hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > خراسان رضوی| سود کشت زعفران در جیب دلالان

خراسان رضوی| سود کشت زعفران در جیب دلالان

تایباد با داشتن 6 هزار و 200 هکتار سطح زیر کشت زعفران یکی از مناطق مهم زعفران‌خیز در استان و حتی در کشور است اما زعفران‌کاران تایبادی از حضور پررنگ واسطه‌ها گلایه دارند و معتقدند این گروه بازار زعفران شهرستان را دچار اختلال کرده‌اند.


 فصل برداشت زعفران در منطقه تایباد از ابتدای آبان ماه آغاز شد و روایت مشکلات طلای سرخ ایران هرسال به‌گونه‌ای جلوه می‌کند. هرساله مشکلاتی به سراغ زعفران‌کاران می‌آید، یک سال سرمازدگی، یک سال مشکل ارزان بودن قیمت زعفران و امسال دلالان، معیشت کشاورزان زعفران کار در شهرستان تایباد را به خطر انداخته‌اند.

به دلیل بحرانی بودن منابع آبی در این شهرستان، اکثر کشاورزان به کشت این محصول کم‌آب طلب روی آورده‌اند. محصول تولیدی زعفران‌کاران در بازاری که دلالان قیمت‌گذاری می‌کنند تعیین می‌شود که کشاورزان به مشکلاتی برخورده‌اند.

به نام زعفران‌کاران، به کام دلالان

یکی از زعفران‌کاران تایبادی در این زمینه گفت: امسال هزینه‌های تمام‌شده برای زعفران‌کاران 40 درصد افزایش‌یافته و هزینه کارگر در فصل برداشت نسبت به سال گذشته دو برابر شده اما قیمت این محصول به دست دلالان از اوایل فصل برداشت به‌شدت پایین آمده است. زعفران‌کاران هم به دلیل بدهی به بانک‌ها و بازار مجبور به فروش محصول خود به قیمت ناچیز هستند.

او بیان کرد: بسیاری از زعفران‌کاران زحمتکش منطقه در طول سال برای کاشت محصول زعفران نیاز به پول و نقدینگی دارند و بعضی از دلال‌ها با سوءاستفاده از این موضوع، مبالغی به زعفران کار می‌دهند و به‌جای مبالغ داده‌شده در فصل برداشت، زعفران از کشاورز می‌گیرند و با این کار عملاً سود زحمات کشاورز به جیب دلال سودجو و پولدار سرازیر می‌شود و سر زعفران کار زحمتکش بی‌کلاه می‌ماند. او یکی دیگر از مشکلات نگه‌داری این محصول ارزشمند را امنیت آن دانست.

یکی دیگر از زعفران‌کاران تایبادی نیز اظهار کرد: مراحل برداشت زعفران بسیار دشوار است اما سود واقعی نصیب بهره‌‌برداران می‌شود و از طرفی کمبود باران و خشکسالی در این چند سال سبب شده که چاه‌های کشاورزی با کمبود آب مواجه شوند و زعفران‌کاران را با مشکل مواجه کند.

او با اشاره به اینکه افزایش کاهش قیمت زعفران به سود کشاورزان نیست، گفت: درهرصورت سود نصیب دلال‌ها می‌شود و قیمت کنونی زعفران چندان تعریفی ندارد.

او افزود: متأسفانه دلال‌های زعفران سبب شدند سود اصلی این محصول که زحمت اصلی آن را کشاورز می‌کشد به دست او نرسد و اگر مسئولان اقدامی کنند تا دلال‌ها حذف شوند کشاورزان هم دلگرم‌تر به کارشان ادامه می‌دهند و قاچاق زعفران هم رخ نمی‌دهد.

24 تن زعفران خشک تولید و استحصال‌شده است

رئیس جهاد کشاورزی تایباد دراین‌باره گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی سطح زیر کشت زعفران در تایباد، امسال با 950 هکتار افزایش به شش‌هزار و 200 هکتار رسید که نسبت به سال زراعی گذشته 20 درصد بیشتر شده و با افزایش سطح زیر کشت این محصول درمجموع طی فصل برداشت حدود 500 هزار نفر روز اشتغال ایجادشده است.

محمد میری افزود: متوسط برداشت زعفران خشک امسال به ازای هر هکتار 4 کیلوگرم بوده که درمجموع حدود 24 تن زعفران خشک تولید و استحصال‌شده است.

او مهم‌ترین و اصلی‌ترین دغدغه زعفران‌کاران را مشکل در بحث قیمت و نوسانات شدید این محصول دانست و گفـت: در راستای حمایت از کشاورزان طی سال گذشته حدود 10 تن زعفران به‌صورت توافقی از کشاورزان این شهرستان توسط مراکز خرید سازمان تعاون روستایی خریداری و 100 درصد مطالبات آن‌ها نیز پرداخت شد. امسال هم با توجه به افت قیمت زعفران طی روزهای اخیر مکاتبات و پیگیری‌های لازم از طریق استانداری خراسان رضوی، سازمان جهاد کشاورزی استان و فرمانداری شهرستان با وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای مجدد طرح خرید توافقی این محصول به‌عمل‌آمده که موضوع به‌صورت ویژه و خاص توسط وزارتخانه در دست پیگیری و اقدام است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام