hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > قبضه بازار با پوشاک داخلی منقش به برند خارجی/ قاچاق کاهش یافت

قبضه بازار با پوشاک داخلی منقش به برند خارجی/ قاچاق کاهش یافت

اگرچه پوشاک خارجی به وفور در بازار وجود دارد اما طبق اعلام مسئولان، اغلب این محصولات تولیدات داخلی هستند که منقش به مارک و برچسب برند خارجی شده اند تا با تعداد و قیمت بالاتری فرش روند.
«برندمداری خارجی» چالشی است که در ایران بنا به دلایلی همچون نامرغوب بودن بعضی از کالاهای ساخت داخل، پایین بودن تکنولوژی ساخت نسبت به موارد مشابه خارجی، عدم فرهنگسازی، عدم تبلیغات مناسب، ناهماهنگی قیمت و قدرت خرید مردم و ... اپیدمی شده است؛ به شکلی که در سطح جامعه اینگونه القا شده که جنس ایرانی بی کیفیت و جنس خارجی با کیفیت است.
مردم از بازار کالاهای برقی و لوازم خانگی که شرکت های داخلی توانسته اند با کوشش به تولیدات نسبتا باکیفیتی دست یابند تا بازار محصولات خوراکی و پوشاک به دنبال تولیدات خارجی می گردند.
نکته عجیب آنکه این فرهنگ خارجی پسندی به قدری در فرهنگ جامعه ایرانی رسوخ کرده که تولیدکنندگان ایرانی طبق یک رسوم قدیمی کالاهای تولیدی خود را با برند خارجی می فروشند. طبق اظهارات متولیان حوزه پوشاک عمده کالاهای خارجی در بازار، در واقع کالای ایرانی هستند که برند خارجی دارند و تولیدکننده سعی دارد از این طریق محصولات خود را در تعداد و قیمت مناسب به فروش برساند.
این در حالیست که واردات پوشاک طی ۳ سال گذشته ممنوع بوده و طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق، قاچاق این محصول نیز افت کرده است؛ بنابراین اغلب پوشاک خارجی در بازار یا محصول ایرانی با برند خارجی و یا محصول تقلبی خارجی هستند.
تولید داخلی با برند خارجی
در همین رابطه مصطفی پورکاظم شایسته، معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه به دلایل مختلفی همچون عدم فرهنگسازی و پایین بودن کیفیت از گذشته مرسوم بوده که تولیدکننده ایرانی کالای تولید خود را با برند خارجی به بازار عرضه کند.
وی افزود: چندی پیش به ما اطلاع دادند که یک فروشگاه بزرگ در تهران محصولات برند آدیداس را می فروشد، وقتی به آن فروشگاه مراجعه کردیم، تولیدکننده گفت وقتی محصول را با برند خودمان عرضه می کنم کسی از من نمی خرد؛ اما زمانی که برند آدیداس را نصب می کنم مشتریان زیادی به فروشگاه می آیند و محصولات را می خرند.
شایسته گفت: قاچاق پوشاک در سال ۹۶ بیش از ۲ میلیارد دلار بود که این رقم در سال ۹۹ به ۵۰۰ میلیون دلار رسید؛ از این رو اغلب پوشاک خارجی در بازار پوشاک داخلی هستند که برند خارجی دارند.
معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: در بازار به وفور مارک و برچسب برند خارجی وجود دارد و قابل دسترس است. به راحتی این برچسب ها را می خرند و روی کالا می چسبانند.
نمونه ای از مارک ها و برچسب های برند خارجی که در بازار به فروش می رسد
قبضه بازار با پوشاک داخلی منقش به برند خارجی/ قاچاق کاهش یافت
وی در مورد اینکه نمی توان مانند سیگار یا موبایل از روشی مشابه ریجستری برای ساماندهی صنعت پوشاک استفاده کرد، افزود: در کشور ما ۷۰ درصد کالاهای پوشاک در کارگاه های زیرپله ای و به صورت بی هویت تولید می شوند، بنابراین نمی توان از این روش ها استفاده کرد.
معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در حال حاضر هیچ کالای پوشاک قاچاقی از سوی سازمان اموال تملیکی به بازار بر نمی گردد و مقرر شده که کالای پوشاک امحا شود.
تولیدکننده داخلی اعتماد به نفس برندسازی را ندارد
همچنین روح الله مرادلو، رئیس اتحادیه پیراهن دوزان کرج گفت: بسیاری از پوشاکی که در حال حاضر به عنوان پوشاک خارجی فروخته می‌شود تولید داخل است؛ مشکل این است که تولیدکنندگان ما هنوز به اعتماد نفس کافی برای برند سازی و تبلیغات مناسب برای معرفی تولیدات با کیفیت خود را ندارند.
وی ادامه داد: اغلب تولیدکنندگان ایرانی که موفق به برندسازی نشده اند، تولیدات خود را به بازاری‌ها می فروشند و آنها هم چون با ذائقه مردم آشنا هستند، با دوخت مارک و برچسب برندهای خارجی، پوشاک داخلی را به عنوان برند خارجی به فروش می‌رسانند. متاسفانه فرهنگسازی درستی در خصوص تولیدات ایرانی نشده و مردم فکر می‌کنند هر برند خارجی از نمونه ایرانی کیفیت بهتری دارد که این نگرش نیاز به اصلاح دارد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام