محمد اکرمی رئیس انجمن ژنتیک پزشکی کشور صبح امروز در نشست خبری انجمنهای مردمی مرتبط با بیماریهای ژنتیکی، اظهار کرد: در سال ۷۵رهبری اجازه دادند که جنین عقب افتاده سقط شود، اما برخیها این موضوع را مطرح کردند که سقط حرام است. از سال ۸۴ که چندین سال از تصویب قانون سقط درمانی گذشته است، اما هنوز نظر رهبری در خصوص سقط درمانی تغییر پیدا نکرده است.
او ادامه داد: رهبری فرمودند که تعالی جمعیت باید شکل بگیرد و این به معنای سلامت نوزاد متولد شده است.
اکرمی بیان کرد: در سال گذشته ۸ هزار سقط جنین در کشور صورت گرفته که حدود ۸۰ درصد از این سقطها مورد تایید بوده است.
او تاکید کرد: ما باید به کیفیت جمعیت فکر کنیم و گفته میشود که قانون سقط درمانی ویژه جنینهای عقب افتاده باید انجام شود. اگر قانون حذف غربالگری اجباری که به تصویب مجلس رسیده و در شورای نگهبان بررسی شود باعث تولد ۹ هزار فرزند معلول خواهد شد.
قانون حذف اجباری غربالگری در حمایت از خانواده نیست
در ادامه مراسم رامک حیدری مدیر عامل انجمن حمایت از مبتلایان دیستروفی، گفت: قانون حذف اجباری غربالگری جنین در حمایت از خانواده و جمعیت نبوده و این قانون مجلس بدون در نظر گرفتن نظر کارشناسان وزارت بهداشت در مجلس طرح و به شورای نگهبان ارسال شده است.
او ادامه داد: موضوع سقط درمانی در قانون سال ۸۴ به تصویب مجلس رسیده است و پس از سوال از رهبری و مراجع تقلید در ۴ ماه و ده روز بعد از شناسایی وجود بیماری ژنتیکی در جنین میتوان اقدام به سقط درمانی کرد.
پوران دخت بنیادی رئیس کانون سندروم دان گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد از مادران جوان زبر ۳۰ سال دارای فرزند مبتلا به سندروم داون میشود. امروزه به ازای هر ۷۰۰ تولد زنده یک نوزاد مبتلا به بیماری سندروم داون متولد میشود.
حذف غربالگری باعث تولد ۹ هزار فرزند معلول خواهد شد
اکرمی گفت: تصویب قانون حذف غربالگری اجباری جنین باعث تولد ۹ هزار فرزند معلول خواهد شد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران