رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان ۲۰۱۸ در بوداپست به پایان رسید و تیم ملی کشتی آزاد کشورمان با 3 مدال برنز و قرار گرفتن در جایگاه ششمی و تیم ملی کشتی فرنگی هم تنها با کسب یک مدال برنز و حضور در جایگاه یازدهمی، ناکام بزرگ این مسابقات لقب گرفت. نمایش ضعیف آزاد و فرنگی کاران در مسابقات جهانی با انتقاد مسئولان ورزش و کارشناسان این رشته همراه بود. انتقادات زیاد از کشتی باعث شد تا رسول خادم، سرمربی کشتی آزاد و رئیس فدراسیون از بوداپست به ریاست جمهوری نامه بنویسد و در این نامه در مورد مشکلات معیشتی کشتیگیران توضیحاتی ارائه کند. در نامه خادم تأکید شده بود که تیمهای کشتی ایران به دلیل مشکلات ارزی در جدال نابرابر با رقبای تا دندان مسلح خود قرار گرفتند و این موضوع را عامل ناکامی کشتی در بوداپست دانست. پرویز هادی و مصطفی حسین خانی دلایل خادم برای کسب نمایش ضعیف تیم ملی در این آوردگاه را تأیید کردند. ماحصل گفتوگوی خبرنگار «ایران» با این دو آزادکار در ادامه میآید.
هادی: با تفنگ بدون فشنگ به جنگ تانک رفتیم
پرویز هادی، آزادکار با تجربه کشورمان صحبتهایش را این گونه شروع کرد: «سطح مسابقات بسیار بالا بود. در همه اوزان کشتیگیران عنواندار در مبارزات ابتدایی به مصاف هم رفتند و این موضوع غیرطبیعی بود. من باید طلا میگرفتم اما با یک اشتباه از حریف گرجی شکست خوردم.»
آزادکار وزن ۱۲۵ کیلوگرم تیم ملی افزود: «متأسفانه برخیها از روی غرضورزی انتقاد میکنند. با وجود کم لطفیهای مسئولان ورزش، اردوهای ما منظم برگزار شد و در بهترین شرایط بدنی به مسابقات اعزام شدیم. در اردوها 5 ماه تمام روی 30 ثانیه پایانی، دفاع رو به جلو را تمرین کردیم. متأسفانه چندین تورنمنت ما لغو شد و به یک باره وارد مسابقات جهانی شدیم. تا پای پرواز ارز نگرفته بودیم و در نهایت با ارز آزاد راهی مسابقات شدیم.» او پاسخ انتقاد محمدرضا داورزنی، مشاور وزیر ورزش را این گونه داد: «آقای داورزنی در مورد والیبال صحبت کند که مدتی ریاست آن فدراسیون را برعهده داشته. ما از مردم عذرخواهی میکنیم، مردمی که عاشق کشتی هستند اما از مسئولان عذرخواهی نمیکنیم چرا که آنها کاری برای کشتی انجام ندادند.»
دارنده مدال طلای بازیهای آسیایی جاکارتا 2018 افزود: «ورزش جزو اولویتهای ارز دولتی نیست در حالی که ورزشکاران میتوانند مایه غرور و سرافرازی کشور شوند. رسول خادم با تمام وجود برای کشتی وقت میگذارد و کار میکند.»
این آزادکار برای اثبات تفاوت شرایط ایران با رقبا، تیم ملی امریکا را مثال زد: «امریکاییها با یک لشکر آمده بودند، هر کدام از کشتیگیران 2 حریف تمرینی داشتند و 2 مربی بالای سرشان بود. در واقع آنها با تانک و هلیکوپتر آمده بودند و ما با تفنگ بدون فشنگ در مقابل آنها قرار گرفتیم.»
او بیان داشت: «به نظرم بهتر است رئیس جمهوری شخصاً به موضوع کشتی رسیدگی کند همان گونه که پوتین به کشتی روسیه رسیدگی میکند یا الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان در تمرینات تیمهای ملی کشتی حضور مییابد و به این رشته توجه ویژهای دارد. کشتی رشتهای مدالآور است و به این دلیل برایشان اهمیت دارد.» این آزادکار 31 ساله تیم ملی با اشاره به این موضوع که تازه راهش را پیدا کرده است، بیان کرد: «شاید 2 المپیک دیگر باشم و کشتی بگیرم.»
حسینخانی: چطور توقع قهرمانی از این تیم داشتند!
مصطفی حسین خانی، دیگر کشتیگیر باسابقه کشورمان درخصوص رقابتهای جهانی گفت: «رقابتهای بسیار سخت و سنگینی را پشت سر گذاشتیم. حقیقتاً تیم ملی در این دوره از رقابتها با بدشانسی هم مواجه شد و نتوانست یک نماینده در فینال داشته باشد. امیدوارم مسئولان ورزش به نامه خادم توجه کنند.» او امکانات و تدارکات را در سطح رقابت با حریفان نمیداند: «زمانی که میخواهیم به جنگ برویم، باید مسلح باشیم و به سلاحهای جدید تجهیز شویم. نمیتوان با شمشیر با توپ و تانک جنگید. چگونه میتوانیم با چاقوی ضامندار با حریفان قدرتمند و کاملاً مسلح بجنگیم؟ قطعاً با این امکانات محدود در جنگ شکست خواهیم خورد همان گونه که تیم ملی در این مسابقات پیروز نشد. مشکل خادم این است که ابزاری برای قهرمانی ندارد. امریکا در این رقابتها با بیش از 60 نفر همراه حاضر شد که در بین اینها آنالیزور، ماساژور، حریف تمرینی و... حضور داشتند در حالی که ما از این امکانات محروم هستیم.» حسین خانی نظر برخی از کارشناسان مبنی بر ضعف جسمانی کشتیگیران در بوداپست را قبول ندارد: «کدام یک از کشتیگیران ما آمادگی جسمانی نداشتند؟ ما در کدامیک از کشتیها کم آوردیم و نتوانستیم در دقایق پایانی کشتیمان را ادامه دهیم؟ بروید کشتی من و جردن باروز را ببینید، باروز در دقایق پایانی کم آورده بود و از جای خود بلند نمیشد. نمیدانم این کارشناسان چگونه کارشناسی میکنند؟ هر کسی خود را کارشناس کشتی میداند در حالی که چیزی از کشتی نمیداند.»
او تا ثانیههای پایانی با نتیجه ۳ بر ۳ و با توجه به دریافت امتیاز آخر برابر جردن باروز پیروز میدان بود اما در لحظات پایانی شکست خورد. این آزادکار کشورمان درخصوص دلیل باختش گفت: «کشتی است و نمیتوان ثانیه به ثانیه آن را پیشبینی کرد. جردن باروز قهرمان جهان است و تیم امریکا تیم قدرتمندی است.» این آزادکار 29 ساله کشورمان گفت: «باخت کشتی آزاد ربطی به نحوه تمریناتمان نداشت. مگر کسی برای ما هزار تومان هزینه کرده که توقع قهرمانی از این تیم داشته باشد! متأسفانه مسئولان ورزش هیچ کاری برای کشتی نمیکنند! اما کشتی با همه ناملایمتیها نتیجه میگیرد. به دلیل این نتیجه از مردمی که عاشق کشتی هستند و این رشته را پیگیری میکنند، عذرخواهی میکنیم.»
علیاری: از کشتیگیران دلگیر نباشید
مهدی علیاری، دارنده مدال برنز کشتی فرنگی رقابتهای جهانی مجارستان، به سایت فدراسیون کشتی گفت: «در چند سال گذشته شرایط سختی را تحمل کردم، نمیخواهم خیلی از صحبتها را مطرح کنم و از آن میگذرم. کشتیگیران ما با توجه به شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی غیرت کردند. ما سربازان این وطنیم و داریم میجنگیم بدون اینکه کوچکترین حرفی بزنیم. رئیس فدراسیون کشتی سپر بلا شده است و هر حرفی هست، به او میزنند.» تنها مدالآور کشتی فرنگی ایران در رقابتهای جهانی افزود: «از مردم عزیزمان میخواهم که از کشتیگیران دلگیر نباشند. آنها واقعاً تلاش خود را کردند و هیچکس کم فروشی نکرد. امیدوارم مدیران کشورمان و آنها که دستاندرکار هستند و میتوانند حمایت کنند، از کشتی و سایر رشتههای ورزشی حمایت کنند. ما در ورزش میتوانیم خودی در جهان نشان دهیم.»
فقط از مردم عذرخواهی میکنیم
رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان ۲۰۱۸ در بوداپست به پایان رسید و تیم ملی کشتی آزاد کشورمان با 3 مدال برنز و قرار گرفتن در جایگاه ششمی و تیم ملی کشتی فرنگی هم تنها با کسب یک مدال برنز و حضور در جایگاه یازدهمی، ناکام بزرگ این مسابقات لقب گرفت. نمایش ضعیف آزاد و فرنگی کاران در مسابقات جهانی با انتقاد مسئولان ورزش و کارشناسان این رشته همراه بود.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران