او گفت: دو هفته پیش در جلسه ستاد تنظیم بازار قیمت شیر خام مورد بررسی قرار گرفت و قیمت مصوب تعیین شد.
مقدسی ادامه داد: امسال عواملی همچون خشکسالی و افزایش قیمت نهادهای دامی از علل گرانی محصولات لبنی است. از اول سال تا کنون همه هزینههای دامداران با قیمتهای جدید بوده است. نرخ ۳ قلم نهاده که ۱۰۰ درصد تولید داخل است، افزایش یافته است. نرخ کاه از ۸۰۰ تومان به ۴ هزار تومان، یونجه از ۲۵۰۰ تومان به ۵۸۰۰ تومان و ذرت علوفهای از ۶۰۰ تومان به ۱۸۰۰ تومان رسیده است.
افزایش قیمت شیر امروز ابلاغ میشود
رئیس انجمن صنفی گاوداران بیان کرد: افزایش قیمت شیر تصویب شده و امروز ابلاغ میشود و اگر این اتقاق نیفتد صنعت دامداری نابود میشود.مقدسی در خصوص این ادعا که دامدار شیر خام را با قیمت گرانتر از نرخ مصوب به فروش می رساند گفت: به هیچ وجه اینطور نیست، نرخ مصوب شیر خام با درصد چربی مشخص شده ۴ هزار و ۵۰۰ بوده و دامدار شیر را با درصد چربی بالاتر با نرخ ۵ هزار تومان می فروشد.
احتمال افزایش ۷۰ درصدی قیمت محصولات لبنی
در ادامه برنامه بنیطبا، سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران در این خصوص گفت: افزایش قیمت شیر خام تاکنون ابلاغ نشده است و اعلام قیمت از طرف افراد غیر مسئول موجب التهاب بازار میشود.او ادامه داد: این عدد اعلام شده اگر مصوب شود، فرایند ابلاغ دارد و هنوز رسمی نیست.
سخنگوی انجمن صنفی صنایع لبنی ایران گفت: ما مشکلی با افزایش قیمت شیر خام نداریم، اما قیمت گذری دستوری راهکار تعادل بازار نیست، هیچ کجا قیمت گذاری دستوری منجر به برطرف شدن مشکلات و رضایت تولیدکننده و مصرف کننده نشده است.
بنی طبا نظارت را موجب فشار بر تولید کننده دانست و گفت: نظارت بر بازار امکان پذیر نیست. راهکار اساسی این نیست که قیمت شیر خام و محصولات لبنی را دستوری مشخص کنیم.
او افزود: صنعت لبنیات، انحصاری نیست و ۴۰۰ برند در این صنعت رقابت میکنند و فعالان این صنعت بخش خصوصی است از این جهت قیمت گذاری راهکار اساسی نیست. اگر می خواهیم نظارت کنیم و قیمت گذاری دستوری داشته باشیم باید بر کل زنجیره نظارت وجود داشته باشد.
این مقام مسئول در خصوص اینکه چرا گفته شد افزایش نرخ شیر خام ، گرانی ۷۰ درصدی محصولات لبنی را به همراه دارد، توضیح داد: ۶۵ درصد ضریب تبدیل شیر خام به محصولات لبنی است همچنین از ابتدای امسال افزایش حقوق و دستمزد به علاوه افزایش حدود ۱۰۰ درصدی نرخ محصولات پتروشیمی را داشته ایم که این عوامل به افزایش ۷۰ درصدی قیمت تمام شده محصولات لبنی منجر می شود.