hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > پس از دریافت واکسن کرونا باید تست آنتی بادی بدهیم؟

پس از دریافت واکسن کرونا باید تست آنتی بادی بدهیم؟

افراد می‌توانند پس از دریافت واکسن کرونا تست آنتی بادی بدهند تا میزان تاثیرگذاری واکسن بر سیستم ایمنی بدن‌آنها مشخص شود.

پس از دریافت واکسن کرونا، مدتی طول می‌کشد تا آنتی بادی مورد نیاز در بدن تولید و فرد در برابر بیماری کووید -۱۹ ایمن شود. با این وجود افراد واکسینه شده همواره نگران این موضوع هستند که آیا واکسن به خوبی عمل کرده است یا خیر. ایجاد نسخه‌های جدید ویروس کرونا و جهش‌های ترسناک آن باعث شده است افراد بیش از پیش نگران ابتلاء به بیماری کرونا باشند.

آیا انجام دادن آزمایش آنتی بادی ضرورت دارد؟

انجام دادن آزمایش برای تشخیص بیماری کووید -۱۹، یکی از راه‌های اصلی مقابله با این همه‌گیری و پیشگیری از شیوع گسترده آن است. در حال حاضر افراد زیادی در سراسر دنیا آزمایش‌های آنتی بادی انجام می‌دهند تا متوجه شوند آیا به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند یا خیر. افرادی که واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، بیش از دیگران تمایل دارند آزمایش آنتی بادی را انجام دهند تا از میزان تأثیر واکسن کرونا بر سیستم ایمنی بدن خود مطلع شوند. پزشکان به گروه‌های آسیب پذیر در برابر بیماری کرونا و افراد مسن توصیه کرده‌اند که پس از دریافت واکسن کرونا، آزمایش آنتی بادی انجام دهند تا میزان عملکرد واکسن بر بدن آن‌ها مشخص شود.

پس از دریافت واکسن کرونا باید تست آنتی بادی بدهیم؟

هدف از انجام آزمایش آنتی بادی چیست؟

آنتی‌بادی‌ها نوعی پروتئین هستند که پس از آلوده شدن بدن به یک عامل بیماری‌زا یا بعد از دریافت واکسن، توسط سیستم ایمنی بدن تولید می‌شوند. این پروتئین‌ها به بدن افراد کمک می‌کنند تا به خوبی با عفونت‌ها مقابله کنند. در نتیجه از بدن افراد در برابر ابتلای مجدد به بیماری، محافظت می‌کنند. آزمایش آنتی بادی کرونا، عفونت قبلی بدن و ایمنی نسبی به ویروس را نشان می‌دهد، اما نمی‌تواند عفونت به وجود آمده به دلیل ویروس کرونا را تشخیص دهد، زیرا تولید آنتی بادی در بدن ممکن است بین یک تا سه هفته طول بکشد. احتمال دارد در این مدت حتی اگر بدن فرد به ویروس کرونا آلوده شده باشد، جواب تست آنتی بادی او منفی شود، زیرا هنوز آنتی بادی‌های ضد کرونا در بدن تولید نشده است.

چه مدت پس از دریافت واکسن کرونا آنتی بادی تولید می‌شود؟

بیشتر واکسن‌های کرونای تولید شده باید در دو دوز تزریق شوند تا بدن در برابر ویروس مورد نظر ایمن شود. این دو دوز با فاصله زمانی مشخصی تزریق می‌شود تا فرد حداکثر ایمنی لازم را به دست آورد. با وجود اینکه دو دوز واکسن کرونا باعث تولید آنتی بادی در بدن می‌شود، بدن افراد ۱۴ روز پس از دریافت دوز دوم واکسن کاملاً ایمن می‌شود. در صورتی که قبل از این دوره زمانی میزان آنتی بادی تولید شده در بدن افراد افزایش پیدا کند، به این معنا است که فرد تا حدودی در برابر بیماری ایمن شده است.

پس از دریافت واکسن کرونا باید تست آنتی بادی بدهیم؟

اگر آنتی بادی کافی در بدن تولید نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟

به نظر می‌رسد که آنتی بادی بین ۱۰ تا هزار واحد بین المللی می‌تواند از افراد در برابر بیماری محافظت کند. محققان معتقد هستند که تزریق واکسن می‌تواند میزان آنتی بادی بدن را به بالای ۳۰۰ واحد افزایش دهد، البته ایجاد ایمنی لازم در بدن فقط به افزایش عدد آنتی بادی بستگی ندارد. به عنوان مثال ممکن است افراد به خوبی در برابر بیماری مورد نظر ایمن شده باشند، اما مشکلات خاص موجود در بدن، مانع افزایش آنتی بادی شده باشد. این اتفاق معمولاً زمانی رخ می‌دهد که افراد با عفونت مقابله کرده‌اند. گاهی اوقات تولید آنتی بادی کم در بدن به دلیل عدم تطابق ژنتیکی و کروموزومی رخ می‌دهد؛ البته این موضوع بدان معنا نیست که واکسن کرونا برای این گروه از افراد مناسب نیست.

نتیجه آزمایش آنتی بادی میزان تأثیرگذاری واکسن کرونا را مشخص می‌کند؟

پس از دریافت واکسیناسیون، آزمایش آنتی بادی برای اندازه گیری پاسخ ایمنی بدن ایده خوبی به نظر می‌رسد، اما انجام دادن این کار ضرورت چندانی ندارد. البته ممکن است پزشکان به برخی افراد توصیه کنند که قبل و بعد از واکسیناسیون، آزمایش آنتی بادی را انجام دهند که در این صورت انجام دادن این آزمایش ضرورت دارد. به گفته متخصصان، آزمایش آنتی بادی همیشه میزان آنتی بادی تولید شده در بدن به دلیل دریافت واکسن را به صورت دقیق مشخص نمی‌کند. بنابراین متخصصان به افراد توصیه می‌کنند که بیش از حد به نتایج آزمایش‌های آنتی بادی اعتماد نکنند. افراد باید تا زمانی که دو دوز واکسن کرونا را دریافت می‌کنند، تمام اقدامات احتیاطی را برای پیشگیری از ابتلاء به کرونا را رعایت کنند تا آنتی بادی لازم در بدن آن‌ها تولید شود و در برابر بیماری کووید -۱۹ ایمن شوند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام