hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > راه قانونی برای توقف طرح بن-بروجن بی فایده است

راه قانونی برای توقف طرح بن-بروجن بی فایده است

 دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: کشاورزان هیچ راهی جز اینکه خودشان از ادامه طرح‌ انتقال آب بِن- بروجن و یا هرگونه برداشت‌ جدید از حوضه زاینده‌رود جلوگیری کنند، ندارند.
اسفندیار امینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برغم مصوبات شورای عالی آب، شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود، مجلس شورای اسلامی و شورای تأمین مبنی بر ممنوعیت برداشت جدید از این حوضه و همچنین صدور حکم دادگاه برای توقف این طرح غیرقانونی در سال گذشته، اما همه این‌ها بی فایده بود و طرح در حال اجرا است و اگر قرار بود که دستگاه حاکم این طرح را از طریق قانون حل و فصل کند تاکنون انجام شده بود؛ از این رو هیچ راهی جز اینکه کشاورزان خودشان از طرح انتقال بن- بروجن، گلاب دو و یا هر پروژه جدید برداشت آب از حوضه زاینده رود، جلوگیری کنند، ندارند.
خواسته کشاورزان اصفهان از دولت جدید و نمایندگان
وی با بیان اینکه عملکرد برخی از مسئولان استان از وضعیت کنونی رودخانه و زندگی مردم قابل مشاهده است، تصریح کرد: اجرای قانون خواسته کشاورزان اصفهان از همه نمایندگان و استاندار جدید است؛ حوضه زاینده رود نیاز به طرح و برنامه جدید ندارد زیرا برنامه همان مصوبات است، اگر مصوبات قانونی را اجرا کنند همه مشکلات مردم حل و فصل می‌شود.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان اصفهان درباره مطالبات کشاورزان از رئیس جمهوری در سفر احتمالی به این استان، ابراز داشت: کشاورزان از وعده‌هایی که تاکنون در سفرهای مسئولان به آنها داده شد اما عمل نشده، ناامید هستند، خواست ما عمل به وعده‌هایی است که ایشان در سفر قبلی به اصفهان در جایگاه رئیس دستگاه قضا به کشاورزان دادند.
هزینه خسارت به همه کشاورزان پرداخت نشد
امینی همچنین درباره پرداخت مبلغی به کشاورزان به عنوان خسارت نکاشت توضیح داد: به هر کشاورز تا سقف هر هکتار یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دادند که این مبلغ به اندازه یک پنجم کاه و کلش گندم کشاورز هم نبود و البته این پول به همه کشاورزان هم پرداخت نشد.
وی درباره برنامه ریزی برای کشت پاییزه کشاورزان با توجه به ذخیره کنونی سد زاینده رود نیز اظهار داشت: شرکت آب منطقه‌ای امسال آب‌ها را غیرقانونی نابود کرده است و حالا که به کشاورزان رسیده است، اعلام می‌کند آب نیست؛ کشاورزان اصفهان برای فردا جمعه فراخوان دادند و از نمایندگان استان نیز دعوت شده که وضعیت آب و کشت پاییزه امسال بررسی و تصمیم گیری شود.
کمتر از ۴۵ میلیون مترمکعب آب در تابستان به کشاورزان رسید
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان اصفهان خاطرنشان کرد: کشاورزان می‌گویند در حضور دادستان و مدیر حوضه آبریز زاینده رود در شورای تأمین و کارگروه سازگاری با کم آبی مصوب کردند که ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب برای کشت در تابستان امسال به کشاورز آب تخصیص دهند اما کمتر از ۸۰ میلیون مترمکعب رهاسازی کردند که از این مقدار آب نیز کمتر از ۴۵ میلیون مترمکعب به کشاورزان رسید و مابقی آب مشخص نیست که چه شده است؛ از این رو کشاورزان اعلام کردند برای کشت پاییز آب نیاز دارند ضمن اینکه سهم آب سال زراعی گذشته را نیز طلبکار هستند.
امینی درباره علت کاهش سهم و برداشت کشاورزان اصفهان از آب رها شده در تابستان امسال، گفت: هر مقطعی از رودخانه در هر دو استان اصفهان و چهارمحال بختیاری که آب وجود داشته باشد، بدون هیچ محدودیتی برای کشاورزی، صنعت و شرب برداشت می‌شود و به پایین دست نمی‌رسد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد