به گزارش خبرآنلاین، او همچنین به میزان مشارکت مردم در انتخابات خوشبین و معتقد است که انتخابات پیش رو با انتخابات ۹۸ قابل مقایسه نیست، زیرا انتخابات مجلس یک حرکت منطقهای است، اما انتخابات ریاست جمهوری حرکتی ملی است.
آقای سلیمینمین! به نظر شما در فاصله دو ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شور انتخاباتی به وجود آمده و شاهد افزایش مشارکت مردم در انتخابات خواهیم بود؟ به ویژه با توجه به تجربهای که کشور در جریان انتخابات ۹۸ و کاهش چشمگیر مشارکت داشت.
انتخابات پیش رو با انتخابات ۹۸ قابل مقایسه نیست. انتخابات مجلس بیشتر یک حرکت منطقهای است، اما انتخابات ریاست جمهوری یک حرکت ملی است؛ بنابراین نمیشود این دو را مقایسه کرد. من فکر میکنم در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری به دلیل حساسیتی که همه گروههای سیاسی دارند قادر خواهند بود که نیروهای اجتماعی خود را به میدان آورند.
به بیان دقیق تر مقایسه انتخابات ریاست جمهوری با انتخابت مجلس خیلی دقیق و درست نیست، در انتخابات ریاست جمهوری یک تمرکزی وجود دارد ضمن اینکه بحث جایگاه بسیار بالاتری است و این دومین جایگاه بالا در کشور است، پس طبیعتا اقبال گروهها و جریانات سیاسی نسبت به این موضوع زیاد است. ضمن اینکه مسائل خاصی هم وجود دارد که انتخابات به سرنوشت بسیاری از افراد و جریانات گره خورده است یعنی اگر در این انتخابات نتوانند حرکت موفقیت آمیزی را انجام دهند، لطماتی خواهند خورد که جبران ناپذیر است.
برای همین انگیزهها در جریانات سیاسی بسیار پر رنگ است و از همین رو من معتقدم آنها قادر خواهند بود تا حد زیادی پایگاه اجتماعی خودشان را در ارتباط با انتخابات فعال کنند که فعال هم خواهد شد، از سویی علت اینکه این تعداد فراوان برای اولین بار به سوی ثبت نام در انتخابات سوق پیدا کردند که تاکنون حدود ۵۰ نفر از چهرههای جریانات سیاسی برای ثبت نام اعلام آمادگی کرده اند معنی خاصی دارد و ما مشارکت بالایی را خواهیم دید.
یعنی فکر میکنید تحرکات سیاسی جناحها اکنون مطلوب است و شور انتخاباتی نزدیک به انتخابات بیشتر هم میشود؟
قطعا. چراکه سرمایه گذاری جریانهای سیاسی هنوز به جامعه نکشیده و اگر به جامعه برسد شرایط خیلی فرق میکند.
در سالهای گذشته همیشه اینطور بوده که دقیقه ۹۰ و در هفتهها یا روزهای پایانی منتهی به انتخابات نظر مردم نسبت به کاندیداها تغییر میکرده، فکر میکنید این دوره هم ما شاهد چنین اتفاقی باشیم؟
ممکن است، بستگی به پدیدهها دارد. ما اکنون بعضی از افراد را داریم که میتوانند در این انتخابات پدیده باشند که روند رشدشان هم بسیار مثبت بوده است بنابراین این پدیدهها میتوانند شرایط را به گونهای رقم بزنند و متفاوت از آنچه که ما ارزیابی کردیم یا پیش بینی کردیم پیش ببرند.
شما قبلا گفته بودید اقتصاد و معیشت برای مردم مهم است و اگر آقای قالیباف هم نیازشان را برطرف کند به او رای میدهند. نظرتان درباره این دوره از انتخابات چیست؟ فکر میکنید اقتصاد همچنان حرف اول را میزند؟
خود اقتصاد خیر. من فکر میکنم امروز گفتمان کارآمدی اهمیت فوق العادهای دارد، یعنی کسی بتواند کارآمدی را در کشور در مورد مدیریت اقتصادی تقویت کند. اگر چنین امری شکل بگیرد علی القاعده حوزه اقتصاد را هم متاثر از خودش خواهد کرد لذا کارآمدی در مدیریت بسیار حائز اهمیت است و من فکر میکنم این امر در حوزههای مختلف مثل حوزه مسائل فرهنگی و سیاسی یک تحولی ایجاد کند.
یا این تفاسیر نظرتان درباره احتمال کاندیداتوری آقای قالیباف چیست؟
من فکر میکنم اگر اجماع صورت گیرد قطعا ایشان خواهند آمد و حتما پاسخ مثبت به این اجماع میدهند. اگر اجماع اصولگرایان حول ایشان باشد قطعا وارد میدان میشود و اگر حول یک شخصیت دیگری این اجماع باشد او هم باید در این زمینه وارد میدان شود و همراهی کند.
همانطور که گفتید این روزها بیش از ۵۰ نفر برای حضور در انتخابات اعلام کاندیداتوری کردند که بسیاری از آنها از جناح اصولگرایی هستند. دلیل آن چیست؟ آیا احساس تکلیف است یا نشان از اختلاف نظر در جریان اصولگرایی است؟
من فکر میکنم تعداد کاندیداها در دو جناح برابر هستند، یعنی جریان اصلاح طلب هم کاندیدای زیادی دارد و این گونه نیست.
به نظر شما اصولگرایان به اجماع میرسند؟ شرایط در فاصله باقی مانده به انتخابات در این جناح چطور است؟
فکر میکنم به اجماع خواهند رسید.
به نظر شما چهرههایی مثل آقای رئیسی و آقای قالیباف اگر اجماع اصولگرایان را داشته باشند باید در انتخابات حضور پیدا کنند؟
بله حتما.