تولیدکنندهای که بیش از ۵۰ سال از عمر خود را در زمینه تولید فرش دستبافت ابریشم طی کرده در این زمینه گفت: فرش قم از ابریشم و ریشه ابریشم و همچنین به دلیل ظرافت و تنوع رنگ در بین دیگر فرشهای دستبافت استانهای کشور متمایز است همچنین به دلیل وجود کیفیت و ایده و طرحی زیبا توانسته در کشور از دیگر رقبای خود پیشی بگیرد.
اکبرریاحیپور افزود: هرچند این فرش در بازارهای خارجی مشتری خوبی دارد ولی تولیدکنندگان این فرش با مشکل تهیه مواد اولیه روبرو هستند؛ این مواد با توجه به نوسانات ارزی با افزایش قیمت روبرو است و باعث افزایش قیمت تمامشده فرش دستبافت شده است.
یکی دیگر از تولیدکنندگان فرش دستبافت قمی نیز در این نمایشگاه بیان کرد: با توجه به نوساناتی که در زمینه ارز امروزه کشور با آن روبرو است بر تولیدکنندگان فرش دستباف استان قم هم تأثیر گذاشته است و باید دولت از تولیدکنندگان فرش دستباف حمایت کند تا در این شرایط بتوانند مواد اولیه برای تولید این فرش را تهیه کنند.
سید محمد کارگر اظهار داشت: من ۳۰ سال در زمینه تولید فرش دستباف فعالیت دارم. امسال سال پرفراز و نشیبی برای فرش دستباف ابریشم قم خواهد بود زیرا تهیه مواد اولیه برای ما تولیدکنندگانی که سالها در این زمینه فعالیت داریم سخت است.
به گفته او، افزایش مواد اولیه بر قیمت فرش دستباف باعث افزایش قیمت فرش شده و این عامل باعث شده نوساناتی در بازار داخلی ایجاد کند از مسئولان انتظار داریم در این شرایط از ما حمایت کنند.
رونق اشتغالزایی در استان
عضو اتحادیه فرش دستباف استان قم نیز گفت: فرش دستباف ابریشم استان قم با سابقه ۱۰۰ ساله و کیفیت بالای بافت و تنوع بینظیر آن در ابعاد و رنگ امروز در کشور بیرقیب است و قم امروز نخستین تولیدکننده فرش دستباف ابریشم در کشور به شمار میرود. رضا جانقربان افزود: این فرش در وضعیت صادرات خوبی قرار دارد و کشورهایی مانند حوزه خلیجفارس، آمریکا، کشورهای اروپایی و روسیه و همچنین کشورهای آفریقای جنوبی مهمترین بازارهای هدف فرش ابریشم قم به شمار میرود. او افزود: نوسانات ارز بیشترین تأثیر را بر تولید گذاشته و قیمت تمامشده مواد اولیه را افزایش داده است و این امر دستمزد بافندهها را افزایش داده است همچنین بازار داخلی را تحتالشعاع قرار داده و بازار داخلی را کاهش داده است. او اظهار داشت: انتظار داریم توجه بیشتری از سوی دولت به وضعیت فرش دستباف شود چرا حمایت دولت باعث رونق اشتغالزایی در استان خواهد شد.
عضو اتحادیه فرش دستباف استان قم در ادامه بیان کرد: در استان ۵۰۰ پروانه تولید دستباف صادرشده هرچند در این استان ظرفیت فعالیت ۴۰ هزار نفر قالیباف وجود دارد؛ در سایر استانها مانند آذربایجان شرقی و غربی و همچنین سیستان و بلوچستان، زنجان، اردبیل و لرستان و کردستان هم در زمینه فرش دستباف فعالیت داریم.
جانقربان افزود: همه قالیبافان استان بیمه هستند ولی چالش اصلی مشکل مواد اولیه است که باید با حمایت دولت حل شود.