hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > دلیل عرضه مرغ با کارت ملی در اصفهان

دلیل عرضه مرغ با کارت ملی در اصفهان

در پی اخباری که در چند روز گذشته مبنی بر توزیع مرغ با ارائه کارت ملی در استان اصفهان منتشر شد، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی علل این تصمیم ستاد تنظیم بازار استان را شرح داد.

در روزهای گذشته در یکی از شبکه‌های اجتماعی، خبری مبنی بر اینکه مصرف کنندگان در هنگام خرید مرغ باید کارت ملی ارائه کنند و هر فرد با ارائه کارت ملی می‌تواند هفته‌ای شش کیلوگرم مرغ بخرد. منتشر شد. برخی از مسئولین عملکرد جزیره‌ای استان‌هایی که تولید مرغ بیشتری دارند را به عنوان دلیل کمبود مرغ مطرح کرده‌اند.

دلایلی مانند کمبود نهاده از جمله ذرت و سویا انگیزه تولید کنندگان مرغ را برای جوجه‌ریزی کاهش داده است؛ همچنین افزایش قیمت دارو و واکسن برای رعایت بهداشت محصولات؛ دلیل دیگری برای افزایش هزینه‌های تولید شده است. از دلایل دیگر کمبود مرغ، نا اطمینانی مردم در خصوص قیمت و کمبود مرغ در آینده است که این موضوع منجر به افزایش تقاضای مرغ در بازار شده است به طوری که میزان عرضه و تقاضای مرغ دچار عدم تعادل شده و تقاضا از عرضه مرغ پیشی گرفته است. این دلایل موجب کاهش عرضه شده و تولید کننده برای پوشش هزینه‌های خود مجبور به افزایش قیمت محصول یا تقسیم بندی فروش برای هر فرد شده است.

در این خصوص اسماعیل نادری، معاون بازرگانی سازمان صمت استان اصفهان در گفت و گو با رسانه‌ها با بیان اینکه اصفهان جز معدود استان‌هایی است که مرغ با نرخ مصوب در بازار عرضه می‌شود، گفته است: برای کنترل بازار مقرر شد مصرف کنندگان در هنگام خرید کارت ملی ارائه کنند که در سامانه رهتاب ثبت می‌شود و هر فرد با ارائه کارت ملی می‌تواند هفته‌ای شش کیلوگرم مرغ بخرد و با توجه به ثبت در سیستم بیش از سهمیه امکان خریداری وجود ندارد.

به گفته وی استفاده از سامانه رهتاب در توزیع کالاهای اساسی از جمله مرغ برای رعایت حقوق مصرف کننده و رسیدن آن به قیمت مصوب در تمام مراکز فروش از دورترین تا نزدیک‌ترین نقطه استان بوده و ارائه کد ملی برای ثبت نام در سامانه رهتاب انجام می‌شود و ارتباطی به خرید مرغ یا هر کالای دیگری ندارد، همچنین شهروندانی که کد سامانه رهتاب را در اختیار دارند برای دریافت کالاهای اساسی از این کد استفاده می‌کنند و کسانی هم که این کد را ندارند، با یک بار ثبت نام در این سامانه دیگر نیازی به ارائه کد ملی ندارند و بر اساس نیازشان و هر اندازه که خواستند می‌توانند مرغ خریداری کرده و برای خرید کالاهای اساسی از جمله مرغ در دفعات بعدی نیازی به ارائه کد ملی و ثبت نام مجدد وجود ندارند و شهروندان در طول سال می‌توانند از این کد استفاده کنند.

مشکلی در تأمین مرغ در استان وجود ندارد

در همین رابطه حسن ایراندوست، معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: تولید مرغ و جوجه‌ریزی به اندازه کافی در استان اصفهان انجام شده است؛ در سال ۱۴۰۰ جوجه‌ریزی و کشتار افزایش نیز یافته و از نظر تأمین مرغ هیچ مشکلی در استان اصفهان وجود ندارد، از ۲۵ فروردین ماه که کل فرایند تولید مرغ زنده در سامانه رهتاب ثبت می‌شود، قیمت مرغ زنده ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان بوده که توسط همه تولید کنندگان رعایت و به کشتارگاه‌ها تحویل داده شده است.

وی اضافه می‌کند: با وجود آنکه همه مرغ زنده تولیدی استان توسط تولید کنندگان با قیمت مصوب عرضه می‌شود، اما در بازار شاهد قیمت‌های بالاتر از قیمت مصوب هستیم؛ در جلسات کمیته مرغ، به این نتیجه رسیدیم که اگر تمام مرغ زنده به قیمت مصوب به کشتارگاه‌ها عرضه و از آنجا نیز به قیمت مصوب به مغازه دارها داده شود، باز هم این تضمین وجود ندارد که مغازه دارهای مرغ فروشی آن را به قیمت مصوب به مصرف کننده تحویل دهند.

توزیع مرغ از درب مرغداری تا مصرف کننده توسط سامانه رهتاب رصد می‌شود

معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان می‌گوید: برای حل این مشکل تصمیم گرفته شد که علاوه بر مرغ زنده، مرغ کشتار شده در کشتارگاه، مرغ تحویل شده به توزیع کننده و مرغی که به فروشنده تحویل داده می‌شود، کاملاً باید از طریق سامانه رهتاب توزیع شود تا روند توزیع و قیمت گذاری حلقه تولید کننده، تبدیل و توزیع کننده (کشتارگاه‌) و مرغ فروش کنترل شود.

ایراندوست اضافه می‌کند: به کشتارگاه‌ها ابلاغ شد که وظیفه آنان صرفاً تبدیل نبوده و تحویل و توزیع مرغ نیز بر عهده کشتارگاه‌ها گذاشته شد؛ اکنون همه کشتارگاه‌ها مرغ زنده را از مرغدار تحویل گرفته و گوشت مرغ را به فروشگاه‌ها برای فروش تحویل می‌دهند.

وی ادامه می‌دهد: وظیفه فروشنده مرغ این است که گوشت مرغ را با قیمت مصوبی که دریافت کرده است، به مصرف کننده تحویل دهد؛ به دلیل تنوع مصارف مرغ و با توجه به اینکه قیمت مصوب مرغ در اصفهان ممکن است ارزان‌تر از برخی استان‌ها بوده و همچنین مصارفی در سایر استان‌ها که برای آن مرغ از اصفهان تأمین شده، در این بین رقابتی بین این مصارف و مصرف کننده‌های اصفهانی ایجاد شده بود؛ برای جلوگیری از این رقابت، حلقه سوم توزیع مرغ که فروشنده‌ها هستند نیز باید از طریق سامانه رهتاب فعالیت کنند.

جلوگیری از سوداگری در بازار مرغ با تکمیل زنجیره تولید و عرضه در سامانه رهتاب

معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح می‌کند: مصرف کننده یک بار برای همیشه کد ملی خود را در سامانه رهتاب ثبت کرده و مرغ مورد نیاز خود را از مرغ فروش در هر نقطه استان می‌تواند دریافت کند، در نهایت مرغ با قیمت مصوب به دست همه مصرف کنندگان در استان می‌رسد و کسی در این میان سوداگری نخواهد کرد.

ایراندوست خاطرنشان می‌کند: حتی ممکن است برخی از مرغ فروشی‌ها مرغی که با قیمت مصوب در اختیار گرفته است، در مراکز غیر مجاز قطعه بندی کرده و با قمیت‌های چندین برابر به مصرف کننده بفروشد، بنابراین این موضوع که مرغ حتماً با شماره ملی به مردم فروخته شود به این دلیل است که مرغ با قیمت مصوب به دست آنها برسد.

وی ادامه می‌دهد: بیش از هزار فروشگاه توزیع مرغ در شهرستان اصفهان وجود دارد که نهادهای نظارتی برای هر واحد از آنها مأموری در نظر گرفته تا بر فروش مرغ با قیمت مصوب نظارت کنند.

امکان دریافت کالاهای اساسی با کد سامانه رهتاب

معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان می‌گوید: کارگروه تنظیم بازار در نهایت تصمیم گرفت مرغ را در سامانه رهتاب توزیع کند تا چندگانگی قیمت و سوداگری در زمینه قطعه بندی و فروش مرغ با قیمت بالاتر جلوگیری شود. منظور از ارائه کد ملی این است که با ثبت این کد در سامانه رهتاب افراد می‌توانند از همه فروشگاه‌ها، مرغ، شکر، برنج یارانه‌ای و یا روغن دریافت کنند.

ایراندوست تاکید می‌کند: بر این اساس، افراد بالای ۱۸ سال، با ارائه کد ملی خود می‌توانند در هر هفته شش کیلو مرغ خریداری کنند؛ بر اساس آمار منتشر شده، هر فرد در یکسال حداکثر ۳۲ کیلوگرم مرغ مصرف می‌کند، بنابراین سرانه مصرف مرغ در هر ماه دو کیلو و ۷۰۰ گرم خواهد بود، بنابراین صرفاً پدر خانواده با خرید سهمیه هر هفته شش کیلو می‌تواند بیش از نیاز اعضا خانواده خود را تأمین کند.

ارائه مرغ در سامانه رهتاب و با کد ملی محدود کردن مصرف مردم نیست

وی ادامه می‌دهد: ارائه مرغ در سامانه رهتاب و با کد ملی به معنای کمبود مرغ در بازار و یا محدود کردن مصرف مردم نیست، دلیل این کار فقط جلوگیری از سوداگری و یا قاچاق گوشت مرغ و فراهم کردن امکاناتی برای رسیدن مرغ با قیمت مصوب به مصرف کننده واقعی است.

معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح می‌کند: برای رستوران‌ها، بیمارستان‌ها، سازمان‌های دولتی، صنایع غذایی نیز سهمیه ویژه در نظر گرفته شده است. با اجرای این طرح بازار مرغ تنظیم شده و یارانه تولید گوشت مرغ به دست همه مردم خواهد رسید.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد