hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > عرضه بدون محدودیت شکر در بازار/ شکر مصرفی خانوار کیلویی ۸ هزار و ۷۰۰ تومان

عرضه بدون محدودیت شکر در بازار/ شکر مصرفی خانوار کیلویی ۸ هزار و ۷۰۰ تومان

قائم مقام وزیر صمت با بیان این که باید نرخ شکر در بخش صنف و صنعت جدا شود گفت: در بخش خانوار نرخ هشت هزار و ۷۰۰ تومان است و در حال حاضر اعمال می شود.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: منسجم‌ترین شبکه توزیع، فروشگاه‌های زنجیره‌ای است که بدون هیچ محدودیتی شکر در آنجا عرضه می‌شود.
محمدصادق مفتح با حضور در برنامه گفتگوی ویژ خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: منسجم‌ترین شبکه توزیع، فروشگاه‌های زنجیره‌ای است که بدون هیچ محدودیت شکر در آنجا عرضه می‌شود البته به این معنا نیست که در صنف توزیع نمی‌شود بلکه در صنف لبنیات و خوار و بار هم شکر توزیع می‌شود، ولی شبکه‌ای که تنظیم و تعادل بازار را انجام می‌دهد در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اعمال می‌شود.
وی افزود: شکر با قیمت 6 هزار و 300 تومان درب انبار به صورت فله می‌باشد که به خاطر کنترل بازار مقرر شده در بسته‌های یک کیلویی با قیمت 8 هزار و 700 تومان تحویل خانوار شود.
وی ادامه داد: قیمت صنف و صنعت شکر هم 11 هزار و 500 تومان است.
مفتح گفت: توزیع شکر بدون محدودیت انجام می‌شود.
وی افزود: یکی از اقلامی که در ایام عید و ماه مبارک رمضان پیک مصرف دارد شکر است و بر اساس گزارشات تا امروز مشکلی در توزیع نیست.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی تصریح کرد: در بازار شکر کمبود عرضه وجود ندارد و زمانی که شکر به واحد بسته بندی می‌رسد هزینه بسته بندی آن محاسبه می‌شود و قیمت دوم پیدا می‌کند.
دولت در بازار شکر نظارت داشته باشد ولی دخالت نکند
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: دولت اجازه دهد تاجر شکر را وارد کند و نظارت کند؛ بزرگترین و بهترین پلیس رقابت است و زمانی که رقابت باشد قیمت ها کاهش می یابد.
قاسمعلی حسنی افزود: نرخ های امروز بازار شکر 6 هزار و 650 تومان، هشت هزار و 700 تومان، 11 هزار و 500 تومان، 13 هزار و 500 تومان و 15 هزار تومان است که شکر با قیمت هشت هزار و 700 تومان در برخی فروشگاه ها نیست.
وی گفت: بنکداران حق انتخاب قیمت ندارند و در 42 سال گذشته تمام قیمت گذاری ها محکوم به شکست بوده است و هیچ وقت رعایت نشده و جوابگو نبوده است و همیشه مردم کالایی که با نرخ دولتی وارد شده را با نرخ آزاد مصرف کرده اند.
حسنی درباره نظام توزیع در فروشگاه های زنجیره ای هم گفت: برخی فروشگاه های زنجیره ای در این شرایط کرونایی تنها دو بسته شکر می دهند که باید توزیع به صورت گسترده تر انجام شود.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: در حال حاضر بنکداران شکر را با قیمت 11 هزار و 500 تومان خریداری می کنند که این قیمت هم برای تمام بنکداران میسر نمی شود و مجبورند با قیمت بالاتر تهیه کنند و الان با قیمت 13 هزار 500 تومان توسط بنکداران به فروش می رسد که با قیمت 15 تا 16 هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد.
وی گفت: تا 15 آبان پیک مصرف شکر وجود دارد و بر اساس فصل پیشرو آبمیوه فروشی ها و نوشیدنی ها و غیره به این شرایط اضافه می شوند.
حسنی افزود: مصرف کننده در حال حاضر شکر را با دلار 45 هزار تومان مصرف می کند چرا که هر تن شکر 384 دلار است که با دلار 23 هزار تومان قیمت شکر 7 هزار و 350 تومان می شود وقتی این قیمت به 16 هزار تومان می رسد یعنی با دلار 40 تا 45 هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در هزار و 100 شهر شکر زیر 15 هزار تومان در بخش آزاد به دست مصرف کننده نمی رسد.
وی ادامه داد: در بازار شکر گران فروشی و سود جویی اتفاق می افتد.
حسنی تصریح کرد: دولت باید کار را به کاردان بسپارد و اجازه دهد تاجر شکر را وارد کند و دولت نظارت کند؛ بزرگترین و بهترین پلیس رقابت است و زمانی که رقابت باشد قیمت ها پایین می آید.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در سه سال گذشته هفت بار قیمت ها تغییر پیدا کرده است و از دولت درخواست می کنیم نظارت داشته باشد ولی دخالت نکند
البته پیام های مخاطبین به برنامه حاکی از گلایه از وضع شکر در بازار بود.
 پیمان حصادی مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: در سال 99 در کشور مجموعاً یک میلیون و پانصد و هفتاد هزار تن شکر تولید شده است ولی در سال 98 تولید شکر به میزان نهصدو هشتاد هفت هزار تن بوده است.
وی با بیان اینکه با توجه به نیاز کشور، شکر وارد شده است ادامه داد: در سال 99 تقریباً یک میلیون و 117 هزار تن و در سال 98 یک میلیون و هشتصد هزار تن شکر وارد کشور شده است.
آقای حصادی افزود: مصرف سرانه شکر بر مبنای 27 کیلوگرم است که نیاز سالانه ما حدود دو میلیون و 250 هزار تن است و ماهانه هم 185 هزار تن نیاز کشور است.
تغییری در نرخ شکر انجام نمی شود
مفتح گفت: تغییری در نرخ شکر انجام نمی شود چون هیچکدام از عوامل تعیین کننده نرخ ، تغییر نکرده است و توزیع هم به شکل گسترده ادامه خواهد داشت و مشکلی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: پیک مصرف شکر در ایام عید و ماه رمضان است که عمده تولید کنندگان قبل از مام رمضان و ایام عید سهمیه را دریافت می کنند و شکر جزو کالاهایی است که در توزیع آن مشکلی وجود ندارد.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اضافه کرد: قیمت اعلام شده و پنج نرخ برای شکر صحیح نیست و محدودیتی در توزیع شکر وجود ندارد.
وی ادامه داد: مازاد شکر به ذخایر استراتژیک افزوده شده است و لزوماً جمع واردات و تولید داخلی، مصرف نیست بلکه بخشی از آن ذخایر استراتژیک کشور است که در همه کالاها اعمال می شود.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی افزود: میانگین مصرف شکر در کشور حدود یک میلیون و 700 هزار تن است.
وی تصریح کرد: باید نرخ شکر در بخش صنف و صنعت جدا شود ولی در بخش خانوار نرخ هشت هزار و 700 تومان است و در حال حاضر اعمال می شود.
مفتح اضافه کرد: شکر تولید داخل و وارداتی با نرخ بازرگانی دولتی توزیع می شود و بخش عمده تولید داخل به بازرگانی دولتی فروخته می شود.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: اگر کرایه حمل، هزینه های بانکی، خرده فروشی و عمده فروشی را در نظر بگیریم نرخ شکر اعلام شده صحیح است.
وی افزود: شکر با قیمت 6 هزار و 300 تومان به واحدهای بسته بندی می رسد که این واحدها با در نظر گرفتن هزینه مالی، بسته بندی و غیره به قیمت هشت هزارو 700 تومان به دست مصرف کننده می رسانند و شکر با قیمت 11 هزار و 500 تومان هم برای صنف و صنعت است.
مفتح ادامه داد: پنج نرخ برای شکر صحیح نیست بلکه مبنای آن متفاوت است.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در باره برنامه ریزی برای بازار شکر گفت: برنامه ریزی بر اساس روال سابق است البته در ابتدای فصل برداشت نیشکر و چغندر بهاره در خوزستان هستیم و در پایان تابستان چغندری ها به بازار می آیند و الان در فصل برداشت هستیم البته موجودی خوبی هم داریم با توجه به اینکه خریدهای خوبی هم انجام شده است و کمبود حدود یک تا یک و نیم میلیون تن از بازارهای خارجی خریداری شده که بخشی از آن ترخیص شده و بخش دیگر در حال ترخیص یا حمل به کشور است.
وی افزود: افق بازار شکر، روشن است و مشکلی در این بازار نخواهیم داشت.
مفتح ادامه داد: تغییری در نرخ شکر انجام نمی شود چون هیچکدام از عوامل تعیین کننده نرخ ، تغییر نکرده است و توزیع هم به شکل گسترده ادامه خواهد داشت و مشکلی وجود ندارد.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: واردات برای بخش خصوصی در حال انجام است که با ارز نیما می توانند وارد کنند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو