hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > فشارخون قاتل خاموش

فشارخون قاتل خاموش

یک متخصص قلب و عروق گفت: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵، بیش از یک‌سوم جمعیت جهان به بیماری فشارخون مبتلا خواهند شد که علت آن، افزایش چاقی و افزایش نسبت سالمندان است.
المیرا متین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: فشارخون نیرویی است که خون به دیواره‌های عروق وارد می‌کند و وقتی این فشار بیش از حد می‌شود فعالیت قلب بسیار بالا می‌رود و آسیب‌های جدی به رگ‌ها وارد می‎کند. وی با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی خصوصاً در سطح جامعه می‌تواند سبب جلوگیری یا تأخیر در ایجاد فشارخون بالا شود، تصریح کرد: معمول‌ترین روش اندازه‌گیری فشارخون به‌وسیله فشارسنج است که با استفاده از ارتفاع جیوه برای اندازه‌گیری فشارخون در حال چرخش در رگ‌ها استفاده می‌کند.

به گفته وی، فشارخون طبیعی بر اساس قرارداد برای فشارخون سیستولی پائین‌تر از ۱۲۰ میلی‌متر جیوه و برای فشارخون دیاستولی پائین‌تر از ۸۰ میلی‌لیتر جیوه است. 
متین ادامه داد: فشارخون بالا به‌صورت فشارخون 90-140 میلی‌متر جیوه یا بالاتر در مطب تعریف می‌شود و حتماً فشارخون باید از هر دو بازو چک شود.

این متخصص قلب و عروق؛ سن بالای ۶۰ سال، چاقی و اضافه‌وزن، مصرف سیگار، عوامل ژنتیکی، رژیم غذایی حاوی نمک یا چربی زیاد، مصرف الکل، کم‌تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی کافی و استرس را از عوامل مستعدکننده به ابتلا فشارخون برشمرد.
وی با بیان اینکه نیکوتین موجود در سیگار باعث تغییرات زیادی در عملکرد مناسب رگ‌های خونی ایجاد می‌کند، افزود: این ماده در سیستم گردش خون التهاب ایجاد کرده و در نهایت فشارخون را بالا می‌برد.

به گفته متین، در بیشتر اوقات فشارخون بالا هیچ نشانه و علامتی از خود نشان نمی‌دهد و به‌عنوان «قاتل خاموش» شناخته می‌شود.

ایجاد تغییر در سبک زندگی، اولین قدم برای کنترل فشارخون 
این متخصص قلب و عروق با اشاره به اینکه یک‌سوم از کسانی که به افزایش فشارخون مبتلا هستند از بیماری‌شان هیچ اطلاعی ندارند، تصریح کرد: .علایمی مانند سردرد، تاری دید، تنگی نفس فعالیتی و درد سینه می‌تواند نشانه فشارخون بالا باشد.

متین با بیان اینکه این بیماری با گذشت زمان می‌تواند آسیب زیادی را به اندام‌های بدن از جمله قلب، مغز، کبد و کلیه وارد کند که احتمال ابتلا به انواع خطرها از سکته مغزی تا بیماری ایسکمیک قلبی را افزایش می‌دهد، ادامه داد: فقط کافی است افراد در سال حداقل یک‌بار از این نظر خود را بررسی کنند و پزشک می‌تواند با معاینه روتین، افراد را از وجود فشارخون آگاه کند.

وی ادامه داد: سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی احتقانی قلب و ورم ریه، نارسایی کلیه و آسیب چشمی و مشکل بینایی از عوارض اصلی فشارخون بالا هستند.
متین با بیان اینکه ایجاد تغییر در شیوه زندگی، اولین قدم برای کنترل فشارخون است، تشریح کرد: افراد با فشارخون بالا باید نمک را از روی میز غذا حذف کنند زیرا حذف نمک به شدت به کاهش فشار کمک خواهد کرد. به گفته این متخصص قلب و عروق، یکی از دلایل عدم کنترل مناسب فشارخون در بیمارانی که دارو می‌خورند عدم حذف یا عدم کاهش نمک است و اگر میزان مصرف نمک در غذا را اندکی کاهش دهند، لازم نیست کلاً مصرف نمک کنار گذاشته شود.
نقش فعالیت بدنی در کاهش فشارخون
متین ادامه داد: کاهش وزن، ترک کردن سیگار، داشتن برنامه غذایی مناسب (برنامه غذایی مناسب شامل غذاهای کم‌چرب، کم سدیم و مصرف روزانه میوه و سبزی‌های است) و انجام ورزش‌های مناسب از جمله تغییرات در شیوه زندگی برای کنترل فشارخون است.

متخصص قلب و عروق با بیان اینکه باید سعی شود روزانه 3 تا 4 وعده میوه‌جات تازه مصرف شود، تصریح کرد: مصرف غذاهای فراوری شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا و غیره به جهت مقادیر بسیار بالای سدیم و نمک به شدت باعث افزایش فشار می‌شود.

به گفته متین؛ فعالیت بدنی، رژیم غذایی مناسب و ورزش به میزان حداقل ۴۵ دقیقه در روز شامل پیاده‌روی حتی اگر باعث کاهش وزن نشود نقش بسیار مؤثری در کاهش فشارخون دارد و کاهش فشارخون منجر به کاهش خطراستروک، نارسایی قلبی، نارسایی کلیه و حوادث قلبی و مرگ می‌شود.

این متخصص قلب و عروق اضافه کرد: در کنار اصلاح سبک زندگی؛ عموماً داروهای ضد فشارخون هم استفاده می‌شود و تصمیم اینکه دارو باید از بین کدام دسته از داروهای ضد فشارخون انتخاب شود، برعهده پزشک معالج بوده و طبق مطالعات انجام شده، داروهای فشارخون منجر به کاهش عوارض کشنده و غیر کشنده قلبی - عروقی می‌شوند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو