سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی به ویژه کووید - ۱۹ دارد. تغذیه صحیح یکی از فاکتورهای مؤثر بر عملکرد سیستم ایمنی محسوب میشود به طوری که یک الگوی غذایی ناصحیح و ناکافی و کمبود ویتامینهایی مانند ویتامین A، ویتامین C و ویتامین D با تضعیف سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به کووید - ۱۹ را افزایش میدهد.
وی افزود: توجه به نوع تغذیه و برنامه غذایی روزانه هم در پیشگیری از ابتلا به کووید – ۱۹ و هم در دوران نقاهت و بهبودی پس از بیماری نقش مهمی دارد.
عضو هیات علمی گروه پژوهشی آموزش سلامت جهاد دانشگاهی خوزستان بیان کرد: در زمان واکسیناسیون کووید - ۱۹ نیز اگر چه نیاز به رعایت یک رژیم غذایی خاص احساس نمیشود اما با توجه به نقش تغذیه در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن میتوان با رعایت یک برنامه غذایی صحیح، علایم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون کووید - ۱۹ را تا حد امکان کاهش داد.
وی افزود: بنابراین بر اساس نکات تغذیهای ارائهشده توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه در دوران واکسیناسیون کووید - ۱۹، توصیه میشود که زمان واکسیناسیون ناشتا نباشید و صبحانه یا حداقل یک میان وعده ساده میل کنید.
تهرانی گفت: قبل و بعد از واکسیناسیون آب و مایعات فراوان بنوشید. مواد غذایی ضد التهاب مانند انواع ماهیهای چرب (قزل آلا و سالمون)، آجیل و انواع مغزها، روغن کنجد، روغن زیتون و چاشنیهایی مانند زنجبیل، دارچین، فلفل، زردچوبه، سیر و پیاز را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
وی گفت: روزانه سه تا پنج واحد از گروه سبزیها و دو تا چهار واحد از گروه میوهها مصرف کنید و در صورت ابتلا به کمبود ویتامین D حتماً زیر نظر پزشک و یا مشاور تغذیه مکمل آن را مصرف کنید.
این کارشناس ارشد علوم تغذیه بیان کرد: از مواد غذایی تضعیفکننده سیستم ایمنی بدن مانند نوشیدنیهای خیلی شیرین و نوشابههای گازدار، فست فودها، مواد غذایی پر چرب و پر نمک و تنقلات شور پرهیز کنید. از مصرف مواد غذایی التهابزا مانند روغنهای نباتی جامد و نیمه جامد، روغنها و چربیهای حیوانی نیز خودداری کنید.
وی افزود: شب قبل از واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشید.
قبل از واکسیناسیون کرونا چی بخوریم؟
یک کارشناس ارشد علوم تغذیه با اشاره به جزئیات رژیم غذایی برای آمادگی واکسیناسیون کووید – ۱۹، توصیههایی ارائه کرد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران