وی با اشاره به کاهش قیمت دلار و همچنین اعمال کنترلهای شدید در مرزبانیهای کشور، افزود: با این شرایط قاچاق دام نمیتواند به شکل گسترده باشد و حتی اگر وجود داشته باشد، بسیار محدود است.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به وضعیت تولید گوشت قرمز و انباشت دام در کشور، گفت: به نظر میرسد عدهای با اهداف خاص به دنبال برهم زدن آرامش بازار و سوءاستفاده از این موقعیت هستند تا بستر واردات را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه عمده دامداران کشور ناله میکنند که دام روی دست شأن مانده است، افزود: وقتی دامدار میخواهد گوشت تولیدی خود را بفروشد خریدار وجود ندارد و همه میگویند که بازار اشباع است. از طرف دیگر بخاطر شیوع کرونا مصرف گوشت قرمز حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و شرکت پشتیبانی امور دام نیز اقدام به خرید توافقی از دامداران کرده و هر کیلوگرم گوشت گوساله نر چند تکه شده را به قیمت ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری میکند.
پوریان تصریح کرد: با این شرایط ما پیش بینی کاهش قیمتها را داشتیم اما در کمال ناباوری قیمتها به شدت افزایش یافته است و دلیل آن را چیزی جز سوداگری عدهای خاص نمیدانم.
وی تاکید کرد: افزایش قیمت گوشت در حالی اتفاق افتاده که ما طی همین چند ماه اخیر حدود ۵۰ هزار تن گوشت گوسفند و گوساله در کشور تولید کردهایم و با توجه به شرایط تولید و بازار داخل و همچنین ممنوع بودن صادرات، افزایش قیمت غیرمنطقی و غیرقابل پذیرش است.
این فعال بخش خصوصی همچنین از قیمت گذاری اخیر دولت در خصوص گوشتهای وارداتی و تعیین قیمت ۱۲۰ هزار تومان برای یک کیلوگرم گوشت گوساله انتقاد کرد و افزود: این اقدام نیز در افزایش نرخ گوشت بی تأثیر نبوده و مشخص نیست چرا ستاد تنظیم بازار چنین کاری کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دو روز قبل علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از افزایش ۱۰ هزارتومانی قیمت گوشت گوسفندی خبر داده و گفته بود: تنها در یک روز قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی افزایش ۱۰ هزار تومان داشته و در حال حاضر هر کیلوگرم گوشت گوسفندی برای مراکز عرضه با قیمت ۱۱۵ هزار تومان توزیع میشود. این در حالی است که متوسط قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی برای مراکز عرضه در پایان هفته گذشته ۱۰۵ هزار تومان بود.