hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > نامزد نهایی اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰

نامزد نهایی اصلاح‌طلبان در انتخابات ۱۴۰۰

 از میان لیست ۱۴ نفره‌ای که در جبهه اصلاحات به عنوان کاندید‌های نهایی این جریان در انتخابات ریاست جمهوری معرفی شدند، ۹ نفر ثبت نام کردند. در این میان محمدجواد ظریف، محمدرضا عارف و صادق خرازی نیز از کاندیداتوری انصراف دادند. البته شهیندخت ملاوردی و محمد صدر تکلیف شان نامشخص باقی ماند. براساس گزارش‌ها ملاوردی و صدر نه اقدامی برای ثبت نام انجام دادند و نه رسماً از رقابت‌ها کناره گیری کردند.
به گزارش فرارو، محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری و مصطفی تاج‌زاده که بیشترین آراء مجمع عمومی جبهه اصلاحات را به دست آورده بودند، انتظار می‌رفت که رقابت نهایی میان این سه نفر باشد. البته کناره گیری محمدجواد ظریف در شرایطی بود که پیش از این هم سیدحسن خمینی بخت اول اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری بنا به توصیه از رقابت انصراف داده بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد اسحاق جهانگیری، مصطفی تاج‌زاده، مسعود پزشکیان، محسن هاشمی، محمد شریعتمداری، مصطفی کواکبیان، محمود صادقی، شهیندخت مولاوردی، زهرا شجاعی و عباس آخوندی که در لیست انتخابی جبهه اصلاحات بودند، با ثبت نام در روز‌های اخیر، در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری پیش رو حاضر خواهند بود.
 
در این میان محسن رهامی و رسول منتجب نیا دو فعال سیاسی اصلاح طلب نیز به شکل مستقل در انتخابات پیش رو ثبت نام کردند.
 
با این حال، جبهه اصلاحات تا این لحظه گزینه نهایی این جریان سیاسی را برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری معرفی نکرده است. اما فعالان سیاسی اصلاح طلب معتقدند که نامزد نهایی از میان لیست اخیر جبهه اصلاحات انتخاب خواهد شد. 
 

گزینه اصلی اصلاح طلبان، اسحاق جهانگیری است

عطریانفرمحمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتگو با فرارو درباره گزینه نهایی جبهه اصلاحات گفت: «اصلاح طلبان در گام اول که همان اجماع سازی ناسا (نهاد اجماع سازی اصلاح طلبان) بود، بر سر سه نفر به جمع بندی رسیده بودند که آراء آن‌ها به نسبت بالا بود. آن سه نفر مشخصاً آقای ظریف، آقای جهانگیری و آقای تاج زاده بودند. در مورد آقای ظریف احتمال می‌دادیم، او در صحنه بماند و با توجه به شرایط عمومی و ظرفیت رای ملی آقای ظریف، پیش بینی می‌شد که او نامزد انحصاری جریان اصلاحات باشد. ولی بنا به مصالحی که نزد خودشان قابل احترام بود از  کاندیداتوری انصراف دادند.»

او افزود: «اما از میان دو نیروی باقی مانده [ اسحاق جهانگیری و مصطفی تاج‌زاده]که در صحنه حضور دارند و بیشترین رای مجمع عمومی را به دست آورده اند، با توجه به پیش بینی ها احتمال نمی‌دهیم با رویکردی که شورای نگهبان نسبت به گروه‌ها دارد، بیش از یک نفر را مورد تایید قرار دهند. اگرچه دیگر نیرو‌های سیاسی اصلاح طلب همچون آقای پزشکیان و آقای هاشمی هم حضور دارند و امکان دارد تایید صلاحیت شان را هم بگیرند. اما پیش بینی بنده این است که در این فرایند اصلاح طلبان روی آقای جهانگیری به اجماع خواهند رسید.»

معاون سیاسی وزارت کشور در دولت سازندگی با اشاره به ظرفیت‌های اسحاق جهانگیری برای اجماع اصلاح طلبان، گفت: «با توجه به تجارب سیاسی آقای جهانگیری در دولت فعلی و گذشته و همچنین توافق نسبتاً گسترده‌ای که میان احزاب اصلاح طلب روی او وجود دارد، آقای جهانگیری چهره مطلوب و مورد نظر اصلاح طلبان خواهد بود.»

البته عطریانفر به سازوکار‌های دیگر جبهه اصلاحات برای رسیدن به گزینه مطلوب و مورد نظر هم اشاره کرد و اظهار داشت: «یک توافق سیاسی درون جبهه‌ای میان اصلاح طلبان دیده شده است؛ مبنی بر اینکه تا قبل از روز رای گیری هر کدام از نامزد‌هایی که در صحنه انتخابات حاضر باشند، براساس نوعی نظرسنجی واقع بینانه هر کدام موقعیت ممتازتری داشته باشند، دیگر دوستان، همفکران و همراهان به نفع فردی که گفتمان برتری پیدا کرده صحنه را خالی کنند؛ بنابراین ممکن است این شرایط برای هر یک از چهره‌های شاخص اصلاح طلب فراهم شود.»

او اضافه کرد: «متکی بر این توافق و تعهد اخلاقی موجود، پیش بینی بنده این است چهره‌ای که از میان نامزد‌های جبهه اصلاحات در صحنه می‌ماند و برای رقابت ماندگار خواهد بود، آقای جهانگیری است.»


در میان اصلاح طلبان علاقه مندی‌هایی به لاریجانی وجود دارد

عضو شورای مرکزی حزب کارگزان در پاسخ به سوالی درباره احتمال انتخاب گزینه مرزی همچون علی لاریجانی از سوی اصلاح طلبان به عنوان نامزد اصلی گفت: «نگاه دوستان اصلاح طلب به شخصیت محترمی همچون آقای لاریجانی، نگاه مثبتی است و نسبت به ایشان علاقه مندی‌هایی هم وجود دارد.»

او افزود: «علت این تعلق خاطر هم به این مسئله بر می‌گردد که آقای لاریجانی پارلمان با آقای لاریجانی صداوسیما تفاوت بسیاری داشته است. درست همچون آقای روحانی رئیس جمهور که تفاوت‌های بارزی با دورانی که ایشان معاون مجلس و یا مسئول تشکیلات امنیتی یا تحقیقاتی بودند داشت.»

عطریانفر تصریح کرد: «این دو [لاریجانی و روحانی]روند زندگی سیاسی شان به سمت رویکرد‌های اصلاح طلبانه است. لکن در وضعیت موجود که رقابت‌ها کاملا مرز بندی شده است، در دو سویه میدان انتخابات موجود یک سمت آقای جهانگیری و در سمت دیگر آقای رئیسی حضور دارد. اما آقای لاریجانی نقش میانی را  دارد؛ بنابراین فکر می‌کنم که رقابت اصلی میان این سه نفر است.»


لاریجانی و جهانگیری به دور دوم انتخابات می‌روند!

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بررسی و پیش بینی وضعیت انتخابات پیش رو گفت: «به نظر می‌رسد که در بخش اول رقابت‌ها گفتمان آقای لاریجانی و گفتمان آقای جهانگیری شباهت‌های نسبتا گسترده‌ای در نوع نگاه به شیوه اداره کشور خواهند داشت، بنابراین در این رقابت سه گانه که قطعا از انتخابات تک مرحله‌ای به دو مرحله‌ای هدایت خواهد شد. به نظر می‌آید با توجه به گفتمان برتری که این دو دارند، در این رقابت‌ها آن کسی که صحنه را واگذار می‌کند، به احتمال زیاد آقای رئیسی خواهد بود.» 

او همچنین اضافه کرد: «در مرحله دوم احتمالا رقابت اصلی میان آقای لاریجانی و آقای جهانگیری خواهد بود؛ بنابراین در چنین مدلی که در ذهن بنده نشسته و به آن باور دارم، معنا ندارد که آقای جهانگیری بخواهد صحنه را به نفع فرد دیگری خالی کند، حتی اگر احساس بر این باشد که دیدگاه مشترک آقای لاریجانی و آقای جهانگیری در اداره امور کشور کاملا نزدیک به هم است.»

عطریانفر همچنین گفت: «منطق رقابت‌ها و هوشمندی سیاسی موجود حکم می‌کند که هر دو [ اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی] تا آخرین لحظه در صحنه حاضر باشند و با مدیریت مشترک گفتمانی بتوانند آن گفتمانی که مطالبات اصلاح طلبانه و اعتدالی مورد انتظار جامعه است و آقای جهانگیری و لاریجانی این مطالبات را نمایندگی می‌کنند تا پایان راه ادامه دهند.»
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام