عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم رونمایی آنلاین از سند برنامه ارتقاء فرهنگ حفاظت از محیط زیست اظهار کرد: 40 سال پیش 132 میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در کشور داشتیم، اما اکنون 40 میلیارد مترمکعب از آن کاهش یافته است.
وی افزود: این مسئله یعنی اینکه توجهی به توسعه پایدار نداریم و توسعه پایدار را شوخی گرفتهایم، در حالی که انسان برای ادامه حیاتش به طبیعت و آب نیاز دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودهاند که "محیط زیست مسئله این دولت و آن دولت و این نسل و آن نسل نیست" افزود: متأسفانه در کشور ما، اهداف کوتاهمدت بر منافع بلندمدت غالب شده و حاضریم که برای تولید چهار کیلو مواد غذایی محیط زیست را قربانی کنیم.
کلانتری تصریح کرد: طبق قانون برنامه ششم توسعه، کشور ما باید در 95 درصد تولیدات محصولات کشاورزی خودکفا باشد، این یعنی اینکه بیلان منفی آب باید سه برابر امروز شود.
وی همچنین به گزارشهای سازمان زمینشناسی درباره وضعیت آب و فرونشست زمین اشاره و تأکید کرد: گزارشهای سازمان زمینشناسی نشان میدهد که به طور متوسط سالانه در کشور ما 250 میلیمتر نشست زمین داشتهایم؛ این مشکلاتی که امروز بهوجود آمده، نشأت گرفته از تصمیمگیریهای نادرست است.
معاون رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مسائلی نظیر فرسایش خاک، ژنتیک، مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا و نیز کاهش منابع آبی، غیرقابل جبران است، گفت: مردم امروز به این موضوع واقفاند که برای ادامه زندگی فرزندانشان و نسلهای آینده به حفظ محیط زیست باید بیش از گذشته توجه شود.
کلانتری تصریح کرد: ما امروز نیازمند این هستیم که به تصمیمگیران این هشدارها را بدهیم که منافع بلندمدت قربانی نشود.
وی افزود: باید بتوانیم فرهنگی که برای عموم مردم در حفاظت از محیط زیست در نظر گرفتهایم را به سیاستگذارن هم تعمیم دهیم و آنها را متوجه کنیم که بدون حفظ محیط زیست کشور قادر به ادامه حیات نخواهد بود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وضعیت ایران از لحاظ تولید گازهای گلخانهای اظهار کرد: طبق آمارها، کشور ما جزو 10 کشور اول تولیدکننده گازهای گلخانهای است اما ما هنوز با این وجود به معاهده پاریس برای کاهش گازهای گلخانهای نپیوستهایم و نسبت به این موضوع انتقاد داریم.
کلانتری با بیان اینکه ای کاش همان طور که مردم از راهنمایان محیط زیست تبعیت میکنند، سیاستگذاران نیز این طور باشند و از راهنماییهای اهل فن در محیط زیست تبعیت کنند، گفت: باید به موازات فرهنگسازی برای مردم در حوزه محیط زیست، برای سیاستگذاران و تصمیمگیران نیز در این حوزه فرهنگسازی کنیم، به طور جدی به این کار نیاز داریم.
وی تصریح کرد: نباید از این نکته غافل شویم که محیط زیست کره زمین به هم پیوسته است و اگر مزرعهای در عراق رها شود، گرد و غبار آن تا ایران خواهد آمد و از ایران به سمت چین خواهد رفت.
معاون رئیسجمهور خاطرنشان کرد: از طرف دیگر، آب شدن یخهای قطبی نیز مشکلی است که به دیگر مشکلات محیط زیست کره زمین اضافه شده، به طوری که کارشناسان اعلام کردهاند که با ذوب شدن این یخها، کشورهای ساحلی به زیر آب خواهند رفت!
ادعای جدید کلانتری: با ذوب شدن "یخهای قطبی" کشورهای ساحلی به زیر آب خواهند رفت!
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آب شدن یخهای قطبی مشکلی است که به دیگر مشکلات محیط زیست کره زمین اضافه شده است؛ با ذوب شدن این یخها، کشورهای ساحلی به زیر آب خواهند رفت!
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران