hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > گلودرد در کودکان شایع تر است/شیوع ویروس ها در فصول سرد سال

گلودرد در کودکان شایع تر است/شیوع ویروس ها در فصول سرد سال

یک متخصص گوش و حلق و بینی، در ارتباط با اینکه چرا گلودرد در بین کودکان شایع تر است، نکاتی را توضیح داد.
​مهدی خواجوی، با اشاره به اینکه گلو درد تنها یکی از نشانه‌های ابتلاء به کرونا است، اظهار کرد: این عارضه به تنهایی نمی‌تواند به طور قطعی نشانه ابتلاء به کرونا باشد.
وی با بیان این موضوع که گلودرد یکی از عفونت‌های شایع خصوصاً در فصول سرد سال محسوب می‌شود، افزود: با توجه به اینکه راه ورود هوا و غذا از طریق بینی انجام می‌شود بنابراین اولین نقطه‌ای که در معرض مواد خارجی مثل ویروس و باکتری قرار می‌گیرد حلق و گلو است. باکتری و ویروس‌ها از طریق بینی و یا دهان با اولین کانونی که برخورد دارند، گلو است.
این متخصص گوش و حلق و بینی گفت: به طور کلی تمام ویروس‌ها و عوامل بیماری زایی که از طریق هوا منتقل می‌شوند در قسمت‌های مختلف مخاط بینی قرار می‌گیرند و فرد را دچار عارضه می‌کنند.
خواجوی با بیان این موضوع که عفونت‌های دستگاه تنفسی در قسمت‌های مخاط بینی و سینوس‌ها مثل گرفتگی بینی، آبریزش و احساس پری سرو صورت نمایان می‌شود، خاطرنشان کرد: در بخش‌هایی از گلو نیز، نشانه‌های بیماری با علامت‌هایی همچون درد گلو، تورم، قرمزی و التهاب است به شکلی که نتیجه این التهاب احساس سوزش، درد و یا احساس ناخوشایند در بلع باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه گلو درد در کودکان شایع‌تر از بزرگسالان است، توضیح داد: انسان از روزی که پا به عرصه وجود می‌گذارد در معرض عوامل بیماری زای مختلف است و این در حالی است که بدن در برابر تمام این ویروس‌ها از خود واکنش نشان می‌دهد، و در عین حال بسیاری از این عفونت‌ها بدون هیچ مداخله درمانی از بین می‌رود.
وی ادامه داد: سیستم دفاعی بدن کودکان آمادگی لازم برای مقابله با بسیاری از ویروس‌ها و باکتری‌ها را ندارد بنابراین سیستم ایمنی بدن کودکان به محض مواجه شدن با عوامل بیماری زا به سرعت از خود واکنش نشان می‌دهد و معمولاً این روند تا زمانیکه بدن ویروس‌ها و باکتری‌ها را شناسایی کند ادامه دارد.
این جراح سر و گردن، در ادامه درباره سیستم ایمنی کودکان شیرخوار نیز توضیح داد: معمولاً نوزادان شیرخوار تا زمانیکه از شیر مادر تغذیه می‌کنند به مقدار زیادی پادتن را از طریق شیر مادر دریافت می‌کنند به همین دلیل نوزادانی که شیر مادر استفاده می‌کنند کمتر به عفونت‌های دستگاه تنفس مبتلا می‌شوند.
وی، یکی دیگر از دلایل عمده شیوع بیشتر عفونت‌های گلوی کودکان در مقایسه با بزرگسالان را ارتباط چهره به چهره و بوسیدن کودکان توسط بزرگسالان دانست و ادامه داد: تماس نزدیک و در آغوش کشیدن می‌تواند به راحتی کودکان را به انواع بیماری‌های ویروسی، میکروبی و عفونی دستگاه تنفس مبتلا کند.
این متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به این موضوع که مدرسه و مهد کودک و حضور در مکان‌های مسقف نیز می‌توانند به میزان قابل توجهی باعث سرایت ویروس از فردی به فرد دیگر شود، ادامه داد: کودکان در محیط‌های سربسته می‌توانند به راحتی به انواع ویروس‌ها مبتلا شوند ولی باید به این موضوع توجه داشته باشیم که بالاخره دیر یا زود باید بدن به طور طبیعی با بسیاری از بیماری‌های ویروسی روبرو شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر این موضوع که در تمام قسمت‌های بدن بافت‌های لنفاوی وجود دارد توضیح داد: به طور مثال در سرو گردن بافت‌های لنفاوی فراوان دیده می‌شود که کار آنها ساخت سلول‌های گلبول سفید هستند ولی بافت لنفاوی خاص در حلق دیده می‌شود که لوزه نامیده می‌شود.
وی افزود: بافت لنفاوی لوزه‌ها مستقیماً تمام عوامل بیماری زا را دریافت و اولین کانونی است که به سیستم دفاعی بدن کمک می‌کند، این بافت دقیقاً همانند حلقه است، این بافت‌ها عمدتاً در انتهای زبان و در بخشی از بینی قرار دارد و از گسترش بیماری پیشگیری می‌کند.
خواجوی در ادامه به عفونت‌های لوزه‎‌ها به عنوان یکی از عفونت‌های شایع کودکان اشاره کرد و گفت: لوزه‌ها دو گره‌ی لنفی واقع در دو طرف پشت حلق هستند، این گره‌های لنفی، به عنوان مکانیسمی دفاعی برای کمک به بدن در پیشگیری از ابتلاء به عفونت عمل می‌کنند، به عفونی شدن لوزه‌ها، التهاب لوزه گفته می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه لوزه‌ها همانند سد دفاعی بدن در برابر تهاجم ویروس‌ها و باکتری‌ها عمل می‌کنند عنوان کرد: غالباً در کودکان بزرگی غدد لنفاوی که پشت بینی قرار می‌گیرد که به لوزه سوم معروف است می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: لوزه سوم با بستن راه‌های هوایی بینی (خصوصاً در کودکان تا سن ۷ سالگی) فرد را مجبور به تنفس از راه دهان می‌کند و این در حالی است که تنفس از راه دهان می‌تواند میزان اکسیژن خون را کاهش دهد چرا که راه‌های تنفس از طریق بینی تنظیم می‌شود بنابراین بزرگ شدن لوزه سوم می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات تنفسی و افت سطح اکسیژن خون شود.
خروپف و وقفه‌های تنفسی در خواب یکی از شایع‌ترین نشانه‌های وجود لوزه سوم بود که این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به آن اشاره کرد و ادامه داد: تنفس از دهان برای کودکانی که لوزه‌ها سوم متورم دارند می‌تواند عملکرد رشد، شکل گیری طبیعی فرم فک، اسکلت صورت و یادگیری کودک را با اختلال مواجه کند.
وی تاکید کرد: در شرایط پیشرفت و بزرگ شدن لوزه‌ها، در کودکان یا بزرگسالان ناچاریم لوزه های کامی را برداشته تا راه هوایی باز و زجر تنفسی از بین برود.
خواجوی، مراقبت از سیستم تنفسی مثل استفاده از ماسک در مواردی که بیماری شایع و یا تبدیل به اپیدمی شده، شست و شوی مرتب دست‌ها ضمن این که زمانیکه دست‌ها آلوده است با دهان و بینی تماس نداشته باشد و استفاده از تهویه مناسب در فضاهای سرپوشیده را از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از ابتلاء به عفونت‌های شایع دستگاه گوارش ذکر کرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این موضوع که اصلی ترین راه انتقال ویروس‌ها در فضاهای سربسته، بدون تهویه و تراکم بالای افراد رخ می‌دهد نسبت به فصول سرد و تمایل بیشتر افراد در فضاهای مسقف و در نهایت احتمال بیشتر ویروس‌ها هشدار داد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو