نیمفصل اول مسابقات لیگ برتر فوتبال ، روز شنبه با تساوی سپاهان و استقلال خوزستان به پایان رسید تا زردپوشان اصفهانی، قهرمان نیمفصل اول لقب بگیرند. مسابقاتی که با توجه به حضور سه تیم همامتیاز در صدر جدول، بسیار حساس دنبال میشود. نگاهی به بهترین و بدترینهای لیگ برتر در پایان 15 هفته نخست لیگ هجدهم میاندازیم.
بیشترین پیروزی: پدیده با 9 پیروزی
پدیده امسال بدون شک، «پدیده» لیگ برتر بود. این باشگاه در این فصل شرایط مالی مناسبی ندارد و بازیکنان این تیم در اواسط فصل تصمیم به اعتصاب گرفتند. با این حال شاگردان یحیی گلمحمدی در بیشتر هفتهها در صدر جدول لیگ برتر جای داشتند. هر چند دو تساوی مقابل ماشینسازی و استقلال باعث شد دست سرخپوشان مشهدی به قهرمانی نیمفصل اول نرسد.
بهترین خط حمله، بهترین تفاضل گل و موفقترین مهمان:
سپاهان با 28 گل زده، تفاضل گل 16+ و کسب میانگین 2.14 امتیاز در هر بازی خارج از خانه برترین خط حمله را در اختیار داشت. این تیم امسال با امیر قلعهنویی، خاطرات شیرین قهرمانیهای متوالی در لیگ برتر و نیز صعود به مراحل پایانی لیگ قهرمانان آسیا را زنده کرده است. پرافتخارترین تیم لیگ برتر پیروزیهای خود را با شکست 6 بر یک سپیدرود و در رشت استارت زد. زردپوشان در چند دیدار اول خانگی خود از کسب برد بازماندند، اما با کسب 9 پیروزی و بدون شکست، به قهرمانی نیمفصل اول رسیدند. سپاهان دارای بهترین خط حمله و نیز، آقای گل نیمفصل اول است و به نظر میرسد قلعهنویی، زهر همیشگی خطوط حملات تیمهای خود را حفظ کرده است.
موفقترین میزبان: پرسپولیس با کسب میانگین 2.5 امتیاز خانگی
نیمفصل اول لیگ هجدهم، یکی از خاطرهانگیزترین دورههای تاریخ فوتبال پرسپولیس بود. با وجود اینکه پنجرههای نقل و انتقالاتی به روی این تیم بسته بود و چند بازیکن هم در ابتدای فصل از جمع سرخپوشان جدا شدند، شاگردان برانکو با شکست الدحیل و السد قطر، به فینال لیگ قهرمانان آسیا راه یافتند و در لیگ برتر نیز به خاطر تفاضل گل کمتر نسبت به سپاهان و پدیده، به رده سوم جدول لیگ برتر رسیدند. پرسپولیس این فصل مصدومان زیادی داشت که با رسیدن نقل و انتقالات نیمفصل، این باشگاه بازیکنان جدید خود را جایگزین بازیکنان مصدوم میکند.
بهترین خط دفاع: پرسپولیس و استقلال با 6 گل خورده
استقلال لیگ برتر را با جدایی چند بازیکن آغاز کرد و بازیکنان جدید و گرانقیمت آبیها هم نتوانستند مردان شفر را به جمع مدعیان اضافه کنند. با این حال استقلال در خط دفاعی عملکرد بسیار خوبی داشته و مهدی رحمتی و سیدحسین حسینی، در مجموع در 10 بازی دروازه خود را بسته نگه داشتهاند.
سرمربی آلمانی میداند که هواداران استقلال این فصل با کسب نایب قهرمانی یا سهمیه لیگ قهرمانان آسیا راضی نمیشوند و دل آنها به کمتر از قهرمانی رضایت نمیدهد. با این وجود آبیهای پایتخت تا پایان هفته پانزدهم، 25 امتیاز (پنج امتیاز بیشتر از نیمفصل لیگ هجدهم) کسب کردهاند و این فصل میتوانند به پنج سال حسرت کسب قهرمانی لیگ برتر خاتمه دهند.
بیشترین شکست، بدترین خطوط حمله و دفاع و بدترین تفاضل گل: سپیدرود رشت با 9 باخت، 7 گل زده، 26 گل خورده و تفاضل گل 19-
سپیدرود در نیمفصل اول عملکرد بسیار بدی داشت و دو امتیاز کمتر از نیمفصل اول سال گذشته کسب کرد. در ابتدای فصل، خداداد عزیزی هدایت نماینده استان گیلان را بر عهده داشت و سپیدرود را با یک امتیاز و 10 گل خورده پس از هفته سوم ترک کرد. علی کریمی هم در 10 هفتهای که سرمربی سپیدرود بود، 9 امتیاز کسب کرد و نتوانست تیمش را از دو تیم انتهای جدول نجات دهد. سپیدرود البته خوششانس بود که 6 امتیاز از استقلال خوزستان کسر شد و آبیهای خوزستانی اکنون در قعر جدول لیگ برتر به سر میبرند.
کمترین پیروزی و بیشترین تساوی: ماشینسازی تبریز با یک برد و 11 تساوی
ماشینسازان برعکس فصلهای گذشته که معمولا در میانههای جدول حضور داشتند، امسال در رتبه سیزدهم جدول هستند و ممکن است خطر سقوط به لیگ یک، این تیم را در نیمفصل دوم تهدید کند. فیروز کریمی در ابتدای فصل سرمربی سبزپوشان بود و تیم را با یک شکست و چهار تساوی به رضا مهاجری تحویل داد، اما مهاجری هم نتوانست این تیم تبریزی را از روند تساویهای متوالی خارج کند. ماشینسازی تنها پیروزی خود را در 15 هفته اول مقابل پارس جنوبی کسب کرده است.
کمترین تساوی: پدیده، پارس جنوبی، پیکان و سپیدرود با 4 تساوی
ناکامترین میزبان: ذوبآهن با کسب 0.57 امتیاز در هر بازی خانگی
ذوبآهن عملکرد خوبی در فصل نقل و انتقالات امسال داشت و توانست بازیکنانی چون محسن مسلمان و رحیم زهیوی را به خدمت بگیرد. سفید و سبزپوشان با این حال نتایج خوبی با امید نمازی نگرفتند تا مربی پیشین تیم ملی از اصفهان رفتنی شود. با ورود علیرضا منصوریان هم نتایج ذوبیها تغییر چندانی نکرد و این تیم در سه هفته گذشته، تنها دو امتیاز کسب کرده است. ذوبآهن تنها سه امتیاز تا منطقه خطر فاصله دارد و در صورت ادامه روندی چون نیمفصل اول، باید برای بقا در لیگ برتر بجنگد.
ناکامترین مهمان: استقلال خوزستان با 0.57 امتیاز در هر بازی خارج از خانه
آبیپوشان اهوازی از ابتدای فصل با مشکلات مالی مواجه بودند و داریوش یزدی را که تاکنون سابقه سرمربیگری در لیگ برتر نداشته، روی نیمکت خود نشاندند. یزدی با وجود اینکه نتایج بدی با استقلال خوزستان نگرفت، از هدایت این تیم برکنار شد. کسر 6 امتیاز از شاگردان یزدی و نیز حاشیههای عجیب و غریب اطراف تیم (مانند حضور یک روزه پورموسوی در استقلال خوزستان) باعث شد قهرمان دو فصل پیش لیگ برتر، اکنون در انتهای جدول روزگار بگذراند.
قاطعترین پیروزی: تراکتورسازی 6 - استقلال خوزستان صفر
پرگلترین بازی: سپیدرود رشت یک - سپاهان 6
پرگلترین هفته: هفته دوم با به ثمر رسیدن 26 گل
کمگلترین هفته: هفته سوم با به ثمر رسیدن 8 گل
آقای گل: کیروش استنلی با 9 گل زده
مهاجم یک متر و 95 سانتیمتری سپاهان و مورد علاقه قلعهنویی، فصل گذشته و در 1890 دقیقه، 9 گل برای ذوبآهن به ثمر رساند. کیروش امسال اما این تعداد گل را در 12 بازی وارد دروازه حریفان کرد و بهترین گلزن نیمفصل اول بود. ممکن بود با تداوم حضور و گلزنیهای آنتونی استوکس در تراکتورسازی، مهاجم برزیلی سپاهان از صدر جدول آقای گلی پایین بیاید، اما استنلی با زدن میانگین 0.75 گل در هر بازی، آقای گل لیگ برتر است.
بهترین پاسور لیگ: امید عالیشاه با 6 پاس گل
هافبک-مهاجم سرخپوشان که به دلیل کمبود بازیکن برخی اوقات در دفاع راست پرسپولیس هم به میدان میرفت، در بازیهای حساس، پاس گلهای کلیدی داد تا تیمش را به پیروزی برساند. از جمله در دیدار مقابل ماشینسازی و ذوبآهن که پاس گلهای او به شجاع خلیلزاده، 6 امتیاز به حساب شاگردان برانکو واریز کرد.