مرز میرجاوه از مناطق حساس مرزی کشور است که هر از گاهی شاهد تحرکات گروههای معاند و تروریستی است. متاسفانه حملات تروریستی و شهادت مرزبانان ایرانی در مرزهای جنوب شرقی چندان تازگی ندارد و هر از گاهی برخی از خانودههای این سرزمین را به سوگ فرزندانشان مینشاند.
ضعف کشورهای افغانستان و پاکستان در این زمینه و عدم حساسیت ویژه آنها به تامین امنیت مرزهایشان، مسئولیت جمهوری اسلامی ایران در تامین امنیت مناطق مرزی و مردم ساکن در این مناطق را دوچندان کرده است.اگرچه منطقهای که حادثه تروریستی در آن رخ داده، محملی مناسب برای برخی اختلافهای مذهبی است که عمده گروههای افراطی به آن دامن میزنند؛ اما حوادثی نظیر درگیری تروریستی و مواجهه با گروههای قاچاق در این منطقه، کم گزارش نمیشود؛ با این حال پاکستان به عنوان کشوری که ارتشی قوی و تجهیزاتی مناسب دارد، نمیتواند از ایجاد امنیت در نقاط مرزی خود سر باز بزند. روسای این کشور نمیتوانند به عنوان یک دولت مستقر از مسئولیت حقوقی خود در مواجهه با مرزها و نظم جهانی سر باز زند.
صبح روز گذشته تعدادی از بسیجیان و نیروهای هنگ مرزی میرجاوه در یک پایگاه مراقبتی مرزی بدست اعضای گروهک تروریستی ربوده شدند. براساس آخرین گزارشها 7 نفر از این افراد نیروهای بسیج طرح امنیت، 5 نفر نیروهای هنگ مرزی میرجاوه و 2 نفر نیروهای اطلاعات سپاه هستند که بین ساعت چهار تا پنج بامداد دیروز در منطقه صفر مرزی لولکدان ربوده شدهاند. منطقه صفر مرزی لولکدان مربوط به بخش ریگ ملک شهرستان میرجاوه است که در 50 کیلومتری شهر میرجاوه قرار دارد. این در حالی است که فرمانده نیروی زمینی سپاه بعد از ظهر روز گذشته از ربوده شدن ۱۱ نیروی بسیجی و هنگ مرزی در میرجاوه توسط تروریستهایی که در داخل خاک پاکستان مقر و پایگاه دارند خبر داد.
گروهک «جیش العدل» مسئولیت ربودن نیروهای هنگ مرزی در میرجاوه را برعهده گرفت
گروهک تروریستی جیشالعدل در کانال تلگرامی منتسب به این گروهک، مسئولیت ربوده شدن تعدادی از نیروهای هنگ مرزی میرجاوه را برعهده گرفت. در اطلاعیهای که از سوی این گروهک تروریستی منتشر شد، آمده است که بامداد روز گذشته سهشنبه ۲۴ مهرماه یک پایگاه مرزی در شهرستان میرجاوه را بصورت کامل خلع سلاح کردهاند.
ردپای عوامل نفوذی در ربودن مرزبانان
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: شامگاه گذشته (دوشنبه 23 مهرماه) تعدادی از بسیجیان بومی و نیروهای هنگ مرزی که در پایگاه مراقبتی در نقطه صفر مرزی (میرجاوه) استقرار داشتند، با خیانت و تبانی عامل یا عوامل نفوذی گروهکهای ضدانقلاب ربوده شدند.
این اطلاعیه در ادامه با اشاره به اینکه این پایگاه از استحکامات خوبی برخوردار بوده، خاطرنشان کرده است: عوامل گروهکهای تروریستی که از سوی سرویسهای بیگانه هدایت و پشتیبانی میشوند، با فریب و تطمیع عوامل نفوذی، این حادثه را در نقطه صفر مرزی و روبهروی یکی از پاسگاههای مرزی کشور پاکستان صورت دادهاند.
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در پایان تاکید کرده است: عملیات تعقیب اشرار، تروریستها و عوامل نفوذی دشمن و نیز اقدامات لازم برای آزادسازی ربودهشدگان با جدیت در دستور کار نیروهای دفاعی و امنیتی مستقر در مناطق مرزی قرار گرفته است و از دولت پاکستان نیز انتظار میرود با اشرار و تروریستهایی که در جوار مرزهای آنان لانه کرده و از سوی برخی کشورهای مرتجع شرور و تروریستپرور منطقه حمایت و به کارگیری میشوند، برخورد جدی داشته و به سرعت نسبت به آزادی و تحویل مرزبانان اقدام کند. همچنین فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به ربوده شدن ۱۱ نیروی بسیجی و هنگ مرزی در میرجاوه توسط تروریستها، از آمادگی سپاه پاسداران برای هرگونه عملیات مشترک با ارتش پاکستان علیه اشرار و آزادی گروگانها خبر داد. سردار محمد پاکپور گفت: قطعا این اتفاقی که افتاده توسط عامل یا عوامل نفوذی بوده است. تماسهای مختلفی با ارتش پاکستان گرفتیم و از آنها خواسته شد نسبت به تحویل اشرار و سلامتی ربوده شدگان تضمین دهند و باید مسئولیتپذیرتر باشند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه تاکید کرد: این تروریستها در داخل خاک پاکستان مقر و پایگاه دارند و ما برای هرگونه عملیات مشترک با ارتش پاکستان علیه اشرار و آزادی گروگانها آمادگی داریم.
میرجاوه کجاست؟
شهر میرجاوه در فاصله حدود هشتاد کیلومتری شهر زاهدان مرکز استان سیستانوبلوچستان واقع شده است و برای دسترسی به این شهر باید در نزدیکی هنگ مرزی پاکستان، 5کیلومتر به سمت راست جاده حرکت کرد. این شهر در فاصله کمتر از 15کیلومتری هنگ مرزی واقع شده است و به دلیل نام این هنگ مرزی را هم میرجاوه قرار دادهاند. ذکر این نکته نیز ضروری است که مرز مشترک ایران و پاکستان، در نزدیک شهر میرجاوه به موازات جاده اصلی زاهدان تا مرز پاکستان ادامه پیدا کرده و به راحتی قابل مشاهده است. مرز مشترک ایران و پاکستان ۹۰۹ کیلومتر است و گذرگاه میرجاوه - تفتان از نقاط مرزی این دو همسایه است که در سالهای اخیر زیر پوست دست دادنهای دیپلماتیک و مذاکرات مرزی، با دمل چرکی حوادث مرزی مواجه بوده است. ایالت بلوچستان پاکستان از مناطق ناامن پاکستان محسوب میشود و در سالهای اخیر، علاوه بر گروههای جداییطلب بلوچ، گروههای تروریستی هم در این منطقه فعال بودهاند. حمله به مراکز دولتی و حملاتی به اقلیت شیعه در این ایالات بسیار تکرار میشود.
شهادت 9 مرزبان ایرانی
اردیبهشت سال گذشته در مرز مشترک ایران و پاکستان یک بار دیگر شاهد حادثهای تروریستی بود که منجر به شهادت ٩ مرزبان ایرانی شد. در آن حادثه 11نفر از ماموران مرزبانی نیروی انتظامی متشکل از سه نیروی کادر و هشت سرباز وظیفه، حدود ساعت ٢٠ اردیبهشت ماه چهارشنبه شب در منطقه مرزی چاهندو میرجاوه به هنگام تعویض پست، مورد حمله و کمین تروریستها قرار گرفتند. متاسفانه سه درجهدار و شش سرباز وظیفه مرزبانی در این حادثه بر اثر تیراندازی با تیربار گرینف به شهادت رسیدند. مسئولیت آن حمله را نیز گروه تروریستی موسوم به جیشالعدل، بر عهده گرفت. در جریان همان حادثه بود که سرباز وظیفه سعید براتی ربوده شد که اواخر مرداد ماه امسال پس از گذشت ۱۵ ماه با تلاش نیروهای اطلاعاتی و امنیتی از اسارت آزاد شد.
گروه تروریستی جیشالعدل
گروه تروریستی «جیشالعدل» که مسئولیت ربایش نیروهای ایرانی را برعهده گرفته است، یک گروه شبهنظامی است که از اوایل دهه ۹۰ و پس از نابودی گروه تروریستی «جندالله» به رهبری عبدالمالک ریگی در جنوب غرب کشور ظهور کرد. این گروه تاکنون بارها با نیروهای مرزی درگیر شده است.
در این درگیریها تعداد زیادی از نیروهای نظامی و امنیتی کشورمان به شهادت رسیدهاند. جیشالعدل سه شاخه نظامی شناخته شده دارد: گروه نظامی «عبدالملک ملازاده»، گروه نظامی «شیخ ضیایی» و گروه نظامی «نعمتالله توحیدی». شاخه اطلاعاتی «زبیر اسمایل زهی» هم در کنار این سه گروه فعال است. زبیر اسمایل زهی، فرمانده گروه «نعمتالله توحیدی» بود، که در جریان یک عملیات نظامی کشته شد.
بازی مرگ در صفر مرزی
گویا اسم میرجاوه با حادثه تروریستی عجین شده است. با وجود ابراز اطمینان از سوی مقامات پاکستانی مبنی بر همکاری با جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت در مرز مشترک، تروریستها در ادامه فعالیتهایشان در این مرز روز گذشته تعدادی از نیروهای هنگ مرزی و بسیجیان را در یک پایگاه مراقبتی ربودند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران