ایرج حریرچی، در برنامه تلویزیونی نگاه یک، گفت: با توجه به ایام پیش رو که مصادف شده با ایام مبارک ماههای رجب و شعبان و جشنهای مردمی در ماههای پیش رو، از سوی دیگر طبق آمارهای هواشناسی، امسال با بهمن و اسفند ماه سردتری نسبت به ۵۰ سال اخیر روبرو خواهیم بود زیرا گزارش شده که از سه شنبه این هفته توده هوای سردی وارد کشور میشود به دنبال آن مردم به خانههای با تهویه کمتر و پنجرههای بستهتری پناه میبرند. از سوی دیگر نوروز در راه است و سفرهای مردمی در پیش خواهد بود پس از آن هم انتخابات ریاست جمهوری در راه است که همه این موارد از زاویه نگاه ابتلاء و درگیری با کرونا سبب نگرانی بیشتر ما میشود.
وی با بیان اینکه در عرض چند روز شهرهای آبی خوزستان به قرمز تبدیل شده اند، افزود: در برخی شهرهای استان خوزستان، رعایت دستورالعملهای بهداشتی به زیر ۱۰ درصد و برخی به صفر رسیده، برپایی مراسمهای جشن و عزا در پایان هر هفته به نگرانیهای ما میافزاید ضمن اینکه با ویروس خطرناکتری روبرو هستیم که با جهش یافتگی خود میتواند آثار مخربتری داشته باشد.
حریرچی تصریح کرد: با ویروس خطرناکتری روبرو هستیم ویروسی که ظرف چند روز رشد پیدا میکند و میتواند استانی مانند خوزستان را با تغییر رنگ ناگهانی، ظرف چند روز به اوج برساند.
وی در خصوص شائبه وجود کرونا در کشور قبل از اعلام بهمن ۹۸، افزود: اصل و مبنای گفتههای رسانههای فارسی زبان ساکن لندن و برخی نقاط دیگر این است که هرچه مسئولین ایرانی میگویند را سریعاً انکار کنند و خلافش حرف بزنند، در مورد تاریخ رؤیت و شناسایی ویروس کرونا در کشورمان هم باید گفت، بله وقتی ما ۳۰ بهمن اولین مورد را پیدا میکنیم بی شک این ویروس همان روز نیامده که ما هم آن را همان روز دیده باشیم و اطلاع دهیم. احتمالاً این ویروس به فاصله چند روز تا دو هفتهای در کشور بوده است.
حریرچی گفت: نقطه صداقت ما اینجاست که وقتی متوجه این ویروس میشویم بدون توجه به مناسبتهای پیش رو اعم از انتخابات و دیگر مناسبتها اقدام به اطلاع رسانی وجود ویروس کرونا به عمل آید. ما اگر میخواستیم وجود این ویروس را اعلام نکنیم که میگذاشتیم یک روز بعد از انتخابات اطلاع رسانی میکردیم.
وی با بیان اینکه لزومی ندارد برای برخی افراد قسم حضرت عباس (ع) بخوریم، افزود: همین حالا هم در خصوص اعلام وجود ویروس انگلیسی در کشور بی شک مورد هجمه قرار خواهیم گرفت زیرا مردم در فکر سپری کردن نوروز و ایام تعطیل بی دردسر بودند اما با اعلام خبر شناسایی و پیدا شدن ویروس انگلیسی در کشور، دوباره نگرانیها افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون کل وزارت بهداشت در خصوص اثرگذاری طرح شهید سلیمانی، گفت: این طرح به شناسایی افراد مبتلا با انجام تستهای بیشتر میپردازد در حال حاضر روزانه حدود ۷۰ الی ۸۰ هزار تست صورت میپذیرد البته ظرفیت تست ما روزانه بیش از ۱۵۰ هزار است اما این تستها زمانی انجام میشود که احتمال تماس افراد با فرد بیمار داده شود از نظر ما و معیار جهانی، هر فردی که با فرد بیمار در فاصله کمتر از ۲ متر و در بازه زمانی بیشتر از ۱۵ دقیقه ارتباط داشته باشد مشمول تماس نزدیک میشود و باید تحت تست قرار گیرد حال اگر تست آن فرد مثبت شد که بیمار تلقی میشود و اگر منفی شد باید تحت قرنطینه قرار گیرد.
وی در خصوص صحت و ضریب خطای تستهای کرونا، اظهار داشت: در حال حاضر دو گونه تست پی سی آر و تست سریع وجود دارد که در همه دنیا، ضریب صحت تست پی سی آر ۶۰ الی ۷۰ درصد است این در حالی است که ممکن است ما بدانیم فرد دچار بیماری شده اما تست فقط ۷۰ درصد تشخیص میدهد.
حریرچی در مورد علائم بیماری کرونا در افراد، گفت: نباید فقط به علائمی همچون قطع حس بویایی، بدن درد، سردرد، سینه درد و سرفه و عطسه و…، کفایت کرد زیرا در برخی افراد مانند کودکان و جوانان علائمی ظاهر نمیشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به استفاده از ماسک و دستکش و مواد ضد عفونی کننده، آمار آنفلوانزا در کشور به صفر رسیده اما کسانی که با علائم گفته شده مواجه شدند به مراکز بهداشت و یا مطبها مراجعه نمایند و پس از آن حتماً به گفته پزشکان عمل نمایند عمده علائم بیماری کرونا را میتوان بدن درد، سرفه، سردرد، از بین رفتن حس بویایی و چشایی و برخی علائم نادر دیگر عنوان کرد.
نگرانی های بیشتری از کرونا در راه است/ضریب اطمینان تست ها
معاون کل وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که نگرانی های بیشتری از کرونا در راه است، نسبت به روزهای پیش رو و احتمال خیز چهارم بیماری هشدار داد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران