بررسی دقیق آمارهای منتشر شده از روند همهگیری کرونا در سراسر کشور نشان میدهد در اغلب مناطق روند نزولی با سرعتی بسیار کند ادامه دارد؛ اما ظاهرا توقف این روند در تعدادی از استانها این نگرانی را ایجاد کرده که احتمال بروز بحرانی تازه با انواع ویروس جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی وجود دارد.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید دارند ورود و گسترش ویروس جهش یافته هندی در استانهای جنوبی کشور هم اکنون مشکلات تازهای را در منطقه ایجاد کرده که با توجه به قدرت سرایت و بیماریزایی آن درکنار عادی انگاری و کاهش مشارکت مردمی در رعایت پروتکلها احتمال گسترش کانونهای آلودگی در سایر نقاط نیز وجود دارد.
در این زمینه روند گسترش تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی در استانهای بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان نشان میدهد ورود ویروس جهش یافته در جنوب استان اصفهان، جنوب و جنوب غربی استان کرمان، جنوب استان یزد و جنوب استان فارس دور از انتظار نیست و تعطیلات اخیر هم احتمال بروز مشکلات را تقویت کرده است.
خطر پیک پنجم جدی است
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه اظهار داشت: بررسیهای آماری نشان میدهد اگرچه روند نزولی همهگیری کرونا در اغلب نقاط کشور ادامه دارد اما متاسفانه در برخی نقاط شاهد توقف این روند بودهایم که این اتفاق را میتوان زنگ خطری جدی برای کشور دانست.
سیما لاری همچنین تصریح کرد: کند بودن روند نزولی پیک چهارم و ادامه دار شدن آن شرایط شکنندهای را در این زمینه ایجاد کرده که درصورت بیتوجهی به آن مشکلاتی به مراتب بیشتر از گذشته به کشورمان تحمیل میشود.
لاری در ادامه افزود: در هفته دوم خرداد ماه شاهد کاهش 3.6 درصدی در تعداد موارد بستری کووید 19، کاهش 7 درصدی در موارد فوتی و کاهش 2.7 درصدی در تعداد مراجعههای سرپایی مثبت کرونا نسبت به هفته قبلتر بودیم.
وی با اشاره به ورود ویروس جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی به کشور تاکید کرد: بررسیها نشان میدهد برخی شهرستانهای قرمز با انتشار ویروس کرونا جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی مواجه هستیم که مطمئنا در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی شاهد تکرار تجربه روزهای سخت گذشته خواهیم بود.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تغییر ایجاد شده در استانها طی دوره یاد شده نیز تصریح کرد: بیشترین میزان بروز موارد مثبت بستری کرونا در هفته گذشته به ترتیب در استانهای چهارمحال و بختیاری، ایلام، خوزستان و هرمزگان و همچنین بیشترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید19 در استانهای البرز، قزوین، چهار محال و بختیاری و آذربایجان شرقی گزارش شده است.
لاری همچنین با اشاره به اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: طبق آخرین بررسیهای صورت پذیرفته میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور حدود 70 درصد است که با حد مطلوب فاصله زیادی دارد.
معاون وزیر بهداشت افزود: این در حالی است که میزان عمل به توصیههای بهداشتی در برخی استانها مانند سیستان و بلوچستان، ایلام، همدان، کردستان و آذربایجان غربی به مراتب پایینتر از میزان متوسط کشور است.
به آمارها خوشبیننباشیم
در همین حال کارشناسان بهداشت و درمان با درنظر گرفتن ابراز نگرانی معاون وزیر بهداشت از توقف روند نزولی کرونا در برخی استانها معتقدند توجه به آمارها و نمودارها اگرچه میتواند در زمینه مدیریت بحران کمک بسیار قابل توجهی داشته باشد اما نباید فراموش کنیم نباید به این آمارها دلخوش باشیم چون آتش زیر خاکستر کرونا در استانهای جنوبی کشورمان رفته رفته دوباره درحال شعلهور شدن است و شاهد مثال آن هم افزایش تعداد شهرستانهای قرمز کرونایی عمدتا در این مناطق بوده است.
به گفته این گروه قرمز شدن یک شهرستان در استان خوزستان تاکیدی براین واقعیت است که نوار جنوبی کشور درشرف تغییرات معناداری است که باید آنها را جدی گرفته و برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر در سراسر ایران این منطقه را به شدت تحت نظر غربالگری قرار داده و روند واکسیناسیون را بسیار جدی دنبال کنیم که البته درخواست تعطیلی سه روز در استان هرمزگان به ستاد ملی مقابله با کرونا داده شده است.
کرونا همچنان قربانی میگیرد؛ 5 فوتی جدید کرونا در استان کرمان
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، طبق آخرین آمار رنگ بندی کرونایی اعلام شده در حال حاضر از 23 شهرستان استان کرمان، 13 شهرستان بافت، بردسیر، سیرجان، شهربابک، جیرفت، رفسنجان، رودبار جنوب، زرند، کرمان، کهنوج، فاریاب و منوجان در وضعیت نارنجی و 10 شهرستانها در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 401 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 243 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 10 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 98 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 10 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 40 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه با بستری 53 بیمار قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 21هزار و 440 مورد رسیده است.
وی به فوت 5 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 2 هزار و 949 نفر رسیده است.
کاهش 50 درصدی موارد ابتلا در استان آذربایجان شرقی
عباسعلی درستی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با تشریح آخرین وضعیت کرونا در آذربایجان شرقی اظهار داشت: تعداد بستریها، فوتیها و مبتلایان کرونا در استان، خوشبختانه روند کاهشی خوبی به خود گرفته است.
وی با بیان اینکه امیدوارم که روند کاهشی ابتلا به کرونا در استان تداوم یابد، افزود: محدودیت تردد در تعطیلات اخیر میتواند در کنترل رشد بیماری مؤثر باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت واکسیناسیون در استان آذربایجان شرقی گفت: علیرغم اینکه در تعطیلات محدودیت تامین واکسن داشتیم، پس از تعطیلات سرعت واکسیناسیون بیماران خاص و سالمندان افزایش یابد.
درستی درباره آخرین آمار گفت: تعداد بستریها همچنان در حدود 900 نفر است که در تعطیلات ترخیص کمتر شد و آمار میتوانست کمتر از این باشد.
وی ادامه داد: موارد جدید بستری روند کاهشی دارد اما روند کاهش فوتی با سرعت کمتری تداوم دارد.
این مقام مسئول بهداشتی تصریح کرد: تعداد موارد جدید، بیش از 50 درصد نسبت به ایام اوج بیماری کاهش یافته است.
درحال تکمیل... .
توقف روند نزولی کرونا در برخیاستانها / خطر پیک پنجم بیخ گوش کشور+ نقشه و نمودار
درحالی روند نزولی همهگیری کرونا در برخی استانها متوقف شده است مسئولان وزارت بهداشت نگرانی خود از احتمال بروز بحرانی تازه به نام پیک پنجم با ویروسهای جهش یافته اعلام کردهاند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران