hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > فارس| بخت سیاه بختگان

فارس| بخت سیاه بختگان

بختگان، دومین دریاچه بزرگ کشور و زیستگاه گونه های جانواری گوناگون بیش از 13 سال است با خشکی دست و پنجه نرم می کند؛ عده ای از کارشناسان معتقدند وجود سه سد در بالادست تالاب بختگان بر روی رودخانه «کر» که منبع اصلی تأمین آب این دریاچه است، سبب خشک شدن این حوضه آبی شده ‌است و عده دیگری می گویند عدم سرریز کردن آب‌های مازاد سدهایی مانند ملاصدرا به تالاب و بهره‌وری غلط کشاورزان از اندک آب جاری به منظور برنج‌کاری، روند خشکسالی را تشدید کرده است اما ماجرا هرچه که باشد داستان تلخ بختگان همچنان ادامه دارد.


​​​​سیاست غلط توسعه در ساختن سدهای متعدد در کنار کشاورزی غیراصولی کشاورزان، حفاری‌ها و عمیق‌تر کردن چاه‌ها برای برداشت بیشتر از آب‌های زیرزمینی و اصرار بی‌دلیل آنان در کاشت محصول برنج برای داشتن منفعت بیشتر در محصول برداشتی را می‌توان از مهم‌ترین علل کمبود و خشکی کامل بختگان دانست.

بختگان به کار انقلابی احتیاج دارد

نماینده مردم شهرستان‌های نی‌ریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی در خصوص احیای دریاچه بختگان گفت: طی چند سال گذشته تذکرات زیادی در خصوص وضعیت دریاچه بختگان به معاون رئیس‌جمهور و خود رئیس‌جمهور داده‌شده است.

اصغر مسعودی افزود: علاوه بر این در محافل مختلف و در جلسات پیرامون وضعیت نگران‌کننده دریاچه بختگان به مسئولان ذی‌ربط موضوع گزارش‌شده و خواستار توجه جدی به وضعیت این دریاچه شده‌ایم.

طی این مدت کارگروه احیای دریاچه بختگان تشکیل‌شده و برخی از مسئولان کشوری از نزدیک از تالاب بختگان بازدیدی داشته‌اند وی ادامه داد: طی این مدت کارگروه احیای دریاچه بختگان تشکیل‌شده و برخی از مسئولان کشوری از نزدیک از تالاب بختگان بازدیدی داشته‌اند.

این نماینده مردم استهبان و نی‌ریز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: علاوه بر این خانم ابتکار زمانی که رئیس سازمان محیط‌زیست بود از نزدیک با وضعیت دریاچه بختگان آشنا و قرار شد اقداماتی برای احیای این دریاچه انجام شود.

وی افزود: همچنین سال گذشته معاون اول رئیس‌جمهور به‌صورت هوایی از دریاچه بختگان بازدید کرده و در جریان وضعیت دریاچه قرار گرفتند.

مسعودی با اشاره به تشکیل کارگروه احیای دریاچه بختگان گفت: به‌طور حتم با این‌گونه اقدامات دریاچه احیا نمی‌شود بلکه احیای دریاچه بختگان به یک کار انقلابی و بسیج همگانی نیازمند است.

این نماینده مردم شهرستان‌های نی‌ریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی در خصوص راهکارهای احیای بختگان تأکید کرد: برای احیای این دریاچه راهکارهای قانونی ازجمله تغییر الگوی کشت، رعایت برداشت از آب‌های زیرزمینی، تخصیص حقابه از رودهای بالادست و... مؤثر است.

وی با اشاره به اینکه با بسیج همگانی می‌توان بختگان را احیا کرد، گفت: در قانون برنامه ششم توسعه احیای تالاب‌ها نیز دیده‌شده که دریاچه بختگان هم شامل می‌شود.

راهی به‌جز احیای بختگان نیست

در این میان دبیر موسسه ۱۳ فروردین پیرامون وضعیت دریاچه بختگان بابیان اینکه برای احیای بختگان باید به دریاچه‌های کمجان و طشک نیز نظر داشت، گفت: به‌طور حتم برای تحقق این امر باید هر سه دریاچه باهم دیده شود و مصوبات و اعتبارات برای هر سه دریاچه در نظر گرفته شود.

علی‌اکبر کاظمینی ادامه داد: برای جلوگیری از عدم گسترش بیابان‌زایی در شرق استان و برون‌رفت از مشکلاتی ازجمله نجات انجیرستانها و... راهی به‌جز احیای بختگان وجود ندارد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این دریاچه یکی از مهم‌ترین دریاچه‌های کشور به شمار می‌رود اما طی چند سال گذشته به‌طور کامل به حال خود رهاشده و اقدام مناسبی برای احیای آن صورت نگرفته است.

کاظمینی با اشاره به اینکه دیگر دریاچه‌های کشور به دلیل خشکسالی خشک‌شده‌اند، ادامه داد: درست است که تمامی دریاچه‌های کشور به دلیل خشکسالی به‌طور کال خشک‌شده اما دریاچه بختگان همواره حقابه داشته و به دلیل عدم اختصاص حقابه به‌طور کامل خشک‌شده است.

وی با اشاره به اینکه اکوسیستم و زیستگاه منطقه نیز از بین رفته است، اظهار کرد: وجود ریز گردها و پراکنش آن در منطقه باعث شد که اراضی کشاورزی مردم شور شود و این امر نیز مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده که به‌عنوان نمونه می‌توان به از بین رفتن محصولات کشاورزی اشاره کرد.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام