پراکندگی جغرافیایی مبتلایان به گونه انگلیسی این ویروس نشان میدهد که این کرونای جهش یافته، سریعتر از گونههای قبلی سرایت میکند و مردم باید بیش از پیش نسبت به حفظ سلامتی خود با رعایت کامل پروتکلها پایبند باشند.
در شرایطی که هنوز بسیاری از مردم نگران خطرات ویروس جدید انگلیسی هستند، در روز پنجشنبه 30 بهمنماه مسئولان آزمایشگاه "ویتا" کشور فنلاند از کشف نسل جدید ویروس کرونا که تشخیص آن با آزمایش پی سی آر هم دشوار است خبر دادند.
در مطلب منتشر شده از سوی مسئولان این آزمایشگاه آمده است؛ این نسل جدید کرونای ناشناخته، پیشتر با همکاری موسسۀ بیوتکنولوژی دانشگاه هلسینکی و در نمونههایی کشف شده است که در جنوب فنلاند گرفته شده بود.
در این اطلاعیه آمده است: تشخیص کرونای جهش یافته که "Fin_796H" نامیده شده است، با آزمایش پیسی آر (PCR) که در سازمان جهانی بهداشت معتبر است، بسیار دشوار میباشد.
گفته شده است، ویروس فنلاندی خصوصیّات جهش یافته ویروس کرونای انگلیسی و آفریقایی جنوبی را نیز داراست و در مسائل مطرح شده از سوی مسئولان آزمایشگاه یاد شده مشخص نگردیده که آیا واکسنهای موجود برای مهار این نوع جدید کرونا موثر خواهد بود یا خیر.
در هرمزگان کرونایی انگلیسی ثبت نشده است
رئیس روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، وجود بیماران مبتلا به ویروس کرونای انگلیسی در این استان را تکذیب کرده است.
فاطمه نوروزیان در پاسخ به اینکه شایعاتی مبنی بر وجود بیماران مبتلا به کرونای انگلیسی در استان مشاهده شده است، افزود: رئیس و سایر معاونان و مسئولان علوم پزشکی استان هیچ مصاحبه و خبری در این باره نداشتهاند و موارد نقل شده در فضای مجازی نادرست است.
وی تصریح کرد: این دانشگاه از طریق پلیس فتا شناسایی منتشر کنندگان این شایعه و برخورد قضایی و حقوقى با آنان را آغاز کرده است.
شایان ذکر است ظرف چند روز گذشته شایعه ابتلای دو جوان به کرونای انگلیسی و بستری شدن آنان با وضعیت حاد در بیمارستانهای هرمزگان در برخی گروههای خبری واتساپی و فضای مجازی استان منتشر شده بود.
جدای از اینکه کرونای جهش یافته به استان هرمزگان رسیده است یا خیر، همه مردم باید از این واقعیت که تاکنون بیش از 110 میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند آگاه باشند و بدانند در طول یک سال و اندی که از شیوع کرونای چینی گذشته است، افزون بر دو میلیون و 430 هزار نفر جان خود را به خاطر ابتلا به کرونا در نقاط مختلف جهان از دست دادهاند.
یکی از تفاوتهای گونه انگلیسی کرونا، سرایت سریعتر آن نسبت به گونههای قبلی است و بیشتر هم در نوجوانان و جوانان دیده شده است البته این بدان معنا نیست که افراد در ردههای سنی دیگر اعم از زن و مرد را مبتلا نمیکند.
در چنین شرایط سختی که هر از گاهی شاهد انتشار خبری در زمینه شیوع نوع جدیدی از کرونا در نقاط مختلف جهان هستیم، تنها راه مقابله با این بلاها، رعایت کامل بهداشت است که در دین اسلام هم به صراحت در مورد اهمیت نظافت و بهداشت تاکید شده است.
با نزدیک شدن به ایام تعطیلات پایان سال، بسیاری از کسبه به ویژه در نقاطی همانند قشم و کیش، چشم انتظار ورود مردم از نقاط مختلف کشور هستند تا با فروش کالاهای خود، بخشی از هزینههای سنگین زندگی و اجاره محل کسب خود را تأمینکننده.
تنها راه استفاده از تعطیلات نوروزی و تعطیلات مناسبتی در ماههای مختلف سال در دوران کرونایی، پایبندی تمام مردم به رعایت دقیق و کامل پروتکلهای بهداشتی است و مسئولان هم باید در کنار احترام به مردم با اعمال محدودیتهای قابل قبول، شرایطی را فراهم کنند که مردم و صنوف مختلف در روزهای باقیمانده تا سال جدید بتوانند با سفر به جزایر قشم و کیش، نسبت به خرید نیازهای خود اقدام کنند.
زدن ماسک مهمترین بند پروتکلهای بهداشتی ستاد کرونای کشور در کنار دیگر مسائل مطرح شده است به طوری که با زدن دو ماسک میتوانیم مصونیت خودمان را در برابر خطر ویروس کرونا در حد بسیار بالایی ارتقا دهیم.
مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند
رئیس روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین از مردم خواسته است در رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار دقیق باشند و بدانند تا زمان استفاده از واکسن کرونا که متاسفانه هر روز نوع جدیدی از آن کشف میشود، بهترین گزینه مقابله با این ویروسها، احترام گذاشتن به سلامت یکدیگر با رعایت شیوهنامههای بهداشتی است.
نوروزیان اظهار امیدواری کرد که با احترام به قوانین ستاد کرونا بتوانیم با اعمال کمترین محدودیتها، شاهد برقراری زندگی در شرایط جدید و انجام فعالیتهای مختلف اجتماعی باشیم.
امیدواریم همه مردم با استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، شستن مداوم دستها و صورت با آب و صابون، خودداری از سفرهای غیرضروری و همچنین شرکت نکردن در اجتماعات همانند مراسمهای عروسی، مهمانیهای دورهمی و حتی عزای عزیزان و دوستان به ارتقای سلامت اجتماعی کمک کنند.
به طور حتم با رعایت این راهکارهای نه چندان سخت، میتوانیم با کمرنگ کردن رنگ کرونایی کشورمان، به برقراری همه فعالیتهای کسب و کاری در جای جای ایران عزیز کمک کنیم و با این روش شاهد کاهش شدید مبتلایان به کرونا اعم از چینی، آفریقایی، انگلیسی، فنلاندی و هر ویروس دیگر با ملیت دیگری باشیم.
کدام کرونا خطرناکتر است؛ آسیایی یا اروپایی
با تایید وزارت بهداست و درمان کشورمان در مورد مشاهده نمونههایی از ویروس جهش یافته کرونای اروپایی (انگلیسی) اینک این سوال در میان مردم مطرح است که کرونای چینی (آسیایی) یا نوع انگلیسی این ویروس، خطرناکتر است.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران