خبرگزاری تسنیم گزارش داده، درحالی روند نزولی همهگیری کرونا در پیک پنجم تا همین چند روز قبل ادامه داشت، اما یکباره از دومین روز هفته جاری ورق برگشت و دوباره سیر صعودی هرچند بسیار ملایم آغاز شد؛ اتفاقی که به گفته کارشناسان درصورت بیتوجهی به این روند احتمال آغاز پیک ششم کرونا همانطور که مسئولان وزارت بهداشت پیشبینی کردند را پررنگتر از قبل میکند.
این درحالی است که در مقایسه شاخص بعدی یعنی نرخ بستری در مراکز درمانی میبینیم دوباره رشد ۲۵.۵۱ درصدی عاملی شده تا تقریباً ۱.۷۹ نفر در هر دقیقه در مراکز درمانی بستری شده باشد عددی که به ظاهر نسبت به ابتدای ماه جاری بسیار کمتر، اما به واقعیت احتمال جهش ناگهانی آمارها در دو هفته آینده اشاره دارد و کارشناسان بهداشت و درمان از این نکته ابراز نگرانی میکنند.
اما نکته تعیین کننده زمانی مشخص میشود که میبینیم با افزایش نرخ ابتلا و آغاز فرآیند بیماری زایی توسط ویروس منحوس کاملاً محسوس تعداد موارد فوتی ناشی از بیماری کرونا نیز روند صعودی به خود میگیرد اینگونه که رشد ۶.۷ درصدی تعداد موارد فوتی روز گذشته رقم ۳۷۹ مورد فوتی را نشان داد و در دوره یاد شده ۱۱۱۴ نفر از هموطنان مشخصاً به دلیل این ویروس جان خود را از دست دادهاند یعنی روزانه ۱۵۹.۱۴ نفر؛ رقمی که همچنان میتواند نگران کننده است.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید میکنند؛ اگرچه سیاستگذاریهای مناسب دولت در زمینه گسترش واکسیناسیون در سراسر بازهم باید برای جلوگیری از آغاز بحرانی تازه در ایران رعایت پروتکلهای بهداشتی را در دستور کار داشته باشیم.
این گروه معتقدند هرچند براساس سیاستهای اخیر وزارت بهداشت شرط سنی واکسیناسیون برداشته شده و آمارها نشان میدهد نزدیک به ۵۰ درصد جمعیت ایران حداقل یک دوز واکسن کرونا را دریافت کرده و به قول معروف در مقابل این ویروس چموش ایمنی بیشتری نسبت به گذشته دارند، اما نباید فراموش کنیم استانداردها میگوید برای مهار بحران حداقل ۷۰ درصد از جمعیت باید واکسیناسیون کامل یعنی هر دو دوز تزریق را انجام داده باشند.
آمار فوتیهای کرونا امروز چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۰
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، طی شبانهروز گذشته ۲۸۶ مبتلای به کرونا جان خود را از دست دادند و با این حساب مجموع جانباختگان کرونا از ۱۱۸هزارنفر فرانر رفت.از روز گذشته تا امروز ۳۱ شهریور ماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷ هزار و ۴۳۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۱۶۴ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۴۷۷ هزار و ۲۲۹ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۸۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۱۸ هزار و ۱۹۱ نفر رسید. پس از ۵۳ روز، مرگ و میر روزانه بیماران کووید۱۹ به کمتر از ۳۰۰ نفر رسید. آخرین بار روز ۹ مردادماه سال جاری، تعداد مرگ و میر روزانه بیماران، ۲۸۶ نفر بود.
خوشبختانه تا کنون ۴ میلیون و ۸۴۶ هزار و ۷۷۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
۶۶۳۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۳۱ میلیون و ۳۳۱ هزار و ۲۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۳۶ شهر در وضعیت زرد و ۱۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.