به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، علیرضا ابوالفضلی، پزشک طب سنتی در برنامه صبحگاهی «صبح پارسی» شبکه جام جم گفت: طبع یک خصیصه اخلاقی و رفتاری در حوزه پزشکی و در قالب فیزیولوژی است؛ یعنی از لحاظ فیزیولوژی خصایصی داریم که ناشی از فرایند داخل بدن است. طبق گرم و خشک مزاج صفرایی، سرد و خشک مزاج سودا، سرد و تر مزاج بلغم و گرم و تر مزاج دم دارد.
وی تصریح کرد: به صورت خاص هرکس دارای یک طبق و مزاج است که غلبه آن ممکن است طی جرایاناتی مثل اصلاح رژیم غذایی یا اقلیم زندگی ما و یا افزایش سن این مزاج غالب دستخوش تغییراتی شود و غلبه مزاج دیگر پیش میآید و حتی مزاج غالب ممکن است تغییر کند.
این پزشک طب سنتی افزود: یکی از راه های اصلاح عادتهای غلط و نامتناسب با مزاجها این است که هرکس خودش بداند مزاج و طبعش چیست و این شناخت خیلی مهم است. هرکس به سلامتی خود اهمیت میدهد باید این اطلاعات را بداند که برای آموختن آنها میتوان به پزشکان این عرصه و یا اطلاعات موجود در فضای مجازی مراجعه کرد.
ابوالفضلی درباره «میوهها و محصولاتی که در هر شهر و منطقه پرورش مییابد»، توضیح داد: شهرهای جنوبی دارای گرما و رطوبت هستند و بیشتر در این شهرها خرما کشت و استفاده میشود که طبع گرمی دارد و دلیل آن هم این است که خرما رطوبت را جذب میکند و برای استفاده در مناظق مرطوب بسیار مناسب است.
وی ادامه داد: طبعها به مقاطع سنی مختلف تقسیم میشود، همه بچهها تا قبل از سن تکلیف اغلب دموی هستند تا فراگیری شان بهتر باشد. این چیزی که خداوند به صورت کاملا حساب شده در وجود انسانها نهادینه کرده است. تا اواسط جوانی طبع تغییر میکند و بر اساس ژنتیک خانواده طبع پایه هر فرد تعیین میشود. وقتی افراد به سنین پیری میرسند اغلب بلغمی هستند که باید بسیار مراقب رژیم غذایی خود باشند.
این متخصص طب سنتی اظهار داشت: نسبت به تشخیص طبع اصلی باید دقت داشته باشیم و مراقب غلبهها باشیم؛ مثلا برای صفراویها غلبه بلغم بسیار زیاد است.
ابوالفضلی تاکید کرد: اولین نکته این است که کرونا را خیلی جدی نگیریم؛ اگر زیاد از حد جدی بگیریم آدرنالین زیاد در نتیجه استرس زیاد در بدنمان ترشح میشود وروی سیستم ایمنی تاثیر میگذارد.
وی اضافه کرد: مردم نباید از کرونا بترسند یک سرماخوردگی است با دز بالاتر که در صورت ایمن بودن بدن میتوان آن را شکست داد. مرگ و میرهایی که بر اثر کرونا رخ داده است یا به خاطر بیماری زمینهای است، یا سیستم ایمنی فرد ضعیف بوده و یا فرد بیش از حد از کرونا ترسیده است و ویروس بر او غالب شده است.
ابوالفضلی افزود: زمانی که گلبول های سفید کم کار هستند ویروس دربدن جای میگیرد و به لحاظ روحی هم اگر فرد روحیه ضعیفی داشته باشد ویروس از پس آن بر میآید. ویژگی کرونا این بود که مردم جهان را به تامل وا داشت که مرگ خیلی به ما نزدیک است و باید مراقب خودمان و عزیزانمان باشیم.
این متخصص طب سنتی درباره «ویژگی افراد با مزاج دموی»، گفت: دمویها صورتهای سرخ و سفید دارند. این افراد سنگینی سر دارند دانههای قرمز در بدنشان دیده میشود و کش و قوسی هستند. خواب را دوست دارند و سطح آی کیوی پایین تری دارند اما برای رسیدن به خواستنی هایشان تلاشگر هستند.
وی ادامه داد: نه چاق هستند نه لاغر و جزو آن دستهای هستند که هرچه بخورند چاق نمیشوند؛ مگر اینکه استعداد داشته باشند و یا مزاج دیگری بر آنها غالب باشد. دیر عصبانی میشوند و کاملا برون گرا هستند. اضطراب دارند، زبان قرمز رنگی دارند، چرت میزنند و خمیازه میکشند.
این متخصص طب سنتی یادآور شد: صبح ناشتا بزاقشان شیرین است، خلط پشت حلق دارند و برای اینکه دچار غلبه نشوند باید گرم بودن بدنشان را تامین کنند و لبنیات را کمتر استفاده کنند. بسیاری از افرادی که دچار ام اس میشوند از دمویها هستند که در رژیم غذایی مراقب سردی و گرمیها نبودهاند.
ابوالفضلی متذکر شد: افراد پر خونی هستند و باید هر فصل حجامت کنند تا خون مازاد بدنشان تخلیه شود. حس مدیریت در آنها زیاد است.
ویژگیهای خاص افراد «دموی مزاج» چیست؟
1400/06/10 13:49
متخصص طب سنتی گفت: افراد دموی مزاج صورتهای سرخ و سفید دارند. این افراد سنگینی سر دارندو دانههای قرمز در بدنشان دیده میشود؛ خواب را دوست دارند و سطح آی کیوی پایین تری دارند اما برای رسیدن به خواستنی هایشان تلاشگر هستند.
بیشتر بخوانید
امتیاز:
(از رأی )
نظرهای دیگران