کاهش بارشها و نزولات آسمانی از یک طرف و برداشتهای بالا دست زاینده رود از سویی دیگر سبب شده است تا ذخیره آب سد زاینده رود که آب شرب مصرفی استانهای اصفهان، یزد و بخشی از استان چهارمحال و بخیتاری را تأمین میکند در بحرانیترین وضعیت ممکن در چند سال اخیر باشد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه اصلیترین موضوع اصفهان مسئله آب است گفت: سد کوهرنگ 3 بیش از 20سال است که ساخته شده و حدود 21درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. امروز اعلام میکنم که آن درصد به 49درصد رسیده است اما بنا به یک مشکل فنی چندین ماه است که کار به تعویق افتاده و درحال مطالعه مشکل هستند که خداراشکر این مشکل قابل مرتفع است و اگر این مشکل نبود تاکنون سد را تمام کرده بودیم.
وی با بیان اینکه 90 درصد تونل کوهرنگ نیز تمام شده است، تصریح کرد: سال گذشته چندین پمپ را وارد سد چادگان کردیم ولی باز این تونل به خاطر مشکلی که پیش بینی نکرده بودند وقت بسیاری از ما گرفت و درحال حاضر هیچ مشکلی ندارد. از اواخر اسفند میتوان حدود 60 میلیون متر مکعب آب را پمپاژ کرد.
به گفته حسن ساسانی، مدیر عامل شرکت آب منطقهای اصفهان نیز حجم سد زایندهرود 224 میلیون مترمکعب، کمتر از 10 درصد ظرفیت این سد است که باید تأمین کننده 3 استان باشد. نکته قابل توجه دیگر این است که در این مدت 65 درصد از ظرفیت سد زایندهرود کاهش پیدا کرده است.
هاشم امینی، مدیر عامل شرکت آبفای استان نیز در این خصوص اظهار داشت: شرکت آب منطقهای که دستگاه اجرایی سامانه دوم آبرسانی بوده است این پروژه را پس از سالهای معطلی آغاز کرده و مقرر شد 14 کیلومتر از آن توسط شرکت آبفای استان انجام شود که این اقدام در سال گذشته و جاری انجام شد.
مردم اصفهان انتظار زایندهرودی همیشه جاری دارند و باید منتظر وعدههای مسئولان استان در تکمیل پروژههای آبرسانی باشند، وعدههایی که در سالهای گذشته تا کنون عملی نشده است.
ذخیره سد زایندهرود بحرانیتر از همیشه/ آژیر قرمز بحران آب در اصفهان به صدا در آمد
ذخیره سد زایندهرود با کاهشی بیسابقه به کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت خود رسیده است و آژیر بحران کمآبی را در استان اصفهان به صدا درآورده است.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران