فرهاد سرخوش با تشریح آخرین وضعیت دریاچه ارومیه اظهار داشت: با خشک شدن این دریاچه حدود پانزده میلیون نفر از ساکنان پیرامون آن به دلیل تبعات خسارتبار آن در آب و هوا و کشاورزی مجبور به جابهجایی میشوند چراکه مشکلات زیستمحیطی اجازه زندگی در این مناطق را نمیدهد.
او با بیان اینکه هماکنون تراز دریاچه ارومیه 27/1270 است گفت: این تراز نشاندهنده کاهش حجم آب نسبت به سال گذشته بوده و وسعت دریاچه 1722 کیلومترمربع و حجم آب آن یک میلیارد و پنجاه میلیون رسیده است.
سرخوش افزود: دریاچه ارومیه از بیست سال پیش تاکنون هرسال 40 سانتیمتر افت تراز داشته که تا سال 93 هشت متر از تراز آن پایین آمده که همین امر سبب کاهش وسعت دریاچه به ششصد کیلومتر و حجم آن به 500 میلیون مترمکعب شد.
او تأکید کرد: پس از راهاندازی ستاد احیا دریاچه ارومیه پروژهها از سال 94 اجرایی شد، از جمله پروژه لایروبی تمام رودخانههای منتهی به دریاچه و اتصال رودخانههای زرینه رود، سیمینه رود، رودخانه مهاباد و گدار نقده به طول بیستوپنج کیلومتر در داخل دریاچه آبهای روان را به پیکره اصلی منتقل کند.
سرخوش در رابطه با ریزگرد های نمکی نیز اظهار کرد: برای مهار کردن ریزگردهای نمکی تاکنون شصت میلیارد تومان در کل حوضه آبریز هزینه شده و تقریبا هفتاد درصد این ریزگردها با کاشت درختچههای شورگز، گیاهان رونده قره داغ، قرق کردن مناطق مطالعه شده و مالچ پاشی تثبیتشده است.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: در سال 97 میزان اعتبار تعلقگرفته به آذربایجان غربی به جز پروژههای ملی دو هزار و 226 میلیارد تومان ابلاغشده ولی فعلاً درصد تخصیص ابلاغ نشده است.
سرخوش افزود: نجات دریاچه ارومیه از این بحران زیستمحیطی منوط به اجرای پروژههای مذکور و پرداخت بهموقع اعتبارات توسط دولت است.