با وجود آنکه ستاد ملی مقابله با بحران کرونا مجوز فعالیت مشاغل گروه دو که شامل سالنهای سینما میشود را اعلام کرده، اما برخی سینمادارها هنوز تمایلی به بازگشایی ندارند چون شرایط را با وجود ادامه اکران فیلمهای نورزوی اصلا مناسب نمیدانند. در واقع تعارض بین بازگشایی سینماها و دعوت از مردم برای صرف نظر کردن از رفتوآمدهای غیرضروری در کنار ترکیب ناامید کننده فیلمهایی که برای اکران نوروز انتخاب شده بودند، فعالیت سینماها را در وضعیت مبهمی قرار داده است.
هیچ خبری نیست!
در این باره سید جمال ساداتیان - مدیر سینما آستارا در تجریش تهران - که تازه از روز دوشنبه، 19 اردیبهشت سینمای خود را باز کرده درباره حضور مخاطبان در سینما میگوید: هیچ خبری نیست و کاملا مشخص است که چه وضعیتی داریم چون دو مشکل اساسی برای فعالیت سینماها وجود دارد؛ اول اینکه شرایط بحرانی کرونا هنوز برقرار است و دیگر اینکه فیلمهای در حال اکران قدرتمند نیستند.
او در پاسخ به اینکه آیا اگر تبلیغات خوب برای فیلمها و دایر بودن سینماها انجام شود میتوان شرایط را بهتر کرد؟ به ایسنا توضیح میدهد: باید دید چه تبلیغی انجام میشود ، چون باید یک چیز مورد پسند واقع شود که برای تبلیغ آن هم وقت گذاشت و هم پول خرج کرد. وقتی فیلمی مورد پسند نیست قطعاً تبلیغ کردن مشکل ایجاد میکند. خود فیلمسازان هم کاری برای تبلیغات فیلم های شان نمیکنند چرا که تهیهکنندهها با بحران اقتصادی عجیب و غریبی دست و پنجه نرم میکنند. در این شرایط بحرانی، حاکمیت باید حمایت کند و مثلا تلویزیون باید فضای تبلیغاتی و اطلاعرسانی را برای فعالیت سینماها و اکران فیلمها زیاد کند. شهرداری هم باید کمک کند ولی الان به نظرم وقتی ستاد کل کرونا اخطار میدهد که مردم بیرون نیایند، اما از آن طرف ما دعوت به حضور در سینما میکنیم سبب شده نوعی ناهمگونی به وجود آید.
وی ادامه داد: البته هر سازمانی تلاش می کند کار خود را انجام دهد ولی باید پرسید شهرداری در این روزهایی که سینما باز است چه تعهدی در جهت تبلیغ و اطلاعرسانی برای خود ایجاد میکند؟ این در حالی است که در دنیا شهرداریها بخش از بلیتهای سینمایی منطقه خود را به عنوان طرحهای منزلت یا برای ارائه به مدارس خریداری میکند ولی شهرداریهای ما در این زمینه چه کاری انجام دادهاند؟ واقعا جای سوال است که چطور در بخش پول گرفتن از مردم در دنیا سرآمد هستیم ولی چرا وقتی میخواهیم خدمات بدهیم با همه دنیا فرق داریم؟ همین بحث مالیات هنرمندان، چه خدماتی به آنها در ازای گرفتن مالیات داده میشود؟ در خارج از کشور اگر فردی مالیات میدهد وقتی یک سال دچار بحران اقتصادی میشود مالیاتش را برمیگردانند ولی در سینمای ایران، برای گرفتن مالیات پیشگام هستند و الان که سینماها این قدر دچار بحران شدهاند کدام حمایت ممکن را میتوان متصور بود؟!
بازگشایی سینماها اشتباه بود
همچنین سعید خانی که مدیریت پردیس سینمایی صبا را در خیابان کارگر جنوبی برعهده دارد و هنوز سالنهای این مجموعه را بازگشایی نکرده به ایسنا میگوید: واقعیت این است که نباید از بازگشایی سینماها خوشحال باشیم چون این سینما به خوراک احتیاج دارد و وقتی فیلم خوبی برای اکران وجود ندارد، باز کردن دوباره آن اشتباه است.
او افزود: امیدوارم در وزارت ارشاد و شورای صنفی نمایش تصمیمگیری درستی برای اکرام فیلمهای بهتر انجام شود. ما در عید امسال این فیلمها را تجربه کردیم و دیدیم که ترکیب فیلمها خوب نبود و البته ضمانت اجرایی هم برای حمایت وجود نداشت و مصوبهای که برای پرداخت درصدی از ضریب اشغال سالنها وعده داده شده بود پرداخت نشد. بنابراین با درنظرگیری تمام این موارد، مشخص است که شرایط برای بازگشایی سینماها مناسب نیست.
وی با بیان اینکه در این وضعیت متقاعد کردن صاحبان فیلمها برای اکران کار سختی است، ادامه داد: به نظرم تا پایان امسال خیلی نباید انتظار استقبال مخاطب را از سینماها داشته باشیم و اگر تضمینی باشد که سینماها دوباره بسته نشوند می توان امیدوار بود که برای رسیدن به شرایط مطلوب بین سالهای ۹۳ تا پیش از 98، پس از سپری شدن یک سال شرایط بهبود یابد و شاید بتوان پیشبینی کرد که از عید نوروز سال آینده اکران بهتری داشته باشیم.
خانی در پاسخ به اینکه آیا اگر تا یک ماه آینده باز هم همین پنج فیلم فعلی روی پرده باشند، سینماهای خود ر ا باز نمیکند؟ گفت: آنقدر هزینه باز کردن سینماها بالاست و نیز با بیثباتی که در روند کار پرسنل سینماها وجود دارد، ترجیح میدهم در صورت ادامه شرایط فعلی و براساس تجربه اکران نوروز سالنها را باز نکنم.
این بازگشایی با دفعات قبلی فرق دارد
در این باره محمدحسین فرحبخش هم که به عنوان تهیهکننده فیلم «تکخال» را روی پرده دارد در پاسخ به اینکه آیا همچنان به دنبال اکران فیلم خود است و وضعیت آن را با وجود بسته بودن بخشی از سالنها چطور میبیند؟ گفت: فعلاً قصد داریم فیلم را در سینماها اکران کنیم ولی سینمادارها هم در این اوضاع نگرانی به حقی دارند، چون دو بار فروش سینماها نزدیک به شرایطی بود که وضعیت بهتر شود، ولی هر دو بار با تعطیلی مواجه شدند و این بسته و باز شدنهای مداوم، سینماها را در شرایط بیثبات قرار داده است.
او اضافه کرد: فکر میکنم با توجه به اینکه کرونا (با انجام واکسیناسیون) رو به فروکش کردن میرود و در شرایط قرمز هم میتوان سینما را باز نگه داشت، این بازگشایی اخیر ممکن است فرق داشته باشد و شاید در چند ماه آینده وضعیت بهبود یابد.
فرحبخش درباره میزان تبلیغات فیلم خود هم گفت: صدا و سیما و شهرداری هیچ کدام تبلیغ نمیکنند. تلویزیون میگوید تبلیغ تیزر فیلمها در اولویت شان نیست و کلا خیلی حرفهای عجیب و غیر کارشناسی میگویند. جالب است که تلویزیون خبر تعطیلی سینما را اعلام میکند ولی بازگشایی آن را خیر. نمیدانم این چه عنادی است که برخی مدیران تلویزیون با سینما دارند و نمیدانم کی میخواهد تمام شود.
هیچ خبری نیست !
«واقعا جای سوال است که چطور در بخش پول گرفتن از مردم، در دنیا سرآمد هستیم ولی هنگام خدمات دادن با همه دنیا فرق داریم؟ آیا با این همه اصرار برای گرفتن مالیات از هنرمندان میتوان برای سینماهایی که این چنین دچار بحران شدهاند، حمایتی را متصور بود؟!»
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران