hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > اصفهان| زنگ خطر برای آثار تاریخی

اصفهان| زنگ خطر برای آثار تاریخی

عضو هیئت‌علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با تأکید بر اینکه بی‌آبی و خشکی زاینده‌رود به‌غیراز کشاورزی به اقتصاد اصفهان خسارت فراوانی وارد می‌کند و سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد، گفت: شرایط کنونی حاکی از نبود حکمرانی آب در کشور و اصفهان است، از سوی دیگر ادبیات مسئولان در حوزه آب باید تغییر کند.


مهدی بصیری با اشاره به اینکه کم‌بارشی امسال بسیار شدید است، اظهار کرد: این کم‌بارشی با شرایط مدیریت کنونی و متداول حوضه زاینده‌رود، فاجعه‌آفرین است، چراکه به دلیل عدم حکمرانی لازم هرکسی که دسترسی به آب دارد، برداشت می‌کند و از سوی دیگر صنایع و فضای سبز همانند روند قبلی خود کار می‌کنند، هم‌چنین بالادست رودخانه در اصفهان یا چهارمحال و بختیاری نیز بدون توجه به کم‌آبی شدید مانند سال‌های پرآب، از رودخانه با پمپ آب برداشت می‌کنند، در این شرایط، آب شرب اصفهان به خطر افتاده و هیچ کنترلی بر آن نیست.

وی با انتقاد بر اینکه شرایط کنونی حاکی از نبود حکمرانی آب در کشور و اصفهان است، افزود: سؤالی که باید از د​​​​ولتمردان، قوه قضاییه، نیروی انتظامی، شورای امنیت ملی و ... پرسید این است که آیا ترجیح می‌دهید افرادی که از سال‌های 84 به بعد به رودخانه وصل شدند، آب را برداشت و در کوه‌ها درختکاری کنند یا اینکه آثار فاخر تاریخی اصفهان با شکست و تخریب روبرو شود؟

این فعال محیط‌زیست تأکید کرد: با توجه به اینکه زاینده‌رود تغذیه‌کننده آبخوان شهر اصفهان است و شهرداری برای حفظ فضای سبز از این آبخوان آب برداشت می‌کند و اگر آب در مدت دو سال در رودخانه جاری نشود، براثر تخلیه شدید آبخوان، فرونشست زمین در شهر اصفهان به‌طورقطع به وقوع خواهد افتاد و آثار تاریخی این شهر در معرض خطر جدی قرار می‌گیرند.

وی بابیان اینکه شهرداری اصفهان اکنون باید تمام چمن و گل‌های فصل شهر را برای حفظ منابع آبی موجود از آب بگیرد، تصریح کرد: برای حفظ درختان باارزش فضای سبز اصفهان که بعضاً می‌توان آن‌ها را میراث گذشتگان نامید، آب موجود باید در آبخوان زیر سطح شهر حفظ شود در غیر این صورت در سال آینده دیگر آبی در این آبخوان وجود نخواهد داشت و اصفهان با خشک شدن درختان مواجه خواهد شد و از سوی دیگر فرونشست زمین موجب تشدید و تسریع تخریب و شکسته شدن آثار تاریخی این شهر خواهد شد.

بصیری بابیان اینکه حکمرانی آب باید به نحوی باشد که در اولویت نخست به شرب، سپس محیط‌زیست و حفظ آثار تاریخی و درختان بزرگ اهمیت داده شود، تصریح کرد: سیاست کاشت چمن در اصفهان اشتباه است، از سوی دیگر در شهرهای حاشیه زاینده رود همچون زرین شهر، درچه، باغ بهادران و ... کاشت چمن باید حذف شود.

وی در پاسخ به این سؤال که در شرایط کنونی، بحران آب و زایند رود را چطور می‌توان مدیریت کرد، افزود: صحبت از اینکه مردم آب کمتری به مصرف کنند، درست است، اما دولت باید به‌طور شفاف به مردم بگوید که چه میزان منابع آبی داریم و نیاز آب شرب استان چقدر است و دلایل کمبود آب را به‌طور صحیح بیان کند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد