگی
- ترومب
- لکوپنی
- آنافیلاکسی
- گرفتگی ساق پا
- سندروم نارسایی کلیوی
- تب شدید
اسپیداکتون برای خانم ها
قرص اسپیداکتون یکی از دارو هایی می باشد که بر روی خانم ها تاثیرات بسیار زیادی دارد. در واقع این دارو برای خانم ها می تواند منجر به ایجاد دوره های نامنظم قاعدگی شده و حتی در خانم های یائسه شده باز هم خونریزی ایجاد کند. خانم های باردار اصلا نباید از این دارو استفاده کنند زیرا این دارو بر جنین تاثیرات منفی و جدی می گذارد و اگر جنین پسر باشد این تاثیرات دوچندان خواهد شد. زنانی که می خواهند باردار شوند باید زیر نظر پزشک باشند و سه ماه قبل از بارداری این دارو را ترک کنند.تداخلات دارویی
داروی اسپیداکتون می تواند با یک سری از دارو های خاص تداخل پیدا کند و این تداخلات عبارت اند از :- داروهای نگهدارنده پتاسیم
- سیکلوسپورین
- مکمل های پتاسیم
- دارو های ضد انعقادی خون مانند هپارین و وارفارین
- دارو های لیتیم دار
- دیگوکسین
هشدار های مهم
در ادامه برایتان بیان می کنیم که در حین استفاده از این دارو چه نکاتی را باید رعایت کنید و در چه صورتی باید سریعا استفاده از این دارو را کاهش دهید.- اگر دچار نقص های کلیوی هستید و ادرار شما بسیار کم می باشد و یا به دیابت مبتلا شده اید باید این دارو را با احتیاط بیش تری استفاده کنید.
- اگر بیماری های کبدی دارید فقط در صورتی باید از این دارو استفاده کنید که پزشک برایتان تجویز کند در غیر این صورت ممکن است جان شما به خطر بیفتد.
- اگر پتاسیم خون شما بالا است بهتر است از این دارو استفاده نکنید زیرا این دارو مانع از خروج پتاسیم از طریق ادرار و مدفوع می شود در نتیجه مشکلات بسیاری برای شما ایجاد خواهد کرد.
- افرادی که سن بالایی دارند بهتر است استفاده از این دارو را کنار بگذارند.
- زمان استفاده از دارو یادتان باشد که فشار خون خود را کنترل کنید و آزمایش هایی که پزشک تعیین کرده است را انجام دهید.
- بعد از استفاده از این دارو اگر احساس بهبودی داشتید باز هم استفاده از دارو را ادامه دهید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود و زیر نظر پزشک برای ترک آن اقدام کنید.
- یادتان باشد که این دارو برای درمان به کار نمی رود و تنها می تواند به کنترل فشار خون شما کمک کند بنابراین فکر نکنید که با یک دوره استفاده می توانید مشکلات فشارخون خود را از بین ببرید.
- سعی کنید دارو های دیگر را همزمان با قرص اسپیداکتون استفاده نکنید و حتما فواصل زمانی را برای استفاده سایر دارو ها رعایت کنید.
- این دارو را بهتر است صبح ها استفاده کنید زیرا در شب منجر به افزایش ادرار شده و در نتیجه می تواند خواب شما را مختل کند.
- برای این که مشکلات گوارشی که در اثر استفاده از این دارو ایجاد می شود را به حداقل برسانید سعی کنید این دارو را به همراه غذا و یا بعد از آن میل کنید.
- برای درمان بهتر و کنترل مشکلات خود باید سعی کنید استفاده از دارو را فراموش نکنید.
- از دارو های همگروه با قرص اسپیداکتون می توان به اپلرنون اشاره کرد.