به گزارش ایرنا، «جمیل علیزاده شایق» در نشست کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران با موضوع بررسی مسائل و مشکلات حوزه برنج کشور، با با بیان اینکه بحث میزان مصرف سرانه از سالها پیش طرح شده است، افزود: اعداد ۳۶ تا ۳۶.۵ کیلوگرم تعیین شده برای مصرف سرانه برنج در ایران با توجه به تغییر الگوی تغذیه افراد و رغبت کمتر جوانان به برنج و کاهش قدرت خرید کاهشی شده و به اعداد فعلی رسیده است.
وی با تأکید بر بحث تعرفه گمرکی واردات برنج و تخصیص آن به هزینههای زیربنایی حوزه برنج گفت: اگر از سال ۶۲ که ما این پیشنهاد را ارائه دادیم، به آن عمل میکردند، سالها پیش همه اراضی شمال تجهیز و یکپارچهسازی میشد و بهرهوری و میزان تولید محصول برنج در کشور افزایش مییافت.
علیزاده شایق، تمرکز بر آبخوانداری در مناطق شمالی کشور و حفظ آب، نظارت بر کیفیت برنج توزیع شده در داخل و حفظ اصالت برنج داخلی و بیدار شدن سیستم نظارتی را ازجمله نیازهای حوزه برنج کشور عنوان کرد که باید پیگیری شود.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی چندی پیش درباره سطح زیرکشت برنج در استانهای مختلف کشور گفت: گیلان با ۲۲۰ هزار هکتار اراضی، مازندران با ۲۱۴ هزار هکتار، گلستان با ۱۰۰ هزار هکتار و خوزستان با ۱۸۰ هزار هکتار عمدهترین تولیدکنندگان برنج کشور هستند که البته در ۱۵ استان دیگر در مجموع ۹۰ هزار هکتار کشت برنج داریم.
«فرامک عزیزکریمی» ادامهداد: از مجموع برنج تولیدی کشور در سال جاری ۳۲ درصد مربوط به استان مازندران، ۲۶ درصد گیلان، ۱۸ درصد خوزستان، ۱۵ درصد گلستان و هشت درصد مربوط به سایر استانهای کشور بوده است.
عزیزکریمی افزود: از این میزان تولید حدود ۷۷ درصد مربوط به استانهای شمالی (گیلان، مازندران و گلستان) است.