hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > بازار لاستیک خودرو مشهد در رکود به سر می‌برد

بازار لاستیک خودرو مشهد در رکود به سر می‌برد

رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک مشهد با اشاره به افزایش ۸۰ درصدی قیمت لاستیک خودرو طی سال گذشته گفت: با افزایش قیمت ۱۵ درصدی لاستیک خودرو در آینده بازار در رکود شدیدتری به سر خواهد برد.
محمد کاظم جنتی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت بازار لاستیک خودرو اظهار کرد: در حال حاضر کمبودی در زمینه لاستیک خودرو در بازار وجود ندارد و لاستیک به قدر کافی موجود است اما متاسفانه به دلیل نبود مشتری لاستیک خودرو زیر قیمت کارخانه به فروش می‌رسد.
وی افزود: با توجه به اینکه لاستیک در نمایندگی‌ها دپو شده و با مشکلات فراوان فروخته می‌شود، متاسفانه خبرهایی به گوش می‌رسد که قرار است دوباره قیمت لاستیک ۱۵ درصد افزایش پیدا کند.
رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک مشهد تصریح کرد: بازار کشش این افزایش قیمت را ندارد. سال گذشته لاستیک خودرو طی ۲ نوبت افزایش قیمت یافت. در تیر ماه سال گذشته ۲۸ الی ۳۰ درصد و در آذر ماه سال گذشته که قیمت‌گذاری به تولیدکننده واگذار شد نیز ۵۰ درصد قیمت این محصول افزایش یافت و به نمایندگان فروش لاستیک فروخته شد.
جنتی بیان کرد: بر خلاف آنچه گفته می‌شود که در آبان ماه سال قبل ۵۰ درصد قیمت لاستیک خودرو افزایش یافته، اینگونه نبود بلکه این افزایش قیمت ۶۵ درصد به بالا بود. البته ماه پس از آن ۱۵ درصد کاهش قیمت صورت گرفت. به طور کلی از سال گذشته تا امروز قیمت لاستیک خودرو ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است. 
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت بهترین جنس لاستیک پراید که پرمصرف‌ترین لاستیک در خودروهای سواری است، ۸۲۸ هزار تومان است. اگر دوباره قیمت افزایش پیدا کند، خریداری در بازار نخواهد داشت. متاسفانه بازار لاستیک در کشور ما متولی ندارد. 
رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک مشهد با اشاره به اینکه با وجود نیاز مشتری به لاستیک اما به دلیل گرانی تمایلی به خرید لاستیک ندارد، گفت: این‌ مساله موجب می‌شود تا مشتری به سمت خرید لاستیک دسته دوم و کهنه تمایل پیدا کند. در نتیجه اتفاقات ناگواری از جمله افزایش تصادفات جاده‌ای و مشکلات دیگر گریبان‌گیر مصرف‌کننده خواهد شد. 
جنتی در خصوص تولید لاستیک‌های خودرو داخلی بیان کرد: در حال حاضر ۶۵ تا ۷۰ درصد لاستیک‌های رادیال سواری تولید داخل است و تنها ۲۵ درصد آن وارداتی است. البته این لاستیک‌های وارداتی مربوط به خودروهای خاص است.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان در نظر دارند تا قیمت لاستیک کامیون را نیز ۸ الی ۱۵ درصد افزایش دهند. با توجه به اینکه کالایی در بازار فروش ندارد و مشتری نیز به خرید لاستیک خودرو با توجه به افزایش قیمت رغبتی ندارد، وقتی لاستیک چند سال در انبار بخوابد تاریخ مصرفش از دست خواهد رفت. به نظر من باید بر قمیت‌گذاری لاستیک نظارت‌ وجود داشته باشد و تولیدکننده‌ اختیار تام در این زمینه نداشته باشد. 
رئیس اتحادیه صنف تعمیرکاران و فروشندگان لاستیک مشهد با بیان اینکه ۷۰ درصد مواد تولید لاستیک خودرو داخلی است و تنها ۳۰ درصد آن از خارج وارد می‌شود، گفت: از ابتدای سال جاری جلوی وادارت سه سایز لاستیک ۱۳، ۱۴ و ۱۵، یعنی سه سایز پرمصرف مربوط به پراید، تیبا، پژو و سمند به کشور گرفته شده است. در نتیجه تا چند ماه دیگر لاستیک‌های خارجی تمام شده و تمام تولید در اختیار کارخانه‌های داخلی خواهد بود. در این شرایط کارخانه‌ها رقیبی نخواهند داشت و به زودی تولیدکنندگان حرف اول و آخر را می‌زنند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد