همه وعدهها در حد حرف است
یکی از باغداران تنکابنی با بیان اینکه همه وعدههای دادهشده برای امهال و استمهال وامها برای کشاورزان فقط در حد حرف بوده و بانکها بههیچوجه زیر بار این موضوع نمیروند، گفت: بانکها میگویند دولت برای این موضوع از گذشته به ما بدهکار بوده و باید تسویه کند.
عبدالرضا معلمی اضافه کرد: دولت برای همه محصولات برنامه و سیاستهای صادراتی دارد اما برای مرکبات هیچ راهکاری نداشته و باوجودی که قیمت تمام میوهها افزایشیافته اما قیمت مرکبات همچنان پایین مانده و بههیچعنوان صرفه اقتصادی ندارد.
معلمی با بیان اینکه زیرساخت صادرات برای محصول مرکبات در این منطقه بسیار ضعیف است، اظهار داشت: هرساله در شروع فصل برداشت مرکبات، باغدار بهجای آنکه خرسند باشد، چون مصیبتزدهای عزا میگیرد و این حال وی به دلیل نبود حمایت و نبود صرفه اقتصادی و به هدر رفتن زحمات یکساله و مفت از دست رفتن حاصل دسترنجش است.
او درباره بیمه محصولات کشاورزی نیز گفت: وضعیت بیمه مرکبات بسیار اسفبار بوده و بهجای آنکه بیمه محصولات در فصل پاییز انجام شود در آغازین روزهای بهار انجام میشود و هنگامیکه رویداد طبیعی رخ میدهد باغدار نمیتواند حق بیمه خود را دریافت کند زیرا موعد آن تمامشده است و به همین سبب باغداران تمایلی به بیمه کردن محصولات باغی ندارند و درواقع هزینه اضافی است که برای دور زدن کشاورزان به آنان تحمیل میشود.
محمد حمزهای باغدار غرب مازندرانی که تابستان محصول مرکبات و کیوی خود را به قیمت ناچیزی به دلال و واسطهها فروخته است گفت: دلالان هرساله از تابستان برای پیشخرید محصولات اقدام میکنند و به دلیل نبود بازار فروش و ترس از خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی مجبور به فروش با قیمت پایین هستیم.
او با بیان اینکه کشاورز زحمت میکشد اما سود نصیب دلالان و واسطهها میشود تصریح کرد: هرساله کشاورز بیم فروش محصول مرکبات را دارد و هنوز اقدام اساسی برای حل معضل فروش محصولات باغی نشده است.
شیوهنامه هنوز ابلاغ نشده است
رئیس جهاد کشاورزی تنکابن با بیان اینکه امهال و استمهال دوساله وامهای کشاورزان خسارتدیده در هیئت دولت مصوب شده است، افزود: اما شیوهنامه اجرای آن هنوز به بانکهای شهرستان ابلاغ نشده است.
ابراهیم کاویانی گفت: در همین رابطه از ریاست سازمان جهاد کشاورزی مازندران درخواست کردیم تا بخشی از اعتبارات مربوط به خسارات سالهای گذشته به ما داده شود تا به کشاورزان آسیبدیده واگذار کنیم که این اقدام بهزودی انجام میشود.
این مسئول درباره صادرات مرکبات و کیوی نیز بیان داشت: خوشبختانه در زمینه صادرات محصول کیوی نسبت به سالهای گذشته پیشرفت داشته و مشکلی نداریم و درباره صادرات مرکبات نیز در حال رایزنی هستیم.
رئیس جهاد کشاورزی تنکابن ادامه داد: ۴۵۹ میلیون تومان اعتبار از طریق اداره عشایری قرار است بین دامداران کوچرو توزیع شود.
او با بیان اینکه ۴۲۹ تن سبوس یارانهای بین دامداران آسیبدیده در سیل تنکابن توزیع شد، گفت: در همین زمینه ۵۰۰ پاکت سیمان هم برای ترمیم دامداریهای آسیبدیده بین آنان از محل حمایتهای سازمانی توزیع شد.
کاویانی ادامه داد: برای دامدارانی که مکان نگهداری دامهایشان تخریب شد، با منابع طبیعی مذاکره کردیم تا به آنان مکانی واگذار شود.
کشاورزی بلاتکلیف است
فرماندار ویژه تنکابن نیز دراینباره با بیان اینکه سیل اخیر سبب وارد شدن آسیب جدی و گسترده به کشاورزی منطقه شد، اظهار داشت: دامداری، گل و گیاه، زنبورعسل و باغات و ... از این آسیب در امان نماندند و باوجود پیگیریهای انجامشده تاکنون برای جبران خسارت ناشی از سیل در بخش کشاورزی یا اعطای وامهای بلاعوض و غیره هیچ تصمیمی گرفته نشده و این بخش راهبردی درواقع بلاتکلیف است. سید امیر حسینی جو با بیان اینکه حال عمومی بخش کشاورزی تنکابن به دلیل خسارتهای ناشی از برف سالهای گذشته و سیل اخیر اصلا خوب نیست، تصریح کرد: کشاورزی این منطقه نیازمند توجه ملی بوده و در همین باره دولت در سال ۹۵ حرکت جدی و جهادی را برای جبران خسارت کیوی، انجام داده و در قالب خرید تضمینی کیوی خسارتها پرداخت شد. فرماندار ویژه تنکابن با اشاره به پیگیریهای مقامات شهرستانی و استانی برای جبران خسارتهای کشاورزان پس از سیل اخیر، گفت: علیرغم بازدیدهای مدیران ملی و استانی تاکنون هیچ اقدامی نشده است. حسینی جو نحوه احیای زمینهای کشاورزی که در سیل اخیر بهطور صد در صد تخریب شدند، تعیین تکلیف جبران خسارت برای محصولاتی که در این رخداد طبیعی از بین رفتند و وضعیت پرداخت وامهای کشاورزانی که سررسیدشان فرار رسیده و به دلیل خسارتهای پیدرپی امکان بازپرداخت ندارند را از اولویتهای مهم شهرستان تنکابن دانست.