hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > قزوین| افزایش قاچاق دام

قزوین| افزایش قاچاق دام

آن زمانی که قیمت گوشت پایین‌تر بود و قاچاق در این بازار سود کمتری داشت هم اخبار کشف دام قاچاق در بوئین‌زهرا و تاکستان به‌کرات به گوش می‌رسید و در حال حاضر با آشفته شدن بازار دام این مشکل بیش‌ازپیش در استان قزوین جلوه‌گر شده است.

نیمه نخست سال‌ جاری با توجه به افزایش قیمت گوشت دادستان وقت قزوین دستور عدم خروج دام از استان را صادر کرد که این امر اندکی در کنترل قیمت‌ها تأثیرگذار بود؛ اما در نیمه دوم سال جاری با جهش قیمت گوشت به بیش از 100 هزار تومان موجی از اخبار مختلف در خصوص قاچاق دام در رسانه‌ها منتشر شد.

دام‌هایی که در روز توسط دلالان خریداری می‌شوند شبانه مسافر شهرهای مرزی می‌شوند دام‌هایی که بی‌سروصدا هنگامی‌که من و تو در خواب هستیم مسافر خارج از کشور می‌شوند و همین امر باعث بالا رفتن قیمت گوشت می‌شود.

آنچه در ماه‌های اخیر در رسانه‌ها دیدیم و شنیدیم آن بود که دام‌ها در مرز به‌صورت گله و توسط سگ‌های تربیت‌شده برای ورود به کشورهای همسایه هدایت می‌شوند.

در نیمه دوم سال جاری واژه «دام فاقد مجوز حمل» جایگزین واژه «دام قاچاق» در اخبار منتشرشده از سوی نهادهای مرتبط شده است!

دست‌های پشت پرده برای قاچاق دام

با توجه به اینکه بوئین‌زهرا قطب تولید دام استان به شمار می‌رود قاچاق دام از این شهرستان به مقصد شهرهای مرزی صورت می‌گیرد و به گفته حمید زینالی مدیرکل دامپزشکی استان قزوین دام‌های دامداری‌های صنعتی دارای پلاک و نشانه هستند و امکان قاچاق برای این دام‌ها تقریباً وجود ندارد و دلالان با حضور در دامداری‌های سنتی موجود در روستاها اقدام به خریداری دام و سپس قاچاق می‌کنند. مدیرکل دامپزشکی استان قزوین خاطرنشان کرد: اختلافات ارزی انگیزه لازم را برای دامداران و دلالان ایجاد می‌کند تا دام را با قیمت بالا به فروش برسانند و علاوه بر آن دست‌هایی در خارج از کشور نیز وجود دارد که خرید دام را به‌صورت هدفمند انجام می‌دهند.

او تأکید کرد: تا سال گذشته شاهد ورود دام از سایر کشورها به ایران بودیم و تلاش دامپزشکی در راستای جلوگیری از انتقال بیماری بود که دام‌ها قرنطینه و واکسینه می‌شدند.

زینالی تشریح کرد: دام‌های موجود در دامداری‌های صنعتی نشانه‌گذاری می‌شوند و ورود و خروج دام مشخص است؛ اما کنترل دامداری‌های سنتی و روستایی مشکل است چراکه این نشانه‌گذاری برای آن‌ها وجود ندارد و بیشتر قاچاق دام از این دامداری‌ها صورت می‌گیرد بر همین اساس وزارت جهاد کشاورزی برای دامداری‌های سنتی برنامه پلاک‌گذاری دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین یادآور شد: داشتن پلاک مهم نیست بلکه ثبت مشخصات در سیستم‌های دامپزشکی به جهت داشتن هویت دام مهم است.

به گفته زینالی طی دو ماه اخیر با اتخاذ برخی تدابیر از سوی مسئولان از میزان قاچاق دام کاسته شده است.

بررسی 17 پرونده قاچاق دام در تعزیرات حکومتی

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان قزوین اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 17 پرونده قاچاق دام در این اداره بررسی و بر اساس رأی صادره توسط مرجع قضایی ملزم به عرضه در شبکه شده است.

محمود احمدی ادامه داد: تا سال گذشته پرونده‌های مرتبط با دام ماهیت قاچاق نداشته است و توسط دادگاه‌های محلی موردبررسی قرار می‌گرفت ولی از ابتدای سال جاری تاکنون صلاحیت رسیدگی به این پرونده‌ها به تعزیرات حکومتی واگذارشده است.

حمیدرضا اطلس‌باف مدیر میدان دام قزوین اظهار کرد: در حال حاضر قیمت گوسفند زنده ماده هر کیلوگرم 60 هزار تومان و گوسفند زنده نر هر کیلوگرم 50 تومان خریدوفروش می‌شود.

او بابیان اینکه گوسفند ممنوعیت کمتری برای حمل‌ونقل دارد و به‌راحتی در سطح کشور جابجا می‌شود، اضافه می‌کند: قاچاقچیان از تاریکی شب و غفلت مأموران استفاده کرده و اقدام به جابجایی دام‌های سبک و سنگین و با پلاک و بدون پلاک می‌کنند.

به گفته اطلس‌باف؛ در حال حاضر دلالان برای هر کیلوگرم گوساله زنده 44 هزار تومان پرداخت می‌کنند درحالی‌که درگذشته کسی حاضر به پرداخت 20 هزار تومان هم برای گوساله نبود.

سخت‌گیری واردات دام از سایر استان‌ها در مقابل قاچاق سهل از استان

علی شفیعی مدیر کشتارگاه دشت بره گفت: وقتی قیمت گوشت افزایش می‌یابد قدرت خرید مردم کاهش پیداکرده و کشتار نیز کمتر می‌شود.

او با بیان اینکه نسبت به سال گذشته افت 20 تا 25 درصدی و نسبت به سال 89 نیز افت 150 درصدی در کشتار را شاهد هستیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر روزانه 40 تا 60 رأس گاو و 120 تا 130 رأس گوسفند کشتار می‌شود، این در حالی است که در سال گذشته 200 تا 250 رأس گوسفند کشتار می‌شد.

او با اشاره به اینکه هزینه کارگری افزایش پیداکرده است، ادامه داد: 120 نفر نیرو در این کشتارگاه مشغول به فعالیت هستند و اگر اوضاع و کاهش کشتار به همین منوال پیش رود تا فروردین‌ماه مجبور به تعدیل 30 تا 40 درصدی نیروهای خود خواهیم بود.

شفیعی عنوان کرد: دام‌های استان از سوی بوئین‌زهرا به سمت شهرهای مرزی قاچاق می‌شوند و اگر نیروی انتظامی حضوری جدی داشته باشد با کمک بسیج و سپاه می‌توان راه‌های مواصلاتی استان را کنترل کرده و از خروج دام به‌صورت قاچاق جلوگیری کنیم.

او بابیان اینکه مسئولین باید زمان بیشتری برای نظارت‌ها صرف کنند تا شاهد چنین مشکلاتی نباشیم، اضافه کرد: برخی از قاچاقیان دام عنوان می‌کنند که دام‌های مربوطه را به سمت کشتارگاه می‌برند ولی این‌گونه نبوده و دام‌ها را به‌سوی مرزها می‌برند.

او تشریح کرد: کشتارگاه‌ها نمی‌توانند کمبود خود را از سایر استان‌ها جبران کنند و بارها به دلیل کمبود تلاش کرده‌ایم دام موردنیاز خود را از استان‌ها از قبیل فارس و اراک وارد کنیم که سختگیری شده است ولی دام‌های استان به‌راحتی قاچاق می‌شوند. شفیعی بابیان اینکه قاچاق دام هدفمند انجام می‌شود و دود آن به چشم مردم می‌رود، عنوان کرد: قیمت گوشت در ابتدای سال 50 تا 60 هزار تومان بود ولی در حال حاضر با رشد 120 درصدی مردم به‌ویژه اقشار کم‌درآمد را هدف گرفته است.



امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو